Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.05.2010 15:11 - Митове в секса: потвърдени/ развенчани
Автор: minchev Категория: Забавление   
Прочетен: 1010 Коментари: 1 Гласове:
1



 
Митове в секса: потвърдени/ развенчани

Алкохолът ни прави по-чувствени в леглото. Приятно затопляне, падане на задръжките, сигурност в себе си – да, тези признаци са познати на всички, които са се докосвали до алкохола. Но това са измамни усещания, зад които се крие поредния мит. Злоупотребата с алкохол намалява съдържанието на витамините от групата В в организма. А те са тези, които поддържат нервната ни система в добра форма и засилват чувствеността ни. Вярно е, че през първите минути алкохолът поражда приповдигнато настроение и ни създава илюзията за буйно сексуално желание, но после когато въздействието му отслабне, ни обзема вътрешно напрежение и ние започваме да се люшкаме под напора на връхлитащите ни пристъпи на тревога. 

А тези състояния никак не са благоприятни за любовта и секса. Затова, ако имате среща с любимия, която възнамерявате да продължи в леглото, не пийте повече от две чашки алкохол. И нека да е вино.

Гърдите са най-харесваната част от женското тяло. Това също е само мит. Според статистиката гърдите на жената се нареждат едва на трето място. Най-харесвано е дупето – 51%, после лицето – 26% и чак тогава идва ред на бюста.

Украшенията са секси. Естествено, че дискретното и с вкус подбрано бижу може да подчертае женската красота и да събуди страстта у мъжа. Но с аксесоарите, както и с всичко останало, не бива да се прекалява. От най-дъблока древност украшенията имат както култово, така е сексуално предназначение.

Сексът е лекарство. Още в древността на секса се е гледало като на терапия и му се е отдавало много сериозно значение. В древните текстове и книги, а също и в японскит учебници за гейши са дадени стотици специални любовни техники за лечение на различни болести. Ала дори да не успеем да усвоим нито една от тези техники, едно е сигурно: и най-обикновения секс, правен с партньор, когото харесваме и обичаме, укрепва имунната и нервната ни система.

Мъжете, които носят очила са виртуози в секса. Този мит вече е потвърден и има своето научно обяснение. Хората с влошено зрение, които носят очила, наистина имат славата на добри любовници. Сопред учените причината е, че те имат повишена телесна чувствителност. При тях е по-силна необходимостта от ласки, което пък обуславя повишеният им стремеж към телесен контакт и повече нежност.





Тагове:   митове,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Източник: http://www. sexnature. ...
28.05.2010 20:42
Източник: http://www.sexnature.org ; Сексология и природа на човека
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: minchev
Категория: Забавление
Прочетен: 3185259
Постинги: 949
Коментари: 1447
Гласове: 279
Архив