Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.06.2010 10:30 - Фейсбук превзе българската мрежа. Дали?
Автор: minchev Категория: Забавление   
Прочетен: 1280 Коментари: 0 Гласове:
0



Фейсбук превзе българската мрежа. Дали?

imageПубликувано от Владимир Немиров - Владинемир на юни 20th, 2010 в категория ЛюбопитниRSS 2.0.

 
ЛЕСНО ОТСЛАБВАНЕ. С ТАЙНАТА РЕЦЕПТА!
Отзиви и видео на хора, отслабнали с билки и без диета

imageМного се изписа и още повече ще се изпише заявлението Фейсбук. Световната социална мрежа с най-много потребители и определено безапелационно предимство пред конкурентните сайтове разкрива все по-големи възможности. Сайтът от територия за презентиране на личностните данни, интереси, приятели, с една дума за развлекателни комуникации, се превърна в нещо много по-мащабно и отговарящо на всекидневно менящите се потребности на съвременните млади хора. Стигна се дотам, че от уебсайта се интересуват не само частни лица, но и политици, социолози, психолози, криминалисти.

imageБезплатната социална мрежа, базирана в Силициевата долина, Калифорния, прави възможно групирането (основна характеристика) на хората по дестинации, местата за учене и работа, по интереси и много други, последните от които са плод на творческата мисъл на самите потребители.

Понеже всъщност няма безплатен обяд, интелектът на участниците в платформата е подложен на редица провокации. Не е тайна, че общуването във Фейсбук носи не само явни и привидни ползи, но и явни и привидни негативи. Затова фейсбукърите имат възможност да избират какво да споделят за себе си, както и какви групи или личности могат да имат достъп до личната им информация. Силата и влиянието на мрежата се обуславят от възможността да се ползват всевъзможни начини за общуване и посвещаване на обществени каузи. От игрите, тестовете, споделените снимки, видеоклиповете, личните съобщения, поканите за участия в културни, политически и всякакви други събития до създаването на групи по интереси, които могат да имат широк обществен отзвук или манипулативен ефект върху течащите публични процеси.

imageАко се позовем на конкретиката, можем да допълним възможностите на такъв род сайтове да послужат за откриване назагубеното ни куче. И това е само един малък пример как този сорт социални сайтове се превръщат в органична част от реалността ни и живота ни.

Милиони хора са неотделима част от тези мрежи, фигурират там систинските си имена, което е тържество на технологиите. Профилът във Facebook например е по-надежден от адреса или мобилния и стационарния телефонен номер. Това е нещо като дигитална визитка, лична карта или електронен паспорт.

Въпреки че има своите аналози по света като Twitter, LinkedIn, MySpace и други, все пак Фейсбук сред социалните мрежи е нещо като Гугъл измежду търсачките.

imageКъде сме ние?
Ние естествено нямаме социална мрежа от ранга на Фейсбук . И все пак като български принос можем да посочим сайтовете за запознанства и сайтове за популяризиране на връзкки като 
Svejo.net,Dao.bg, Lubimi.com, Ping.bg. Но тяхната основна функция е една от десетките, които са присъщина Фейсбук, т.е. публикуване на връзки. Разбира се,  там също се получава общуване под формата на коментари под публикациите. Образуват се приятелства, които после продължават във Фейсбук. Същото е и в сайтовете за запознанства. Недостатъкът на Фейсбук е, че там функцията запознанство е много слабо застъпена. Сайтовете за запознанства са си лидери в правенето на първите стъпки. Факт е, че много от нашите сайтове се опитват да приличат на Фейсбук, защото виждат как настъпва в нашето интернет пространство и разбират , че губят позиции. Някои си промениха дизайна и съмнително заприличаха на този на световната мрежа номер едно.

imageНо според проучване наРазкрития, единственият сайт, който не само не губи позиции, а даже печели на фона на инвазията на Калифорнийското чудовище, сякаш е Гепи ме, който набира все по-голяма скорости без да има претенциите по нещо да прилича на Фейсбук, дава необходимата доза разкрепостеност, дързост. Там също има покани за купони или други събития. Ако трябва да примирим позициите, но да откроим и предимствата на българските сайтове, особено тези за запознанства, можем да заключим, че в Гепи ме хората се харесват и запознават, а във Фейсбук се опознават и стават приятели.
http://razkritia.com/фейсбук-превзе-българската-мрежа-дал/



Тагове:   дали,   фейсбук,   мрежа,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: minchev
Категория: Забавление
Прочетен: 3185298
Постинги: 949
Коментари: 1447
Гласове: 279
Архив