Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.05.2010 11:57 - Сатанизъм
Автор: minchev Категория: Забавление   
Прочетен: 1283 Коментари: 1 Гласове:
0



 
Сатанизъм

Източник: Новинар

http://www.kaldata.com/forums

Седмица преди Великден една от сатанинските секти у нас се разшава. Сатанизмът да бъде регистриран като официална религия в България ще поиска Орденът на сребърната звезда, заяви пред Дарик радио вчера пасторът на сатанинския орден Румен Атанасов. Според пастора сатанистите са навсякъде сред нас, имали представители и в политическите партии. Атанасов уточни, че има последователи в Съюза на демократичните сили (СДС) и в партията на Волен Сидеров "Атака". В много от страните в "разумния свят", към който България се стреми, сатанизмът вече е официална религия. Така било в САЩ, Германия и Англия. Хората, които са отворени към Европа, към новото и към прогреса, тепърва ще мислят като нас, прогнозира Атанасов. Сатанизмът е вид религиозно движение, което използва името на Сатаната като символ на материалистични и индивидуалистични ценности.

В т.нар. Основен закон на Ордена на сребърната звезда е записано, че той се бори за свобода на личността и съвестта, толерантност към чуждите идеи, стремеж към съвършенство, лоялност към гражданското общество и спазване на законите, еволюция на обществените процеси. Всеки нов член на ордена полага клетва, с която обещава да върви по трудния път на познанието и да отдаде душата и силите си на Сатаната. Клетвата завършва с думите "Приемам да отвърна завинаги очи от поробителския кръст, от овчето послушание и християнското лицемерие. Приемам, че аз съм Бог, богове са и моите братя". Искането за обявяване на сатанизма за официална религия е странно, но първо ще се опитам да погледна през очите на средния българин, коментира шефът на Дирекцията по вероизповеданията проф. Иван Желев. Той прие предложението като предизвикателство.

Проф. Желев подчерта, че една религия се обявява за официална с регистрация в Софийски градски съд. Няма изискване за наличие на определен брой последователи, дори и един човек може да си регистрира вероизповедание в България, обясни проф. Желев. В някои страни, членки на ЕС, обаче има такова изискване. В Словакия например изискването е за минимум 20 000 последователи. До момента в България има над 80 регистрирани вероизповедания. Според пастор Атанасов сатанистите у нас са 100 души.





Тагове:   сатанизъм,


Гласувай:
0



1. анонимен - Източник: http://www. sexnature. ...
28.05.2010 20:57
Източник: http://www.sexnature.org ; Сексология и природа на човека
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: minchev
Категория: Забавление
Прочетен: 3185929
Постинги: 949
Коментари: 1447
Гласове: 279
Архив