Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.08.2010 11:10 - Летни маски за лице
Автор: minchev Категория: Забавление   
Прочетен: 1622 Коментари: 0 Гласове:
1



 Диети и Отслабване - Начало Интересно Летни маски за лице Написано от Диета Диети Отс... на Mon, 07/20/2009 - 14:11. 

Всяка жена знае колко чаровно изглежда лицето й с лек слънчев загар, но и колко опасни за чара й могат да бъдат слънчевите лъчи. Колкото и качествена козметика да се използва, колкото и вода да се пие, кожата на лицето, а и не само тя, понякога не е в добро състояние след дълъг престой на слънце. Известно е, че българките не обичат много да носят шапка дори когато стоят с часове на морския бряг или пътуват по планински пътеки. В градски условия – съвсем, макар че шапките могат да са не само полезни, а и твърде шикозни, стига да знаем как да ги носи.
Причините, кожата ни да не изглежда добре, могат да са от различно естество, но за това сме говорили в други теми. Сега да помислим с какво можем да си помогнем, особено ако сме поопразнили портмонето си по време на лятната отпуска.
Най-лесно е да отворим хладилника. 
Яйца, кисело мляко, домати, краставици – става, има за ядене полезна нискокалорична храна, има и за нашата кожа.

Ако кожата е изсушена и са се появили ситни бръчици, можем да си направим много лесна, но значително ефикасна  маска. 

»  Отслабване или напълняване - зависи от личния метаболизъм Написано от Диета Диети Отс... на Sun, 07/19/2009 - 10:59. 

Шведският физиолог професор по медицина Фредрик Нюстрем от Университета в град Линчепинг провежда редица изследвания в областта на храненето. Много от експериментите са свързани с проблема как различните хранителни продукти влияят на обмяната на веществатав човешкия организъм.  Един от най-известните експерименти проследява как реагира организмът при  употребата на висококалорична храна  и ниска физическа активност. Наблюденията доказват, че хората реагират различно при промяна в режима на хранене и че не при всички висококалоричната храна води до прираст в теглото.
Същността на експеримента е следната: 18 доброволци в течение на няколко седмици приемали висококалорични храни: хамбургери, пици със сосове, пържени картофи, сладолед, подсладени млечни коктейли, газирани напитки и др. Дневно участниците в експеримента получавали храна и напитки, оформящи общ баланс от 5000 до 6600 калории.
Направени били много медицински анализи: за синтеза на белтъчините, ферментите; с най-модерни апаратури били измервани процентите на мускулна маса и мазнини, плътност на костите. Проведени били и много психологически тестове за влиянието на различните храни върху общото здравословно и емоционално състояние на младежите. 
Получило се огромно разнообразие в отчетените резултати.

»  Хранене през лятото Написано от Диета Диети Отс... на Thu, 07/16/2009 - 11:17. 

През летните горещини много хора трудно се справят със задачите си, страдат от топлото време, подтиснати и уморени са, с една дума нямат достатъчен жизнен тонус. Едва ли такъв тип хора се досещат, че може и сами да са си виновни, тъй като не се хранят правилно през лятото.
Изрази като „ Не ям, защото ми е горещо и мъчително.”, „Пия само вода и пак ми е горещо.” са лишени от всякаква логика и показват невежество по отношение полезните свойства на храните. В никакъв случай не трябва да се гладува и да се приема само вода, колкото и полезна да е тя. През летните горещини е нужно да се консумират продукти, които могат да помогнат на организма да се охлади, като същевременно се чувствате тонизирани и спокойни. 
На първо място естествено трябва да бъдат забравени всички мазни калорични храни, като: тлъсти меса, месни бульони, мазни сосове; лютите храни и подправки; много солените продукти. Колкото и да е странно газираните напитки, особено подсладените, също трябва да бъдат ограничени, поне в горещите часове на деня. Заблуда е, че могат да утолят жаждата, тъкмо обратно се получава – те извеждат от организма така необходимата му влага, а всеки, който се бори да свали някой излишен килограм знае, че при употребата им приема и значително количество калории. Колкото и да сте любители на сладкото, през горещините ще трябва да го ограничите, за да се чувствате комфортно. 
Ясно е какво не трябва да се консумира в горещите летни дни, да видим какво ще е полезно.

»  Отслабване - мотивация Написано от Диета Диети Отс... на Sun, 07/05/2009 - 16:50. 

Проблемъ с наднорменото тегло често не може да бъде решен по чисто психологични причини. Докато вие не вземете твърдо решение и не се придържате към него постоянно, борбата с наднормените килограми е загубена. А при много хора се получава точно обратният процес – те говорят пред познати, че се стремят към отслабване, проучват диети, провеждат диета след диета, но нямат достатъчна мотивираност и сами си разрешават да нарушат правилата на правилното и здравословно хранене, което ще им помогне да отслабнат. Голяма част от професионалистите в областта на диетичното хранене твърдят, че точно липсата на достатъчна мотивация е причина хората с наднормено тегло да се провалят в опитите си да го нормализират. Каквато и помощ да се търси от лечебни центрове и специалисти, в основата на всичко е собственото съзнание.
Главното е личното съзнание да се пренастрои, да се начертае правилна стратегия за промяна на ежедневните привички, на цялостнотохранене, на отношението към заниманията със спорт. Каквато и диета да се приложи, колкото и интензивна тренировка да се проведе, ако те са самоцелни, откъснати от цялостното ви отношение към проблема, касаещ наднорменото тегло, успех няма да има, а ако случайно се свалят няколко килограма, те бързо се възстановяват след приключване на еднократните или краткосрочни дейности. Фразата „нов човек” звучи като клише, но е абсолютно точна по отношение на човек, който си е поставил за цел да се справи със значително наднормено тегло. Тук, разбира се, не става дума за сваляне на 2-3 килограма, макар че за някои хора и това не е лесна задача.

»  Собствена диета за отслабване Написано от Диета Диети Отс... на Fri, 07/03/2009 - 15:00. 

Най-добрата диета за намаляване на излишните мазнини е собствената диета, но постепенно подобрена!!!
Автор: доц. Владимир Боянов д-р

Всяка жена, копнееща да втали фигурата си и то за кратко време, задължително се е сблъсквала с неразрешимия проблем: как да съчетае препоръчаните й продължителни фитнес натоварвания в залата с острите диети от типа на: закуска - варен картоф, обяд - яйце, а на вечеря - задушени зеленчуци с обезмаслено сирене. Това, че проблемът е неразрешим, се разбира много скоро, тъй като организмът на неподготвения човек не може да отговори адекватно и най-вече ефективно в желаната посока на двата мощни стресора: глад и физическо натоварване. В повечето случаи безумният експеримент се преустановява и това можем да приемем като значително по-приемливия вариант, защото неговото упорито продължаване освен физическо и психическо изтощение ще доведе до загуба единствено на мускулна маса.
Човешкият организъм реагира адекватно и позитивно се адаптира единствено към постепенно променящите се условия на живот. Това, наложено от живота и потвърдено от науката правило, следва стриктно да се спазва най-вече по отношение на кардиналните и взаимнообуславящи се процеси на живите организми: анаболизъм (хранене) и катаболизъм (движение). Оттук следва, че драстичните и особено едновременните промени на това утвърдено житейско статукво за всеки отделен индивид не може да доведе до нищо добро. Най-доброто доказателство за това дават елитните културисти. Дори и те, подготвящи се години наред, през подготвителния период извършват високо интензивна тренировъчна дейност, но на фона на позитивен енергиен баланс. Докато през състезателния период храненето е ограничено, но тренировката е слабо интензивна. Като продължителността на тези периоди се определя преди всичко от планираните съответно хипертрофични и калиперометрични промени.

»  Разширени вени - гимнастика на плажа Написано от Диета Диети Отс... на Thu, 07/02/2009 - 13:29. 

На всички е известно, че една от причините за разширени вени и всички страдания, свързани с тях, е обездвижването. Човекът, колкото и да не ни се иска да го признаем, напоследък все повече седи, вместо да се движи. В офиса, в къщи, в колата – седим си, прибираме се вкъщи уморени и вместо да полегнем за 15-20 минути, а след това да направим една разходка, ние пак си посядаме – пред телевизора, пред компютъра, а често и до трапезата. И после си плащаме за лекомислието: болки в краката, лошо настроение, липса на желание за спорт. А много от жените имат и лошия навик да ходят постоянно на високи токчета, водени от най-различни мотиви – от криворазбрани виждания за елегантност, до странното „Да изглеждам по-висока.” Но всеки си има правила. Тялото също си има правила – иска почивка, акраката ни са важна част от това тяло, нали.
Ако сте на море, това е моментът не само да забравите ежедневните задължения, да получите слънчев загар и да се порадвате на водата, а да помогнете и на краката си да отпочинат. Не е лошо да позабравите обувките с високи токчета, телевизора, дългия престой пред компютъра. Ако ще е почивка, да е почивка.

»  Коса - грижи през лятото Написано от Диета Диети Отс... на Mon, 06/22/2009 - 18:05. 

Лято е и много жени се оплакват, че косата им губи блясъка си от по-честото измиване, а след почивка на море тя е отчайващо изтощена. Причините, косата да е в подобно състояние, могат да бъдат много и от различно естество, като се почне от неправилно избрани шампоани до безотговорно хранене или тъкмо обратно. Добра е идеята да намалим калоричността на храната през лятото, но това не означава да лишим организма си от полезни хранителни вещества. Косата е част от нашия организъм, следователно се влияе от начина ни на хранене. Като добавим и третирането с неподходящи измивни продукти, с боя, с неточно избрани подхранващи маски или балсами, нежеланието да ходим с шапки под слънчевите лъчи, солената морска вода и т.н., няма защо да се чудим на вида на косата си през лятото и най-вече след отпуската на море.
А никак не е трудно да се справим.
Щом сме на море, значи сме близо до една от най-необходимите за организма ни храни – рибата. Нищо не ни пречи да ядем достатъчно риба и вкъщи, разбира се. За предпочитане са мазните риби заради високото съдържание  на Омега-3 мастни киселини. Този вид риби ще ни осигурят и протеини, и витамин B12, и така необходимото ни желязо. Недостигът на Омега 3 води до суха, изтощена коса, без блясък, без живост на косъма.

»  Летен загар и хранене Написано от Диета Диети Отс... на Wed, 06/17/2009 - 15:35. 

Идва лятото, което много хора свързват с почивка на море или планина и естествено с хубав летен загар. Навярно не всеки знае, чезагарът зависи от пигмента меланин, който се изработва от нашия организъм. Колкото повече меланин, толкова по-бързо почернява човешката кожа. Способността на организма да изработва меланин е генетично заложена у индивида. Все пак е възможно да се повлияе на организма по отношение на производството на меланин, като се консумират храни, подпомагащи изработването на пигмента. Трябват и продукти, богати на витамините А, С и Е, чиято  роля е да защитават организма и кожата от вредното въздействие на слънцето. 
Въпросът е какви продукти трябва да се консумират, за да придобиете хубав слънчев загар и едновременно с това да сте спокойни за здравето си, когато се излагате на слънце.
Меланинът се синтезира в организма с помощта на две аминокиселини - тирозин и триптофан. По тази причина, ако се увеличи приема на храни, които съдържат тези аминокиселини, меланинът ще се произвежда по-интензивно от организма. А това означава, че кожата по-бързо ще придобие летен загар.

»  Фитнес - етикет Написано от Диета Диети Отс... на Sat, 06/13/2009 - 09:08. 

Все повече жени започват да посещават фитнес зали, тъй като е ясно, че само с диети не може да се постигне добре оформено тяло. Стегната мускулатура е гаранция  за здраве, елегантност и добро самочувствие.
Предлагаме ви някои от правилата на фитнес-етикета, за да се чувствате комфортно в залата, която сте си избрали.

1. Облечете се просто и удобно. Забравете грима.
Много жени смятат, че фитнес залата е място, на което да покажат модните си дрешки, способностите си да се гримират и забравят, че това е място, на което се тренира. Дрехите трябва да са удобни и, обърнете внимание, безопасни. Колкото по-натруфени са те с връзки, панделки и дантелки, толкова по-голям е рискът от травми. Не избирайте и прекалено екстравагантни екипи, ще бъдете смешни. 
А гримът просто е ненужен, най-много да се размаже, ако наистина решите да потренирате. Той дори е вреден в случая, защото кожата трябва да диша. Много мазни кремове ще ви осигурят само по-обилно потене. 
Не се парфюмирайте обилно преди тренировка – пот и парфюм е лоша комбинация.

2. Оставете разговорите за после.
Вярно е, че за една жена е трудно да мълчи 60 – 90 минути, но ще е по-добре да оставите шумните разговори за друг момент. В залата сте, за да тренирате, а не да бърборите. А и останалите трениращи не бива да бъдат дразнени. Много от сериозно занимаващите се с фитнесимат нужда от концентрация, особено при вдигането на големи тежести. Някои си броят на ум повторенията и излишният шум им пречи.

»  Рак на гърдата – предпазете се Написано от Диета Диети Отс... на Wed, 06/10/2009 - 15:43. 

Според специалисти от Университета на Северно Колорадо физическите занимания могат да защитят жените от рак на гърдата. Учените от този университет са провели експериментална анкета с 4296 жени на различна възраст. Въпросите проучват физическата активност на жените в различни периоди от живота им, като общо били оформени следните периоди: 10 - 15 г.; 15 - 30 г.; 30 - 50 г.; 50 г. и нагоре. 
Резултатите от изследванията показват, че до 30 години особени разлики в здравословното състояние на жените няма, но след 30–годишна възраст различията са очевидни. Най-често  неприятната диагноза рак на гърдата се среща при жени с ниска физическа активност. Голяма част от тези жени споделят, че не правят даже елементарни физически упражнения, не предприемат дълги разходки дори в почивните си дни, не плуват, не танцуват.

» 


Тагове:   начало,   маски,   лице,   отслабване,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: minchev
Категория: Забавление
Прочетен: 3186505
Постинги: 949
Коментари: 1447
Гласове: 279
Архив