Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.05.2010 10:14 - Миков: Богатите си гледат рахата
Автор: minchev Категория: Забавление   
Прочетен: 527 Коментари: 0 Гласове:
1



 
Миков: Богатите си гледат рахата 16.05.2010 12:50 97 Според червения депутат лъха полицейщина дори в показните акции на КАТ  
 
image

Снимка: Булфото

 

"Резервът на НЗОК в края на декември беше 860 млн лева, очаквах, че е станал повече. Когато зададох въпрос на актуалния министър на здравеопазването, тя ми каза, че е 800 милиона.

Къде са тези 60 милиона? Ние ще поискаме анкетна комисия за това", каза депутатът от Коалиция за България и бивш вътрешен министър Михаил Миков пред БНР.

"Би трябвало да се увеличат, а не да намаляват, защото с промените в закона в първите месеца се каза, че са се увеличили плащанията на здравни вноски. Има източване на касата", категоричен е Миков.

"Болниците са без консумативи, а положението на болниците в провинцията е трагично. Тенденциозно системата се води към фалит", категоричен е червеният депутат.

"Антикризисните мерки в икономиката са трагични, не се плаща на фирмите, съкращават се работниците. Вторият момент е как се разпределят средствата - погледнете само състоянието в здравеопазването.

С месеци се спори как да се плащат болничните и синдикати и управляващите. Сега плачат управляващите, че не им стигали парите.

Как ще им стигат, като натоварват хората, а богатите си гледат рахата", заяви Миков.

По повод на утрешното представяне на стратегията на Министерство на правосъдието от Маргарита Попова, Миков каза, че е запознат с нея и че я приема.

Според Миков много е работено и от ВСС. "Твърде малък е процентът на този вид престъпления, които да бъдат работа на Специализирания съд", каза Миков. Той счита, че това го прави извънреден съд и има политическо пристрастие в създаването му.

Според него лъха полицейщина дори и в показните акции на КАТ. "Не са виновни полицаите за това, а политическото ръководство на МВР. Трябва да натъркалят някого", каза бившият вътрешен министър.
http://www.dnes.bg//politika/2010/05/16/mikov-bogatite-si-gledat-rahata.91109

   


Тагове:   Миков,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: minchev
Категория: Забавление
Прочетен: 3186338
Постинги: 949
Коментари: 1447
Гласове: 279
Архив