Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.06.2010 11:44 - Майстор Съни: Любовта на мъжа минава през корема
Автор: minchev Категория: Забавление   
Прочетен: 1150 Коментари: 0 Гласове:
0



  Майстор Съни: Любовта на мъжа минава през корема imageот Джадала Мария | 07.11.2008
1 коментара | 
публикувай коментар | всичко от този автор

 

image

Специално интервю със специален човек – майстор Съни!

През лятото той готви в петзвездни хотели на Златни пясъци, а извън сезона за море, в битова механа във Варна, предлагаща българска национална кухня.

Представяме го с неговите думи за готварството и любовта.

Занаят или изкуство е готварството? 
Готварството или кулинарията е красота и изкуство. Баба ми, която беше майстор готвач, казваше “Не от всяко дърво става свирка.”, а после уточняваше, че готварството не е за всеки. Трябва да те тегли. Ако имаш желанието, всичко става красиво и добре.

Мъжете или жените са по-добри готвачи според вас? 
Според мен няма спор, че мъжете, както са по-добри дегустатори и чревоугодници, така са и по-добри майстори в кухнята. Но познавам и жени, които не биха се дали и на двама майстори. :) Но и за двата пола има място в една кухня, стига да е желание не само да украсиш, но и да е вкусно, нали. :)

Това, което приготвяте най-добре е? 
Няма нещо, което да не приготвям с вълнение и финес. Така са ме учили моите преподаватели, колеги и моята баба.

реклама image

 

А любимата ви рецепта? (Моля, опишете я) 
Те са две. Едната е калкан върху рагу от тиквички, полято с пюре от моркови. 300 г калкан се панира съвсем обикновено като предварително е престоял в малко лимонов сок с копър. Като се панира се отделят настрана парчетата и си приготвяте рагуто от тиквички, като нарязвате на квадратчета тиквичка около 250 грама и се задушава в зехтин и чесън на прах до златисто. Изкарва се, прави се плочка, което е канапето на калкана, и отгоре се нареждат парчетата паниран калкан. Отделно се варят 2 моркова и се пасират като се прибавя малко естрагон, маково семе и краве масло. Прави се пюре и се залива този рибен деликатес. 
Втората рецепта е истинско блаженство, рулца от сьомга с крем Шатон. Взима се лакта сьомга – вакумирани филенца от сьомга – 5 филенца. Разстилат се и се навиват на рулце. Във всяко рулце се слага следния крем: Разбива се 300 грама маскарпоне, прибавя се 150 грама хайвер (какъвто имате под ръка) добавят се 30 грама чесън и 50 грама песто от маслини. С тази смес поотделно се навиват рулцата. Нещо божествено е на вкус. Разбира се, който предпочита рибата, която е храна на истинските ценители на кулинарията.

Отношението ви към подправките? 
Използвам много всевъзможни подправки, но с определения лимит за едно ястие. Нашите подправки са най-добрите. Работил съм в чужбина, във Франция, Италия и в Монако. Те нямат такива подправки, каквито ние имаме тук. Затова дерзайте и не се прехласвайте по чуждите подправки.

Кое е най-важното, за да стане вкусно едно ястие? 
Желанието, разбира се. Как кое е най важно? Ако не вложиш малко любов в това, което готвиш, то не става вкусно. :)

Вашият поздрав към дамите? 
Дами, наслаждавайте се на българското, защото е вкусно и качествено. Гответе с любов, защото любовта на един мъж първо минава през корема. Затова бъдете домакини и то с желание. :) На здраве и успех.

Майстор Съни пояснява, че на снимката приготвя предястие и салата от резени – кръгчета от домат, върху които се слагат топки от кисело мляко, извара и натрошено сирене. Обилно се полива с босилково песто (пасиран зехтин с мед, босилек и лимон) гарнира се с малко домат и като капаче и се поднася.
http://az-jenata.bg/article/7366/Maystor-Sani--Lyubovta-na-mazha-minava-prez-korema/



Тагове:   майстор,   мъжа,   минава,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: minchev
Категория: Забавление
Прочетен: 3185110
Постинги: 949
Коментари: 1447
Гласове: 279
Архив