Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.06.2010 11:47 - Инструкция за използване на мъжа
Автор: minchev Категория: Забавление   
Прочетен: 855 Коментари: 0 Гласове:
0



  начало | Той   Инструкция за използване на мъжа imageот Мария Петрова | 22.04.2002
1 коментара | 
публикувай коментар | всичко от този автор

 

image “Нейният мъж е толкова добър, домакинства, помага й, пазарува, печели добре, а моят – все на дивана, с управлението за телевизора и краката на масата” – чувам да се оплаква жена в автобуса. “Е, на теб ти върви! А моят вчера реши да оправи канала в тоалетната и още ходим у съседите ” – приглася й нейната приятелка. Ето, че така започнах да "колекционирам" различни истории за НЕГО. Да ме извиняват мъжете, но ... те са си едни малко пораснали деца – глезени, капризни, мързеливи, суетни ... .

Като цяло могат да се класифицират пет вида мъже: “домакин”, “терминатор”, “мързеливец”, “слон” и “злато”. Какъв ти се падна на теб?

Терминатор – активен, но все с разрушителна сила. Най-опасният мъж за една къща. Все се захваща да шета, и все я оплесква! Вземе да пробива дупка за картина, а изкърти цялата врата ... Колкото по-активно участва в домашните дела, толкова по-съкрушителни са последствията. Е, терминаторът има и своите плюсове – животът с него прилича на занимание с екстремен спорт – никога не знаеш какво те чака утре. След година с него ще се избавите завинаги от страстта към вещите – всяко нещо, на което държите ще бъде "докоснато" от неговата ръка ...

реклама image Съвет – не оставяйте нищо в неговите ръце – по-добре извикайте специалист!

Слон – максимално разрушение при минимално участие. За разлика от терминатора не полага капка усилия, за да разрушава – идва му "от вътре". Не участва в домашните дела. Няма лоша умисъл, но руши. Не е виновен той, че кристалната ваза е поставена именно там, толкова е лесно да се събори ... Борбата със слона е по-трудна от тази с терминатора.

Мързеливец – минимум участие във всичко. Най-безобидният и безполезен мъж. Не сте сигурни има ли мъж в къщата въобще. Движенията му из дома са ограничени – от кухнята до тоалетната и до дивана. Не оставя нищо на мястото му, а където му е удобно, с извинението "Не знаех къде стои" или "Мислех, че тук му е мястото". Истински подвиг е да го изпратите да изхвърли боклука или да купи хляб.

Домакин – максимално участие при минимум разрушение. Толкова домакинства, че вие се чувствате излишна. Винаги контролира действията ви в къщи, в кухнята. Обича всичко да е подредено, чисто, изрядно. Защо оставихте това ъгълче на чаршафа недоизгладено! Той е уверен, че е единственият, който знае “кое – как”. Той дава личен пример във всичко – от бърсането на пода, до подреждането на книгите на полицата. Следва да му се признае, че добре се справя с всичко, с което се захване. Често дори готви по-добре от вас. Единствен начин за опит за контрол на ситуацията е със строго разпределяне на задълженията в дома.

Злато – най-рядко срещаният вид. Ако Вашият е такъв – късметлийка сте! Всеки знае, че такива не съществуват, или са мнооого редки птици. Е, понякога, за зла участ, това е съседа, не вашия мъж, но дали само така не изглежда отстрани ... Но пък и златото трудно се пази ... дали не ви се ще да си помечтаете з някой от другите типове мъже ...
 




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: minchev
Категория: Забавление
Прочетен: 3184967
Постинги: 949
Коментари: 1447
Гласове: 279
Архив