2. radostinalassa
3. leonleonovpom2
4. kvg55
5. wonder
6. planinitenabulgaria
7. varg1
8. sparotok
9. mt46
10. hadjito
11. getmans1
12. deathmetalverses
13. stela50
14. samvoin
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. bojil
7. vidima
8. dobrota
9. ambroziia
10. milena6
2. radostinalassa
3. lamb
4. vesonai
5. hadjito
6. manoelia
7. samvoin
8. bateico
9. mimogarcia
10. getmans1
1 коментара | публикувай коментар | всичко от този автор
Специално интервю със специален човек – майстор Съни!
През лятото той готви в петзвездни хотели на Златни пясъци, а извън сезона за море, в битова механа във Варна, предлагаща българска национална кухня.
Представяме го с неговите думи за готварството и любовта.
Занаят или изкуство е готварството?
Готварството или кулинарията е красота и изкуство. Баба ми, която беше майстор готвач, казваше “Не от всяко дърво става свирка.”, а после уточняваше, че готварството не е за всеки. Трябва да те тегли. Ако имаш желанието, всичко става красиво и добре.
Мъжете или жените са по-добри готвачи според вас?
Според мен няма спор, че мъжете, както са по-добри дегустатори и чревоугодници, така са и по-добри майстори в кухнята. Но познавам и жени, които не биха се дали и на двама майстори. :) Но и за двата пола има място в една кухня, стига да е желание не само да украсиш, но и да е вкусно, нали. :)
Това, което приготвяте най-добре е?
Няма нещо, което да не приготвям с вълнение и финес. Така са ме учили моите преподаватели, колеги и моята баба.
А любимата ви рецепта? (Моля, опишете я)
Те са две. Едната е калкан върху рагу от тиквички, полято с пюре от моркови. 300 г калкан се панира съвсем обикновено като предварително е престоял в малко лимонов сок с копър. Като се панира се отделят настрана парчетата и си приготвяте рагуто от тиквички, като нарязвате на квадратчета тиквичка около 250 грама и се задушава в зехтин и чесън на прах до златисто. Изкарва се, прави се плочка, което е канапето на калкана, и отгоре се нареждат парчетата паниран калкан. Отделно се варят 2 моркова и се пасират като се прибавя малко естрагон, маково семе и краве масло. Прави се пюре и се залива този рибен деликатес.
Втората рецепта е истинско блаженство, рулца от сьомга с крем Шатон. Взима се лакта сьомга – вакумирани филенца от сьомга – 5 филенца. Разстилат се и се навиват на рулце. Във всяко рулце се слага следния крем: Разбива се 300 грама маскарпоне, прибавя се 150 грама хайвер (какъвто имате под ръка) добавят се 30 грама чесън и 50 грама песто от маслини. С тази смес поотделно се навиват рулцата. Нещо божествено е на вкус. Разбира се, който предпочита рибата, която е храна на истинските ценители на кулинарията.
Отношението ви към подправките?
Използвам много всевъзможни подправки, но с определения лимит за едно ястие. Нашите подправки са най-добрите. Работил съм в чужбина, във Франция, Италия и в Монако. Те нямат такива подправки, каквито ние имаме тук. Затова дерзайте и не се прехласвайте по чуждите подправки.
Кое е най-важното, за да стане вкусно едно ястие?
Желанието, разбира се. Как кое е най важно? Ако не вложиш малко любов в това, което готвиш, то не става вкусно. :)
Вашият поздрав към дамите?
Дами, наслаждавайте се на българското, защото е вкусно и качествено. Гответе с любов, защото любовта на един мъж първо минава през корема. Затова бъдете домакини и то с желание. :) На здраве и успех.
Майстор Съни пояснява, че на снимката приготвя предястие и салата от резени – кръгчета от домат, върху които се слагат топки от кисело мляко, извара и натрошено сирене. Обилно се полива с босилково песто (пасиран зехтин с мед, босилек и лимон) гарнира се с малко домат и като капаче и се поднася.
http://az-jenata.bg/article/7366/Maystor-Sani--Lyubovta-na-mazha-minava-prez-korema/
При андролог - при какви оплаквания на м...
КАКВИ СА НУЖДИТЕ НА МЪЖА И ЖЕНАТА