Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.08.2010 10:38 - Обичате ли своето тяло?
Автор: minchev Категория: Забавление   
Прочетен: 1208 Коментари: 0 Гласове:
0



 Диети и Отслабване - Начало Интересно Обичате ли своето тяло? Написано от Диета Диети Отс... на Tue, 08/10/2010 - 17:19. 

Мини-тест
Отговорете само с ДА или НЕ. 
1. Случва ли ви се да изпаднете в отчаяние, когато наблюдавате тялото си в огледалото?

2. Избягвате ли места, на които могат да ви видят по бански или с къси панталонки и потник?

3. Ако все пак се окажете по бански пред погледа на много хора, опитвате ли се да прикриете части от тялото си, които според вас не са за гледане (голям корем, бедра с целулит и др.)?

4. Предпочитате ли да правите секс на абсолютна тъмнина?

»  Как да дъвчем, ако ще отслабваме Написано от Диета Диети Отс... на Sun, 08/08/2010 - 15:33. 

В края на 20-ти век в света става популярна теория за храненето, известна като Флетчеризъм, според която трябва всяка хапка храна да се дъвче 32 пъти, или казано по друг начин - около една минута преди преглъщане. Основател на тази теория е Хорас Флетчър, който твърди: "Природата наказва тези, които не дъвчат." Според неговата теория е необходимо да се дъвчат дори течности, така че да се смесва добре със слюнката. Въпреки че от днешна гледна точка тези препоръки изглеждат странно, едно време Флетчър е имал много последователи, включително и Джон Д. Рокфелер. За да докаже полезността на своите идеи за здравето, Флетчър, на възраст 58 години, предприел поредица от физически тестове съвместно с атлети от Йейлския университет, които той превъзхождал по много физически показатели. 
По-късно вегетарианската макробиотична диета също така препоръчва да се дъвче всяка хапка храна 50-100 пъти преди преглъщане.
Изглежда, обаче че Хорас Флетчър е прав. В нашето време едно от нещата, което много хора на диети за отслабване пренебрегват, е скоростта, с която поглъщат храната. Ричард Стюарт и Барбара Дейвис, автори на книги за
 отслабване, предполагат, че бавната консумация на храна дава на мозъка време да се регистрира какво се яде, което води до по-пълно насищане или да удовлетворяване на глада. Те правят това предположение преди 37 години.

»  Месо в горещините Написано от Диета Диети Отс... на Thu, 07/29/2010 - 13:53. 

Известно е, че месото и месните продукти могат да бъдат много опасни през летните горещини. Гастроентеролозите дават достатъчно съвети, кое месо е подходящо за топлото време и кое не. Има още нещо. Медиците твърдят категорично, че консумацията на месо трябва да се съобразява и с индивидуалните заболявания на човека и това е още по-важно през летните горещини.  
Свинско месо
Според медиците свинското месо е много по-подходящо за студените сезони. Благодарение на високото съдържание на мазнини, то затопля тялото и дава възможност на организма за възстановяване на силите. Това месо съдържа 
витамин В12, цинк, магнезий, селен и арахидонова киселина. Не е нужно човек да се отказва от него, но разбира се трябва да се внимава с количеството мазнини, които се приемат при консумацията му. През лятото обаче то не е най-подходящата храна, поради това че се обработва от организма твърде дълго, а и генерира топлина.
Мазнините на свинското са противопоказни за хора с атеросклероза. Те провокират създаването на плаки. Свинското не се препоръчва при холецистит, при заболявания на черния дроб. Ако имате екзема, не яжте свинско месо, тъй като то съдържа стеаринова и палмитинова киселина, които провокират развитието на болестта.
Говеждо и телешко месо
По-добре е да изберете телешко месо вместо говеждо, тъй като телешкото много по-добре се усвоява от организма.

»  Калам (Акорус) Написано от Диета Диети Отс... на Wed, 07/28/2010 - 18:28. 

Каламът е пренесен в Европа от Южна Индия през XVI в., но е използван като подправка и като лечебно средство в много по-древни времена. В днешно време се култивира успешно в цяла Европа. 
С медицинска цел и като подправка се използва коренището на растението. То има лек, приятен мирис, а вкусът е слабо парлив. В изсушено състояние съдържа около 3,5 % етерично масло, горчивите вещества акорин и акоретин; полизахариди, антибиотични и полифенолни вещества. От него успешно се извлича етерично масло, в което са налични веществата азарон (7-8%), терлени и сесквитерпени.
При вътрешна употреба коренищата и етеричното масло на калама предизвикват обилно отделяне на секреции в храносмилателните органи и подпомагат 
обмяната на веществата в организма.
В готварството коренището се използва вместо дафинов лист при приготвяне на супи, сосове, ястия със или без месо, марината. Може да замества джинджифил или индийско орехче за ароматизиране на кремове, пудинги и други сладкарски изделия.

»  Охлаждане на тялото в горещините Написано от Диета Диети Отс... на Fri, 07/23/2010 - 15:06. 

В летните горещини ни е горещо. Няма как да е другояче!
Можем обаче да приложим някои методи, за да се разхладим и да понесем по-лесно летните жеги. Необходимо е да се запомнят няколко прости правила.
1. Не злоупотребявайте със студените или много хладните душове. Много по-ефективен е контрастният душ – той повишава еластичността на 
кожата ви и нормализира топлообмена.
2. Не ползвайте обилни количества охлаждащи кремове и лосиони със съдържание на ментол или камфор: в големи дози те могат да предизвикат алергия и възпаление на кожата.
3. Не се увличайте и в обтривания с кърпи, натопени в студена вода. Най-много да раздразните кожата си, ако постоянно извършвате подобна операция.
Но има неща, които можете да направите, за да охладите тялото си.
1. Много добре ще ви подейства следното: сложете в хладилника две пластмасови бутилки с еднакъв размер напълнени с вода. Когато ви е непоносимо горещо, извадете бутилките и започнете да ги ползвате като масажор – седнете на удобен стол, поставете ходилата върху бутилките и ги търкаляйте с ходилата. Ако ви е студено на краката, можете да обуете тънки памучни чорапи. За 10-15 минути ще усетите колко по-хладно и леко ще ви стане, а сте направили и масаж на ходилата.

»  Методика за отслабване Написано от Диета Диети Отс... на Thu, 07/22/2010 - 17:34. 

Кандидатът на медицинските науки и психотерапевт Владимир Иванович Миркин прилага една много интересна методика за отслабване, която дава чудесни резултати на практика. Той не обещава никакви чудеса, а настройва желаещите да отслабнат за една сериозна и трудна работа.
Според неговите правила, този който съумее да изпълни 7 условия, нужни за 
отслабването, може да не  се съмнява, че ще има резултати.
Може би някои от неговите условия към пациентите му ще помогнат и на вас.

Условие първо – признаване на личната отговорност за напълняването.
Според  д-р Миркин човек трябва да е ясно, че излишните килограми са поради преяждане и неправилни хранителни навици. Този, който се самозалъгва, че яде малко, че не консумира вредни храни, а пълнее, е обречен на неуспех. Човек трябва да осъзнае и признае, че има вредни хранителни навици и е зависим от тях.

Условие второ – да е налице истинско желание за отслабване.
Формалното желание не води до нищо. Трябва човекът да е убеден в необходимостта от отслабване и да е готов да понесе някои неудобства за постигане на тази си цел. Не защото е модно, или защото ще ходи на море, а защото той иска да отслабне.

»  Съвети за трениращите в домашни условия Написано от Диета Диети Отс... на Wed, 07/21/2010 - 15:07. 

Автор: Джон Дефендис (John Defendis)
Джон Дефендис е бивш състезател по културизъм, работи над 35 години като персонален треньор и на него много от световноизвестните звезди дължат перфектната си форма. Той активно се включва в борбата срещу затлъстяването, води радио и телевизионни рубрики, семинари.

Винаги съм смятал, че най-много може да се постигне, ако се тренира в добре оборудвана зала под ръководството на опитен инструктор, който ще ви състави точната програма, но за съжаление много хора не могат да отделят време за посещение в зала и искат да тренират у дома. Тази моя статия е точно за тях

1. Независимо от намерението си да тренирате у дома, обърнете се първо към опитен треньор и то не по телефона. Той трябва да направи за вас следното: 
Да оцени вашата кондиция и да установи дългосрочни и краткосрочни цели, съобразени с вашето състояние и възможности.
Да ви запознае с основните правила на правилното хранене според целите ви и с основните правила за приемане на подходящихранителни добавки. Да ви помогне при изготвяне на 
индивидуална диета.
Да ви състави правилна тренировъчна програма в съответствие с целите ви.

»  Ким (Carum carvi) Написано от Диета Диети Отс... на Tue, 07/20/2010 - 14:52. 

Някои подправки са изключително полезни за човешкия организъм, но невинаги се сещаме за това, когато приготвяме нашата храна.Кимът е именно от тези подправки, чиито положителни въздействия е добре да познаваме. Всеки, които цели отслабване, трябва да го ползва в диетите си, като прави това Мадона в своята "Бонска супа".
Някои археологическите сведения сочат, че останки от плодове на ким са намерени край огнищата на наколни жилища, датирани от 3000 г. пр. н. е. в Германия, а също така и в гробниците на египетските фараони, което говори, че древните са го използвали при приготвянето на храната. 
Кимът е високо до 1 метър тревисто растение, което като диворастящо се среща в Европа, Азия и Северна Африка, а у нас расте из ливадите на Централна и Западна Стара планина, Рила, Родопите и др. Кимът успешно се култивира. 
Използват се предимно плодовете, които имат дължина 4-5 мм и са широки около1,5 мм. В състава им са открити: до 7 % етерично масло, до 22 % тлъсто масло, флавоноиди (кверцетин, кемферол), кумарини, дъбилни вещества и др. Главните съставки на етеричното масло са кетонът карвон (60 %) и моноцикличният терпен лимонен. 
Етеричното масло, получено чрез дестилация с водна пара от плодовете, представлява сивокафява течност със специфичен мирис и слабо парлив вкус. 
Плодовете и етеричното масло на кима стимулират секрецията в стомашно-чревния тракт и млечните жлези.
Кимът под форма на плодове се употребява в готварството като подправка при трудносмилаеми мазни ястия  от свинско месо, гъски, патици.

»  Черен оман (Symphytum officinale) Написано от Диета Диети Отс... на Sun, 07/18/2010 - 15:04. 

Черният оман е многогодишно тревисто растение с високо и кухо стебло. У нас е познат още с имената зарасличе, чернокос, див тютюн, мазен корен, страстник. Цветовете му са красиви: лилави, понякога розови или бели. Коренът, който всъщност се използва с лечебни цели, е дълъг до 30 см и е с форма на вретено. Той е месест, с черен цвят отвън, а отвътре е бял. Черният оман цъфти през месеците юни и юли. У нас се среща из ливадите, край реките, сред гористите места.
Коренът се събира през март, август или в късна есен – ноември.
Извадените корени се изчистват, измиват се, а по-дебелите се нарязват. Сушат се на сянка или в сушилня при температура до 60°С. Процесът на сушене трябва да е бърз, в противен случай коренът отвътре потъмнява. В сушен вид коренът трябва да е черен отвън, а отвътре бял. Има типична миризма и блудкав вкус. готовите корени се съхраняват в проветриво и сухо помещение.
Черният оман съдържа пуриновото производно алантоин, алкалоиди, танини (4-6,5%), холин, слузни вещества, гликозиди, скорбяла, инулин, смоли, аспарагин, етерично масло и др.
Дрогата от корените има противовъзпалително действие. Черният оман стимулира растежа на фибробластите и подпомага възстановяването на тъканите при костни възпаления, остеомиелит, контузии, навяхване, изкълчване. Прилага се при невралгия вследствие на нараняваня, ампутация, трудно зарастващи и дълбоки рани, гнойни процеси, язва на стомаха и дванадесетопръстника. Ако се използва за зарастване на външни рани, те трябва да бъдат предварително почистени, а след това да  се прави промивка с черен оман. Слаб чай от черен оман (продава се в аптеките) подпомага 
храносмилането.
Билката се влага в медикаменти, прилагани против заболявания на лигавиците на дихателните пътища, при гастрит, стомашно разстройство.

»  Маска със сирене за млада кожа Написано от Диета Диети Отс... на Sat, 07/17/2010 - 15:08. 

Съвременни изследвания в областта на козметиката показват, че сиренето има значителен подмладяващ ефект, който всяка жена може да опита в домашни условия. Според експериментаторите в тази област още след първата подмладяваща маска с този продукт се забелязва видим ефект. Трябва обаче да сте сигурни, че ще използвате сирене от истинско мляко.
Маската със сирене е много лесна за приготвяне и употреба: 1 част настъргано сирене от твърдите видове се смесва със същото количество краве масло (може и сметана) в порцеланов или стъклен съд. След като сместа се разбърка добре, се нанася на почистеното лице и се оставя да действа 15 минути.
http://www.dieti-otslabvane.com/Интересно



Тагове:   тяло,   обичате,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: minchev
Категория: Забавление
Прочетен: 3185225
Постинги: 949
Коментари: 1447
Гласове: 279
Архив