Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.05.2010 14:46 - Сексът е лекарство
Автор: minchev Категория: Забавление   
Прочетен: 2076 Коментари: 3 Гласове:
0

Последна промяна: 15.05.2010 09:28


 
Сексът е лекарство
imageimageХармонията в секса има основно значение за семейното щастие и за дълготрайността на една връзка. Освен това правенето на любов оказва положително влияние върху нашето психическо и физическо здраве. Когато правим секс в тялото ни се отделя хормонът на щастието наречен ендорфин. Той отговаря за хубавото ни настроение и за позитивното възприемане на света. Прави ни по-малко агресивни и е най-ефикасното средство в борбата срущу стреса и депресията. По тази причина след оргазъм разразнителността ни изчезва и изпитваме чувство на удовлетворение.

Сексът също така има и обезболяващ ефект. Преди оргазъм в кръвта ни се отделя хормонът окситоцин под неговото действие пък се образуват ендорфините. Те са естествен заместител на морфина. При дамите това способства за изработването на естрогени, които потискат болките съпровождащи предменстлуалния синдром. Освен това по време на любовния акт намалява напрежението в кръвоносните съдове на мозъка, което предотвратява главоболието, в случай, че страдате от него. Ласките и нежността, която си разменяме с партньора по време на предиграта са своеобразен масаж. Според вирусолозите това усилва имунната защита и хората, които редовно правят любов по-рядко се разболяват от грип и по-бързо се възтановяват от настинките.

Сексът ни прави по-красиви. Когато жената редовно прави любов, в организма и се произвежда в големи количества женския полов хормон естроген. Под неговото въздействие кожата става еластична, а косата – блестяща. Поради тази причина дамите с редовен полов живот изглеждат по-млади и по-красиви от онези, които пренебрегват секса. Освен казаното до тук сексът ни помага да отслабнем. Един полов акт изгаря толкова калории, колкото 15 минути бягане със средно темпо. Ако правите любов половин час, ще стопите около 200 калории. Това показва, че ако за една седмица всеки ден правите секс по 30 минути, ще стопите половин килограм. А това при всички случаи е по-добро отколкото да се подлагате на диети.
http://www.sexnature.org/content/view/749/43/




image  Бъди първия оставил коментар image
image

 




Тагове:   лекарство,


Гласувай:
0



1. andreya - Вярно!
03.05.2010 15:07
Да живее сексът!
цитирай
2. анонимен - Камино
03.05.2010 16:22
Господин Минчев, бъдете така добър да поставите работещ линк към сайта http://www.sexnature.org от където сте взели тази статия! Ако не желаете да поставяте линк към сайта - източник то махнете статията от блога си.
цитирай
3. kamino - Източник: http://www. sexnature. ...
11.05.2010 18:20
Източник: http://www.sexnature.org ; Сексология и природа на човека
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: minchev
Категория: Забавление
Прочетен: 3181921
Постинги: 949
Коментари: 1447
Гласове: 279
Архив