Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.05.2010 15:17 - Скандално! Изнасяме човешко месо за 30 стотинки на килограм!
Автор: minchev Категория: Забавление   
Прочетен: 1990 Коментари: 0 Гласове:
2



  Скандално! Изнасяме човешко месо за 30 стотинки на килограм!

imageПубликувано от Севдалина Манолова на май 24th, 2010 в категория РазкритияСкандалниRSS 2.0.

 
ЛЕСНО ОТСЛАБВАНЕ. С ТАЙНАТА РЕЦЕПТА!
Отзиви и видео на хора, отслабнали с билки и без диета

imageСкандално, но факт! В момента България изнася повече човешко месо, отколкото говеждо или свинско. Но още по-ужасното е, че килограм човешка плът струва около 30 стотинки – това посочват митническите декларации.

Човешките трупове отдавна са се превърнали в средство за изкарване на пари, като в най-лошия случай от един труп се изкарват близо 220 000 долара. Преди години, „специалисти“ обикаляха смолянските села, за да вземат кръвни проби от нискообразованото местно население в неидентифицирани лаборатории, твърдейки, че създават някаква база данни. Сега на мушката са хората от Кърджалийско, които могат да бъдат отвлечени, разфасовани и продавани. Търговията с органи и тъкани епечеливш бизнес, от който могат да се направят милиони за сравнително кратко време. Защото тези, които се нуждаят от животоспасяващи трансплантации, плащат огромни суми. Фрапиращото в случая е, че износът на човешко месо се увеличава година след година и за период от две години, България е изнесла около 20 тона човешка плът.

През 2002 година американската компания „Остеотек“ сключва договор с българо-американскатаimage неправителствена организация „Евро-атлантически трансплант алианс“. Според този договор, американците имат право да вземат безвъзмездно дарените тъкани от болниците в България. Въпреки многото скандали около този договор, до ден-днешен той действа и се подновява автоматично през годините. Пред властите те са чисти, защото бизнесът им е законен, но „покрай сухото, върви и мокрото“. Събирането на лични данни и кръв от хора, които са необразовани (предимно малцинствените групи), подсказва само едно: отвличане на потенциални донори, които биват разкъсвани от „лешоядите“ и разпродавани „на парче“.

Тук е мястото да споменем, че има съществена разлика между трансплантация на органи и тъкани. Американската фирма „Остеотек“ се е преориентирала и придобила монополни права към трансплантацията на тъкани на починали български граждани и причината е проста: органите почти веднага трябва да бъдат присадени на реципиента, докато тъканите (кости, сухожилия, фасции, очна роговица, кожа) могат да се вземат денонощие след смъртта на човека.

image

Румен Хичев

Въпреки че компанията е американска, не американец, а българин е първият, който се опитва да осигури трафик на тъкани от България в началото на този век. Името му е Румен Хичев и е работил известно време в Международната тъканна банка, като по-късно е уволнен, защото е „наблягал прекалено много на финансовата и търговската мотивация, вместо на нуждите на пациента“. Няколко години по-късно обаче, той се връща на „сцената“, вече като представител на „Остеотек“, и се опитва да подпише договор с правителството на Иван Костов. Получава отказ, но не се отказва. Няколко години след това, Тройната коалиция се съгласява да подпише договора и от тогава насам България изнася човешки тъкани безвъзмездно.

Договорът е повече от скандален! Защо?

Защото „Изпълнителната агенция по трансплантация се задължава да развие локална мрежа за осигуряване на биоматериали от донори. ИАТ се задължава да осигурява надлежно участие на болниците и лекарите в добиването на биоматериали. ИАТ се задължава да осигури участие на представител на “Остеотек” в Консултативния съвет на агенцията“ и т.н.

Оказва се, че България има само и единствено задължения, но не и права. Още по-странното е, че договорът сеimage подновява автоматично и българската страна има право да изнася безплатно тъкани само за „Остеотек“.

Съществува клауза в договора, която е повече от потресаваща: „ако роднините на починалия не направят писмено възражение за донорство 5 часа след смъртта на човека, то органите на починалия могат да бъдат използвани“. Само си представете, че всичките му роднини са някъде в чужбина – тялото на починалия се разкъсва почти на момента.

Но дори роднините му да са при него, „лешоядите“ специално са назначили на работа психолози, които ги убеждават, че с тъканите на починалия, могат да бъдат спасени много хора. Да, това е вярно! Но според член 5 от Закона за трансплантации на органи, тъкани и клетки “Човешките органи, тъкани и клетки не могат да са предмет на възмездна сделка“. Никой обаче не спазва този закон. Българските лекари получават около 200 лева на труп, а на близките на умрелия се дават толкова пари, колкото да покрият разходите за погребението на обезкостеното тяло.

„Купонът“ за износителите започва след това, защото само от един труп изкарват над 200 000 долара в чужбина. С една дума, колкото повече мъртъвци имаме, толкова повече печели „Остеотек“. Пък ако закъсат за „свеж материал“ винаги могат да бъдат отвлечени необразовани цигани, които могат да бъдат използвани. В някои случаи, дори не трябва да ги отвличат, защото за 5 лева и няколко кебапчета, много ромски семейства са готови да продадат децата си.

И докато всичко това се случва, определени хора пак спят дълбок зимен сън и не се знае дали някога ще се събудят.
http://razkritia.com/скандално-изнасяме-човешко-месо-за-30-с/



Тагове:   месо,


Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: minchev
Категория: Забавление
Прочетен: 3185274
Постинги: 949
Коментари: 1447
Гласове: 279
Архив