Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.05.2010 15:20 - Съвети за мъже
Автор: minchev Категория: Забавление   
Прочетен: 1137 Коментари: 1 Гласове:
0



 Казват, че на Запад продавачите на коли често използват следния трик:
Когато на клиента вече са показали автомобила, договорили са цената, но клиентът още не е решил окончателно да подпише договор за покупката, ето какво прави продавачът.
Той взима напечатания договор за покупка и казва: “Вижте, страхувам се, че съм сгрешил… Вероятно тази кола не е подходяща за Вас. Нека забравим за какво сме говорили”. И започва да къса ъгъла на бланката на договора…
Разбира се, това предизвиква у купувача обратен ефект и той започва да убеждава продавача, че всъщност тази кола е подходяща и иска да я купи…
По този начин, като поема ролята на “съпротивляващия се”, продавачът се отдръпва настрана, поставя купувача на мястото на продавача и сега вече купувачът убеждава продавача, че всъщност тази кола е подходяща.
Може продавачът да удари на чест, като каже: “Да! Страхувам се, че наистина не можете да си позволите тази кола”. С термините на НЛП може да се каже, че тук се използва естествената “полярна реакция” на клиента.
Тази реакция се състои в това, че ние сме свикнали да смятаме за ценно това, което демонстративно ни отнемат и сме склонни да се откажем от това, което твърде настойчиво ни натрапват.
Приложен към съблазняването, този модел работи по следния начин: ти казваш на жената, че погрешно си мислил, че си бил влюбен в нея, но сега разбираш, че това е било грешка, глупост и нищо не се получава.
Възможни са някои вариации от типа на: “Чувствах се добре с теб, но ние не си подхождаме и не си струва да сме заедно…”
Неотдавна чух тези думи от един младеж. Бях качил млада двойка на автостоп. Вероятно той съвсем случайно се беше възползвал от този метод, не осъзнавайки неговата истинска същност.
Но как подейства това! Естествено всичко завърши с това, че приятелката му увисна на шията, започна да го целува и да го убеждава, че още не всичко е загубено…
Самият аз веднъж, много отдавна използвах този ход, при това несъзнателно и напълно случайно… Тогава казах на момичето: “Беше ми хубаво с теб, обичах те, но ти си твърде малка за мен, нужно ми е нещо друго…”
С какво свърши всичко? Правилно - тя се влюби в мен! След много години тя разказа, че тъкмо е обмисляла вежливо да ме отхвърли, но аз съм я изпреварил с една крачка и ситуацията се обърнала на 180 градуса - аз съм й показал, че тя не е съвсем за мен и трябва да се бори за мен.
Важен момент: използването на този модел може да има смисъл само след известно време познанство с жената: когато вече си се срещал няколко пъти или откровено сте разговаряли по телефона. Когато тя в известна степен се е привързала към теб.
Тоест - техниката работи тогава, когато ти не си празно пространство за жената. Би било повече от странно, ако този модел покаже добър резултат при съвършено непознато момиче.
Не случайно отделих тези пасажи с курсив, тъй като много хора не отчитат и не разбират условията за използване на този метод и се опитват да го приложат, когато нямат никакви основания за това.
Например при запознанство, когато тя отказва да си даде телефона, да й кажеш: “Знаеш ли, мислех, че съм влюбен в теб, но греших” е повече от абсурдно.
Какво може да си помисли жената тогава? Най вероятно ще си помисли: “Що за идиот е това? Да върви по дяволите и да греши колкото си иска!” А може просто да ти се надсмее - и ще бъде права.
Защото за всеки метод има критерии за използване, които трябва да се знаят и отчитат. А ето как е нормално да звучи този метод:
Може ли да си призная нещо? Имаше време, когато си мислех, че съм влюбен в теб… Сега искам да ти кажа, че като се вгледам в миналото разбирам, че не е било така.
Тогава можех често да си представя колко ни е добре заедно, в най-различни ситуации, можех да си представя как ставаме все по-близки и по-близки, как се подкрепяме и обичаме дълги години… Сега разбирам колко глупаво е било това… Да мисля, че всичко може да бъде така… Навярно не си подхождаме…
А може просто да кажете без всякакви “вградени команди”, като онзи младеж в колата ми: “Виж колко сме различни с теб… Ти си толкова млада… Аз съм почти 5 години по-голям… Нищо няма да се получи между нас…”
Става, нали? И с какво се отличава от простия трик на продавача на автомобили? Само с това, че ти можеш да усилиш конструкцията с вградени внушения…

Известно е, че когато човек е в радостно настроение или подем, той се усмихва, изправя си раменете и започва да излъчва щастие. На малцина обаче е известен факта, че ако човек се усмихне и си изправи раменете, в тялото му безпричинно се поражда радостно настроение. Именно това провокиране на усещането за щастие, чрез имитирането му по физически начин, се нарича “състояние ОКТАВА”. М. С. Норбеков
Колко права беше ти, стара софийска проститутко. Трябваше, а поради някаква си причина не ти повярвах. А ти ми разказа толкова много интересни неща, а и за твоите 30 години беше натрупала не малко опит. Ти така се учуди, като ти се оплаках, че момичетата ми обръщат малко внимание.
Ти ми каза само, че съм невнимателен глупак. А аз се обидих и не ти повярвах, защото ми се стори, че просто ме утешаваш. Благодаря ти за твоите съвети, те действително ми помогнаха много.
И трябва да отбележим, че светът ми се преобрази. Стана ми така леко и комфортно да живея в този свят, като след НЛП тренинг. А ти какво ме посъветва? Ами общо взето - нищо.
Да, много жени не ни обръщат внимание, когато минаваме по улицата. Ние го приемаме лично: не сме интересни, не сме привлекателни.
Но това не е така.
Само един дявол знае, какво мисли тя. Може да върви и да мечтае да те срещне, но потънала дълбоко във фантазиите и мечтите си просто не вижда какво става около нея.
Помогни й! Привлечи вниманието й!
Не, не е необходимо да пееш. Да тичаш след нея и да й изиграеш всички “шаблони” също не е нужно. Трябва да я заинтригуваш още по пътя - на 10-15 метра. А как? Много просто.
Нейният разум, намиращ се в дълбок транс може и да не те види, но нейното подсъзнание, все едно, ще те забележи и ще те фиксира. И, повярвай ми, то (подсъзнанието) ще те види и ако се заинтересува от теб ще върне в този свят нейното съзнание.
Какво е нужно до се направи за това? Ти трябва да се отделиш от сивата маса. Но за това трябва да имаш мозък, фантазия и наблюдателност като при Шерлок Холмс.
Хайде, приятелю, нека малко да се отклоним от темата. Спомни си: ти вървиш по улицата, потънал в мислите си, не обръщаш внимание на такива опасни моменти като пресичането. Още малко и ще те бутне кола. Но не, не те бута. Вървиш по нататък и виждаш само асфалта под краката си.
Пред теб се мяркат маса фигури (мъже, жени, дядовци, момичета, кучета, котки, гълъби, врабчета) - но всичко това, ти, общо взето, не забелязваш.
Покрай теб минават много симпатични момичета. Ти си потънал в мислите си и те отминават. А много често покрай теб минават твои познати, понякога даже приятели. Те ти се обиждат, че ги отминаваш. Но честно казано, ти не си виновен.
…продължаваш по-нататък. Историята се повтаря. Ти отново си в транс - имаш много грижи (всъщност - напразни, но на тебе ти се струва, че това не е така).
И изведнъж… Какво е това?
Ти се пробуждаш.
Пред теб е Тя или, може би, Той.
Защо си се събудил?
Твоето подсъзнание ти е предало сигнал: “Събуди се, бе дебил, виж кой идва!”.
Ти, със зейнала уста виждаш съществото, което е привлякло вниманието ти. Защо? Всъщност не е красавица. Но какво тогава?
Ами защото не е като останалите: тя върви и се усмихва - на теб, на него, на всички останали. Дрехата й е такава, както и на другите, но не съвсем. При тях е бледа, при нея - ярка (не, не като на папагал или циганка).
Когато човек се радва на живота, той се усмихва на всички. А само как ходи! Всички угрижено си гледат в краката, а тя е изправила глава, гледа всички в очите. Такъв човек привлича, той не е като всички. Какво ти пречи да се държиш така? Принципи?
По-скоро ти си объркан. Ти отново си в транс, но по друг начин. И ако в този момент тя се приближи към теб и завърже разговор, като правилно конструира предложение, то и ти даже няма да разбереш как ще се окажеш в ръцете и. Твоята отбрана е отстъпила още в момента, когато си я забелязал. Ти си обезоръжен. Ти си в плен!
При мен това състояние протича така: усмихвам се, представям си, че в мен има слънчево кълбо съставено от радост и щастие, то избухва и усещам в главата си нещо като иглички по кожата, вече съм много широко усмихнат, изправям си гърба и усещам радост.
И аз като всички хора съм зает с ежедневни глупави грижи и съм нацупен. В това състояние влизам, когато изляза от нас и вече съм изминал 20-30 метра, а понякога и 1-2 преки. Изведнъж се сещам и си казвам: “Абе, глупчо, вече си навънка, а още си нацупен. Взимай бързо мерки!”.
И тогава се усмихвам по гореописания начин.
Странични ефекти: на хората (мъже и жени) им е много приятно да са в моята компания и понякога това е проблем за мен. Не ми е приятно да съм в компанията на някои жени и мъже, а те си мислят обратното.
Непознати продавачи и продавачки често казват: “това кафе е от мен - безплатно” или “тези сандвичи не са хубави - по добре си вземи от онези”, често пуканките, които си купувам са повече отколкото е редно, сладкото в палачинките ми е повече, от това на приятелите ми, а когато давам бакшиш на сервитьорите, даже им е неудобно да взимат от мен.
Ако искате вярвайте! Когато започнете да се усмихвате - ще го изпитате на собствен гръб! Продължи към втора част на статията…
Известно е, че най-хитовите статии се публикуват във вестниците под звънки и хвърлящи се в очите названия като: “Труп намери полицай”, “Разрешена е продажбата на наркотици”, “София остава без топла вода”. Работещите в редакциите знаят, че често възникват спорове между автора и редактора, тъй като автора смята, че такова заглавие не отразява същността на написаното. Но на редакторите им е все едно - те трябва да заставят читателя да прочете поне част от вестника им. Има даже и такъв термин: “eye-catcher” - тоест – нещо което спира погледа.
Защо това е важно?
Защото искам да ти обърна внимание, че трябва да започнеш с това, което може да привлече вниманието на жертвата. Ако успееш да привлечеш женското внимание - имаш шанс. Ако не - значи не!
Тук изброявам някои от най-добрите начини за привличане на женското внимание:
1. Да проявиш чувство за хумор. 2. Да заинтригуваш жена, да възбудиш любопитството й. 3. Да постъпиш неочаквано или необичайно в типична ситуация, да нарушиш типичното, шаблонно поведение (но не социалните норми). 4. Да разиграеш роля. 5. Да се престориш, че вече се познавате отнякъде. 6. Да удовлетвориш чувството й за уникалност и единственост.
Анализирайки тези случаи, се постарай да си спомниш най-главното: тоест - постарай се да разбереш какво точно си направил тогава, че жената те е отделила от общата сива и безлика маса и е проявила неприкрит интерес към твоята неповторима индивидуалност? Това е един метод, който работи поради факта, че преодолява всяка съзнателна съпротива на жената. При това няма никакво значение на какво се основава нейната съзнателна съпротива.
Може ти да не си мъж от нейния тип, а тя да си мисли, че на нея й е необходим мъж от точно определен тип, за да я възбуди. Може пък да те иска, но да се страхува да не я сметнеш за леко момиче, ако твърде бързо се съгласи да преспи с теб.
Може съвсем наскоро тя да е страдала от отношенията си с някой мъж и да не иска отново да попада в неприятна ситуация… За теб вече няма да има значение поради каква причина се съпротивлява тя. Тъй като ще можеш да преодолееш всички възражения на съзнанието й и да се обърнеш към подсъзнанието.
Техника 1: Създаване на реалност.
Нека, за да бъда по-ясен, да разкажа една история, случила се с мой приятел. Той ми разказа какво е ставало, докато е четял една книга. Докато четял, той осъзнавал някои явления…
В процеса на четене той осъзнавал своеобразната форма и чернотата на буквите… И докато осъзнавал това, той също разбрал колко голям е контрастът между белия лист и черните букви…
После той усетил, че белият лист хартия е гладък при допир… А след това той почнал да осъзнава как се надигат и отпускат гърдите му при дишане… Той усетил как клепачите му леко се отпуснали и изпитал желание да затвори очи…
И така - какво стана с теб, докато четеше горния абзац? Готов съм да споря, че си правил това, което разказах - забелязал си чернотата на буквите, гладкостта на листа. Обърнал си внимание на дишането си и очите ти са започнали да се затварят.
Обяснението на това, което се случва е следното: единственият начин за всеки човек да разбере нещо е да го преживее по някакъв начин вътре в себе си.
Естествено, такова преживяване протича самопроизволно и без всякаква съзнателна съпротива: ти преживяваш това, което аз искам, защото просто си принуден да постъпваш така - просто за да имат думите ми някакъв смисъл за теб.
Но обърни внимание на още един стратегически важен момент: никой не ти е предлагал да обърнеш внимание на тези неща, не те е предупреждавал за необходимостта да направиш нещо, не ти е давал никакви преки указания за това.
Ако някой постъпи така, то у теб моментално ще възникне съпротива. Всичко това става по-друг начин. Указанията са включени в някаква история. Аз ти разказах за преживявания, които са се случили с някой друг, но единственият начин за теб да разбереш за какви преживявания говоря е да изпиташ сам тези преживявания.
Същата тази техника можеш да използваш, за да предизвикаш у жената изменено състояние на съзнанието. И да я накараш да чувства и прави приблизително това, което искаш. Ти можеш да разкажеш история за каквото и да било и в тази история да опишеш състоянията и преживяванията, които би искал да изпита тя.
Ти смесваш двете реалности: тази, в която жената се намира до теб и тази, която създаваш със своя разказ описание. И много скоро твоята слушателка ще престане да различава коя реалност е създадена от теб и коя се случва в действителност. А на това, което в действителност се случва не можеш да се съпротивляваш.
Звучи твърде просто и хубаво, за да бъде истина, но действа! И колкото повече го практикуваш, толкова по-добри резултати ще получиш. Ще ти приведа един пример, за да разбереш как точно да използваш тази техника, за да преодолееш вероятната съпротива на партньорката си.
По-нататък ти можеш да отработиш поведението си, като се ръководиш по образеца, описан по-долу, като предварително се настроиш така, сякаш ще изпълняваш упражнение. Това ще ти помогне да се държиш по-рисково и в същото време да намали страха от неуспех.
Може и предварително да отрепетираш монолозите си докато си у дома сам. Ще ти е необходима свобода и автоматичност на речта: въпреки, че за изпълнението на тази техника са необходими около пет минути, не би трябвало по време на реалното й изпълнение да те прекъсват.
И така, намираш се до партньорката си. След обичайния, нищо не значещ светски разговор ти казваш: Ти: Разказах ли ти за приятеля си Кирил? Тя: Не, с какво е известен? Ти: Ами просто така, веднъж Кирил ми разказа една история.
Ти: Разбираш ли, той имаше приятелка и тази приятелка забеляза веднъж нещо необикновено. Докато тя слушала как някой нещо говори. Например, тя осъзнавала не думите, а звука на гласа… И докато е слушала звука на гласа, тя започнала отчетливо да чува и други звуци и разговори в стаята…
Тя започнала да осъзнава… как се повдигат и спускат гърдите й при дишане… как главата й бавно кима в такт с гласа, който слуша… И тя чувала цялата дълбочина и оттенъци на гласа… и започнала да осъзнава… всичко това… и усещането за ръцете й, допиращи се до стола… и очертанията на лицето на човека, когото тя слушала…
И вниманието й внезапно се сгъстява… и тя вижда само някоя черта на лицето му… ту част от лицето му, в която се е спряло вниманието й… и тя все повече и повече се фокусира на тази част и й става все по-интересно и по-интересно, какво той ще каже по-нататък…
Тя се запленява все повече от човека, когото слуша… и тя почва да разбира всичко това… И тя чувства някакво дълбоко взаиморазбирателство с този човек… усеща неговото докосване… мекото му докосване до нейното лице (протегнатите му ръце меко докосват лицето й) и когато усеща това докосване…
Очите й се притварят от удоволствие… дишането й става бавно и дълбоко… сърцето й бие в такт с гласа му… сърцето започва да излъчва топлота… която се разпростира по гърдите й… после по-ниско… Топлината изпълва корема й… и после се спуска по-ниско… между краката… И тя чувства, как ниско под корема й става топло и влажно… чувства пулсиране под корема си приятно пулсиране…
И пустотата се изпълва с приятна топлина… усещането долу под корема става все по-силно… и тя чувства това… вълнуващите докосвания към нейните бедра… неговите вълнуващи докосвания под корема… тя разбира, че трябва напълно да се отдаде на този човек… да му се отдаде, когато той го поиска…
Мога да ти гарантирам, че това ще я доведе до леглото ти… ако не те изнасили веднага още на място. След това, през нощта повтори тези докосвания, които си правил, докато си й разказвал историята. В терминологията на хипнозата и НЛП такива докосвания се наричат “котви”, което вече обясних в предишните статии.


 


Тагове:   мъже,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. raders - Всъщност, някаква образователна ...
04.05.2010 21:54
Всъщност, някаква образователна програма ли е това? Гледам, че всичко е изведено на принципа "копи - пейст" в неизброими количества, вероятно с тенденция подобряване на някакъв рекорд на Гинес.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: minchev
Категория: Забавление
Прочетен: 3181960
Постинги: 949
Коментари: 1447
Гласове: 279
Архив