Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.08.2010 11:05 - Косопад и хранене
Автор: minchev Категория: Забавление   
Прочетен: 2449 Коментари: 0 Гласове:
0



 Диети и Отслабване - Начало Интересно Косопад и хранене Написано от Диета Диети Отс... на Thu, 10/08/2009 - 19:23. 

Косопадът може да е свързан с много фактори, но много често просто трябва да се замислим с какво се храним. 
На първо място за нашата коса са необходими белтъчини, тъй като без тях е невъзможно образуването на нови клетки. Недостигът на белтъчини първоначално довежда до забавяне на растежа на косата, а след няколко месеца и до обилен косопад. За да е здрава косата и да расте, е нужно ежедневният порцион да съдържа минимум 15% белтъчини от общата калоричност за деня. Тези 15% трябва да постъпват от белтъчни храни като нетлъсти меса, риба, млечни продукти, яйца и др. 
Въглехидратите също са важен елемент в храненето на човек, който иска да няма проблеми с косата. Трябва да се консумират такивавъглехидрати, които стимулират растежа на тъканите, в това число и растежа на косата. Полезни въглехидрати се съдържат в плодоветеи зеленчуците, ядките, кафявия ориз, пълнозърнестите брашна и др. 

»  Закуска за елегантни – Три чашки Написано от Диета Диети Отс... на Tue, 10/06/2009 - 20:02. 

Китайските специалисти по хранене съветват: „Откажете се от досегашните варианти за закуска, които включват традиционните ястия - яйца, кисело мляко, бекон и препечени филийки.” Те имат напълно нова концепция на сутрешната храна. 
Учените съветват да закусите с така наречената закуска "Три чашки." 
В първата чаша трябва да има сок от алое. 
Във втората чаша - коктейл от 
протеин на прах с добавка от соево мляко и различни плодове.  

»  Скачане на въже Написано от Диета Диети Отс... на Sun, 10/04/2009 - 19:30. 

Много жени по една или друга причина не се занимават постоянно с физически натоварвания, а се опитват да поддържат фигурата си с глад, странни диети, които ги довеждат до нервност, напрежение и напълно естествено – в един момент до преяждане. И понеже оправданието обикновено е „Нямам време.”, сега им предлагаме занимания с един уред: лесен за прибиране, забавен, носи романтичен спомен за детството и достатъчно ефективен. Въже, да въже, за което много кардиолози смятат, че е равностойно по ефективност на един съвременен кардиотренажор.
И така: потърсете в килера, погледнете в детската стая или купете ново въже. Вече се продават и с различни размери, изработени са от миещи се материи.
Бъдете сигурни, че ако се храните здравословно, скачането на въже може да ви помогне да отслабнете и стегнете мускулатурата си. Скачането на въже може дори да превъзхожда бягането по енергоразход, но е необходимо да се имат предвид няколко важни неща. 
Можете да изгорите 200 калории в продължение на 15 минути при интензивност около 100 подскока в минута. Това може би ви се вижда невъзможно темпо, но практически не е така. А и няма да се явявате на състезание по бързо скачане. В началото започнете с темпо, което няма да ви претоварва и постепенно го ускорявайте. 

»  Джинджифилов чай за отслабване Написано от Диета Диети Отс... на Sat, 10/03/2009 - 18:45. 

Джинджифиловият чай за отслабване е достигнал до Европа от Изток, където джинджифил традиционно се препоръчва на всеки, чиято цел е да намали теглото си.
Според тибетските идеи джинджифилът принадлежи към горещите продукти, които са топли, стимулират кръвообращението и ускоряват на метаболизма. Джинджифилът съдейства и за свежия и младежки вид на кожата. 
И тъй като есента и зимата са много подходящи сезони за употреба на различни видове чай, ви предлагаме няколко рецепти заджинджифилов чай.
Запомнете няколко важни неща:
Винаги режете корена на тънки лентички. Ползвайте остър нож, най-добре керамичен, или друг подходящ уред.
Според източната традиция за денонощие можете да приемете джинджифилов корен, равен на количеството на малка слива и 2 литра вода. 
Джинджифиловият чай успешно се съчетава със зеления чай.
Не приемайте джинджифилов чай преди лягане, той действа ободряващо.

»  Тренировки и сърдечно-съдови заболявания Написано от Диета Диети Отс... на Fri, 10/02/2009 - 17:50. 

Повечето лекари казват на пациентите, че най-добрият начин да се предотвратят сърдечно-съдовите заболявания, е да се правятупражнения и да се следва подходяща диета. Това е вярно, но трябва да е ясно и кои тренировки са най-полезни за снижаване на риска.
Години наред по повод диетите се говореше за драстично редуциране на приема на мазнини, без конкретни предложения за това кой тип мазнини да бъде редуциран. Продължителни изследвания показаха, че не всички мазнини са създадени еднакви. Това, което сега наричаме „добрите мазнини", включва мононенаситени мазнини като тези, открити в 
зехтина и Омега-3, мазните риби и лененото семе. Подобни мазнини не само че не са вредни за сърцето, но също така се оказва, че предпазват от сърдечно-съдови заболявания.
Подобна промяна се появи и в начина, по който здравните специалисти гледат на упражненията. Докато в миналото повечето лекари твърдяха, че само 
аеробиката предлага някакви ползи, много проучвания вече показват, че силовото трениране също носи значителни предпазни ефекти.

»  Китайски поклон – елегантна фигура и жизненост Написано от Диета Диети Отс... на Thu, 09/24/2009 - 19:46. 

Нямате време за гимнастика, за фитнес, дори за разходки в парка? Тогава намерете 5-6 минути и изпълнете така нареченият китайски поклон.
Упражнението укрепва 
гърба, тонизира мускулите, прави ви елегантни. Мнозина подценяват това упражнение, но то е доказано ефективно, а дали е толкова лесно, ще решите, след като го изпълните според изискванията.
Важно е да сте направили загряване, преди да изпълнявате сериите поклони. Ръцете не се размахват, а се държат във всяка фаза изпънати.
1. Застанете на колене, вдигнете ръце право нагоре, дланите да са обърнати леко навътре. Тялото е добре обтегнато, гърбът стегнат и максимално изправен. 

»  Шафран (Crocus sativus) Написано от Диета Диети Отс... на Tue, 09/22/2009 - 19:43. 

Родината на шафрана е Средиземноморието. Шафранът е многогодишно тревисто растение с грудко-луковица, покрита с тъмнокафяви люспи. Листата са линейни, а цветовете – бледовиолетови, изпъстрени с по-тъмни жилки. 
Използваемите части са близалцата на плодника, събрани след вдигане на сутрешната роса. Те се сушат на сянка или в сушилня при температура  до 45°С. Изсушената билка е оранжевочервена или червенокафява, с миризма като на горско сено и слабо горчив вкус. Съхранява се на тъмно  в добре затворени съдове.
За 1 кг изсушена билка са необходими около 20 000 близалца, което прави шафранът твърде ценен. За това допринася и химичният състав на шафрановите близалца, който е твърде богат: жълто багрило кроцин, червено багрило кроцетин, гликозида пикрокроцин,каротен, ликопин, зеаксантин, етерично масло, състоящо се от пинен, цинеол и др. Налични са още витамин В1 и 
В2, захари, тлъстини, горчиви вещества, восък, калциеви соли, фосфорна киселина, а от флавоноидите – изорамнетин, кемпферол и др.
Шафранът има диуретично, болкоуспокоително и нервоуспокоително действие. Регулира дейността на стомаха. Той е имуномодулатор и антиоксидант. Някои специалисти смятат, че има и противораково въздействие.

»  В помощ на отслабващите Написано от Диета Диети Отс... на Sun, 09/20/2009 - 16:25. 

Мнозина се разочароват постоянно от неуспешните диети за отслабване, защото не съзнават, че трябва да променят коренно отношението си към храната и защото не проявяват достатъчно отговорност към собственото си тяло. Всеки трябва да е наясно, че е необходимо да си изработи индивидуален хранителен режим, съобразен с правилата за здравословно и пълноценно хранене. Някои малки хитринки могат да помогнат, но те са само помощно средство в борбата с излишните килограми.
Ето няколко трика, с помощта на които можете да устоите на „развихрилия се” апетит:
1. Често се изплаквайте устата си с охладен ментов чай или купена от аптеката вода за уста с ментов аромат. 
2. Когато усетите, че 
апетитът ви се обостря много, дъвчете сухо обезмаслено мляко – 1 чаена лъжичка. Задръжте сухото мляко максимално дълго в устата си.
3. Старайте се да избягвате продукти, които повишават апетита: алкохол, люто, солено-кисели туршии и др.

»  Синя тинтява (Gentiana cruciata) Написано от Диета Диети Отс... на Fri, 09/18/2009 - 20:37. 

Синята тинтява е билка, която се среща по тревистите места, край храсталаците и в горите из цялата ни страна.
Използват се с лечебна цел всички части на растението.
Надземната част на синята тинтява се събира през периода на цъфтежа (месец август), а корените се изваждат през късно есента. Стръковете се отрязват на разстояние 20 см от върха на стъблото, след това се оформят в китка и се сушат на сянка или в сушилня при температура до 40°С. Изсушените стръкове са зелени, а цветовете сини. Готовата дрога има горчив вкус и няма характерна миризма. 
Корените съдържат алкалоида генцианин, горчивите гликозидни вещества генциопикрин, генциазин и генциамарин, тризахарида генцианоза, багрилни вещества, 
аскорбинова киселина (около 200 мг%), тлъсто масло, етерично  масло, пектин и др.

»  Апетит и фитнес тренировки Написано от Диета Диети Отс... на Fri, 09/11/2009 - 15:52. 

Много жени се заблуждават, че спортните занимания  водят до увеличаване на апетита. Някои дори отказват да правят упражнения сутрин, за да не увеличат према на храна през деня, а по тази  причина други не смеят да влязат във фитнес зала. Подобни твърдения са абсолютно необосновани и много проучвания показват, че апетитът не се увеличава, когато спортните занимания са с умерена интензивност. По-дълги и интензивни тренировки могат дори да потиснат апетита. 
В действителност усещането за  повишен апетит след тренировка се дължи по-скоро на психологични, а не на физиологични причини. Хората често се заблуждават, че са изгорили много калории, следователно могат да похапнат повече, без да си налагат ограничения. Тази заблуда обаче се плаща скъпо понякога. Не бива да се  надценява разхода на енергия по време на спортни и трудови дейности. 
Ако след работа, училище или друга по-активна дейност се чувствате уморени, слаби или замаяни, е по-добре да се консумират въглехидрати със среден гликемичен индекс. Един плод или малка филийка пълнозърнест хляб, дори една чаша обикновена вода могат да облекчат умората, която никак не е свързана винаги с глад.

» 



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: minchev
Категория: Забавление
Прочетен: 3185892
Постинги: 949
Коментари: 1447
Гласове: 279
Архив