Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.05.2010 17:57 - Митьо Очите смлян от бой
Автор: minchev Категория: Забавление   
Прочетен: 3250 Коментари: 1 Гласове:
1



 
Митьо Очите смлян от бой image image
29 Април 2010

 

image

Митьо Очите

Босът участвал в масово меле край Извора на Белоногата

 

Първото дело, водено срещу Митьо Очите, се е точило цели 16 години и е за масов бой, станал още когато той е бил прохождаща мутра.

Мелето се разиграва на паркинг край Харманли. На 11 октомври 1994 г. се разгаря разправия за охраняван от пловдивските „Седмици” обект на паркинга. Местни мутри отлепили стикера на „Клуб 777”.

Предишния ден 25 души от Пловдив пристигнали с 6 коли, набили грижещия се за чистотата на паркинга отговорник, натоварили го в багажника на единия от автомобилите и по-късно го изхвърлили в крайпътна канавка край Харманли. На следващия ден 8 от „Седмиците” пак пристигнали в Харманлийско с „Форд Сиера” и „Опел Кадет”. В багажниците на двете возила имало бухалки.

Пред бариерата на мотела ги пресрещнала група, въоръжена с пищови, картечен пистолет „Скорпио”, автомат „Шпагин” и ловна пушка „Мосберг”. Пловдивчаните били заставени да легнат по очи пред мотела, отнесли юмруци и ритници, след което ги накарали да свалят златните си пръстени, гривни и синджири. По-голямата част от тези накити им върнали малко по-късно. Оставил ги неизвестен мъж в офиса на „Клуб 777” под тепетата.

Накитите били сложени в кибритена кутия. Единият от набитите е не кой да е, а бъдещият престъпен бос Митьо Очите. Хората, дръзнали да се опълчат толкова категорично на всесилните „Седмици”, са наемателят на паркинга Валентин Подмолов – Подмола (убит впоследствие), брат му Антоан, Николай Делиагов, Наско Георгиев, Пеньо Сурчев, Росен Велчев и Тодор Кьосев.

Това е първият провал на „Клуб 777”, от който тогава всички трепереха, той сложи и началото на края на амбициите им да завладеят цяла Югоизточна България. Дълги години след това се този съдебен процес, в който и двете страни на обвиняеми за едро хулиганство, грабеж, притежание на оръжие и др. Делото е сред рекордните по бавене дори за страната ни – цели 16 години, за да приключи накрая с 11 месеца затвор за Очите.

Той така и не ги лежа, защото му бяха приспаднати 4 месеца арест по случая, както и арестите му по други дела.

Самото дело не се размина без скандали. Очите вдигна голяма пушилка пред журналисти, когато след поредното заседание ченгета отведоха петимата му гардове „за рутинна проверка”. Според репортерите Димитър Желязков бил наистина силно притеснен, че го оставят сам без охрана.

„Обяснете на журналистите защо ме оставяте сам и задържате тези хора”, викал Митьо Очите по време на настъпилата суматоха: „Може да ме убият, оставете един полицай да ме пази и в хотела”, казал още на булеварда пред съда Димитър Желязков.

Той настоявал, че това не била негова охрана, а приятели. Впоследствие ченгетата пуснали всички на свобода, но така и не се разбрало от какво се боял толкова Очите в Хасково. Може би случилото се в близкото Харманли още му държи влага.

http://www.stars.bg/bg-v-syanka/2054-mityoo-ochite-smlyan-ot-boi


Тагове:   очите,   бой,   МИТЬО,


Гласувай:
1



1. анонимен - Human garbage!
17.05.2010 18:24
Human garbage!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: minchev
Категория: Забавление
Прочетен: 3185855
Постинги: 949
Коментари: 1447
Гласове: 279
Архив