Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.05.2010 11:59 - Диети и Отслабване - Начало Краставици – вкусни и полезни
Автор: minchev Категория: Забавление   
Прочетен: 1758 Коментари: 0 Гласове:
0



 Диети и Отслабване - Начало Краставици – вкусни и полезни Написано от Диета Диети Отс... на Tue, 08/12/2008 - 15:04. 

Едва ли има човек, който да не обича краставици както пресни, така и на туршия, а прочутият таратор е любима храна за малки и големи. 
Какво знаем за краставицата като храна, средство за лекуване и за разкрасяване.
Тя съдържа голямо количество вода, малко белтъчини, въглехидрати и 
фибри. От  витамините в малко количество са представени: С, В1, В2, РР и провитамин А. Минералите също са незначителни: соли на калция и калия, малко магнезий и фосфор. 
И какво толкова е полезно в краставицата, ще каже някой. Отговаряме веднага - свободните органични киселини, които тя съдържа: оксалтова, никотинова, фолиева и пантотенова киселина.
Пресните краставици спомагат за отделянето на излишната вода от организма. Ако се чувствате подпухнали, достатъчно е да изядете 1 голяма краставица без сол, за да почувствате диуретичния й ефект.
Консумацията на краставици подпомага храносмилането и най-вече съдейства за  усвояването на мазнините и белтъчините. Следователно е полезна за хора, които имат нарушена 
обмяна на веществата.
Ако имате гастрит, подагра, хроничен запек, яжте пресни краставици.Особено полезни са пресните краставици за хора, които искат да отслабват – малко калории ( 10 до 12 на 100 г) , диуретично действие, снабдяване на организма с вода. Има дори диета, която препоръчва 3 дни да се ядат само краставици. Не ви съветваме да я прилагате, но бихте могли да направите един разтоварващ ден след някое стабилно преяждане. 
За вашата кожа краставицата е безценен дар.
Докато правите салатата, натрийте лицето и шията си с парче краставица. Скоро ще се радвате на гладка и свежа кожа, а ако имате тъмни петна или луничките ви са станали по-кафяви, знайте, че сокът от краставица действа избелващо.
Прясно изцеденият краставичен сок е великолепно средство за почистване на кожата, тъй като отстранява ефикасно излишъка от себум и едновременно с това освежава, свива порите, изглажда ранните бръчици.
Можете да си направите и следната маска: наложете лицето, шията и деколтето си с тънко нарязани кръгчета краставица, а върху тях поставете хавлиена кърпа, за да не изсъхнат прекалено бързо. Стойте в легнало положение 20 минути се измийте с хладка вода.
Ако имате мазна кожа, ви препоръчваме една специфична домашна пудра. Смилате на прах равни количества сухи семена от краставица и оризово брашно, прахът поставяте в празна кутийка от крем. Пудрата запазва качествата си дълго и не изисква особени грижи за съхраняването й. Пудрите лицето два пъти седмично и след половин час отстранявате ненужното с помощта на хартиена салфетка. Ефектът е кожа със стегнати пори, което значи, че сте предпазени от комедони и лъщящо лице. Пудрата има и противовъзпалително действие.
Сега е сезонът, в който можете да се възползвате от този дар на природата, за да отслабнете, да помогнете на организма си да се справи с някое заболяване, а и да се разкрасите.
http://www.dieti-otslabvane.com/Краставици–вкусни_и_полезни



Тагове:   начало,   отслабване,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: minchev
Категория: Забавление
Прочетен: 3185225
Постинги: 949
Коментари: 1447
Гласове: 279
Архив