Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.05.2010 11:57 - Запалиха къщата на зам.-шеф на НАП
Автор: minchev Категория: Забавление   
Прочетен: 911 Коментари: 0 Гласове:
0



 image

Запалиха къщата на зам.-шеф на НАП
18.05.2010 14:49

Къщата на родителите на заместник-изпълнителния директор на НАП Тошко Тодоров в Добрич е била умишлено опожарена снощи, съобщиха от пресцентъра на агенцията. На сградата са нанесени материални щети, но няма пострадали хора. За инцидента са информирани премиерът Борисов, вътрешният министър Цветанов и председателя на ДАНС Йовчев. В момента МВР извършва разследване, като сред основните версии за палежа е работата на Тодоров в НАП. 

Тошко Тодоров е заместник директор на приходната агенция от август 2009 г. и отговаря за борбата с измамите. В неговия ресор са дирекциите за разследване на особени случаи, за обмен на ДДС информация с данъчните администрации в ЕС и звеното „Интрастат”. Служителите, които ръководи Тодоров, разследват опити за източване на ДДС от бюджета, както и организираните престъпни схеми за данъчни злоупотреби. 

Припомняме, че НАП, съвместно с МВР, ДАНС и прокуратурата в последните месеци пресече опити за данъчни злоупотреби за над 100 млн. лв. По всички тези случаи са заведени и прокурорски преписки. Тошко Тодоров е човекът в НАП, който координира и взаимодействието на агенцията с прокуратурата, МВР и ДАНС, включително работата в приходната агенция по станалите публично известни операции на МВР. 

„Знам, че с работата си засягам огромни икономически интереси. В последните месеци попречихме на организираната престъпност да източва ДДС и ответната реакция не закъсня. Палежът няма да ме спре и ще продължа да работя за ограничаване на данъчната престъпност”, каза по повод на инцидента Тодоров. 
http://www.dnesplus.bg/Society.aspx?d=320328
 


Тагове:   НАП,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: minchev
Категория: Забавление
Прочетен: 3186487
Постинги: 949
Коментари: 1447
Гласове: 279
Архив