Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.08.2010 10:58 - Отслабване и десерти
Автор: minchev Категория: Забавление   
Прочетен: 1272 Коментари: 0 Гласове:
0



 Диети и Отслабване - Начало Интересно Отслабване и десерти Написано от Диета Диети Отс... на Sun, 12/27/2009 - 16:28. 

Всеки, който се стреми да задържи личното си тегло в границите на нормалното или да отслабне с някой килограм знае, че десертите не могат да се причислят към храните, които са полезни за него. Дали това е точно така?
Елена Терешина, доктор на биологическите науки,  завеждащ лаборатория по изучаване на липидния обмен в Научно-клиничния геронтологически център на Русия смята, че всеки може да си позволи от някои видове десерти, но предварително трябва много добре да чете етикетите и да прецени какво точно ще консумира. Трябва да е ясна общата калоричност на десерта, процентът на мазнините изахарите. Според нея най-голяма вреда нанасят високо маслените десерти. Те не само са причина за натрупаните мазнини по бедрата италията, но и затормозват работата на стомашно-чревния тракт. Специалистката по липидният обмен определено смята, че ако човек напълнява от консумацията на десерт, значи не умее да избира правилно. Според нея има лакомства, които даже манекенките могат да си позволят без опасност за фигурата си.

»  Преяждане Написано от Диета Диети Отс... на Sat, 12/26/2009 - 09:08. 

По празниците много малко хора успяват да контролират приема на храна даже ако в ежедневието имат изградени навици за правилно и здравословно хранене. Получава се една твърде интересна ситуация – този, който постоянно преяжда, като че ли по-малко страда от празничното преяждане, за разлика от този, който в другите дни се е научил да се храни с по-малки порции, да не смесва хранитебезразборно. Обикновено хората се притесняват, че преяждайки на празничната трапеза, ще повишат теглото си. И това си е за притеснение, но не е най-лошото, което може да се случи. И не е непоправимо, ако след празниците, се възвърне нормалния начин на хранене и се увеличи физическата активност. Знаем, че съществуват и така наречените разтоварващи дни, които при умело провеждане, биха могли да ни помогнат да възстановим предпразничната си форма.
Преяждането освен физическия дискомфорт от подутия препълнен стомах може да създаде и други проблеми. Метеоризъм, 
запек, главоболие, световъртеж, безсъние или прекалена сънливост – всичко това може да споходи преялия човек. 

»  Честита Коледа! Написано от Диета Диети Отс... на Fri, 12/25/2009 - 09:04.  На всички наши читатели пожелаваме здраве!
Дълъг живот!
Много късмет!
Много берекет!
Много любов!
Успехи!
Бъдете честити!
»  Коледни празници без напълняване Написано от Диета Диети Отс... на Sun, 12/20/2009 - 10:46. 

Идва Коледа и това е прекрасно, след нея Нова година и това е прекрасно. Близките се събират, смях, радост, пазаруване, с една дума – празнично настроение. Дотук всичко е от хубаво по-хубаво. И на фона на тази празнична еуфория някъде из съзнанието ни щъкат едни такива мисли: „Голямо ядене ще падне, колко ли килограма ще трупна..”, „ Язък ми за диетата...”, „Тъкмо се повталих…” С една дума към притесненията  ни, че заради студения сезон сме качили 1-2 килограма се добавят нови заради празничните трапези, които, както е известно, българинът обича да отрупва обилно. И няма нищо лошо в този наш обичай, стига да помислим, че на трапезата можем да наредим полезно и вкусно изобилие. 
Едно от важните неща, което трябва да обмислим добре, е самото пазаруване. Можем да изберем такова месо, което е полезно от всяка гледна точка за нас и близките ни: пилешко, пуешко, червено месо без тлъстини. Ако има такива, те трябва да се почистят преди готвенето. Не бива да забравяме рибата.
Когато купуваме плодове, трябва да заредим повече грейпфрути, портокали, мандарини. Колкото и да обичаме 
бананите, нека са по-малко. Всеки знае, че те съдържат висок процент въглехидрати и трябва да се консумират вещо. В никакъв случай не трябва да забравямеябълките. Те могат да ни помогнат по всяко време да залъжем глада си или фалшивото чувство за глад, защото в тези празнични дни, едва ли стигаме до положение да сме гладни, но някак си все се навъртаме около хладилника.

»  Отслабване за един ден Написано от Диета Диети Отс... на Thu, 12/17/2009 - 20:54. 

Има моменти в живота на всяка жена, когато мерейки празничния си тоалет, установява, че има нужда да изглежда по-слаба, поне за една вечер. В такъв случай може да прибегне до съветите на холивудските звезди. Разбира се, не става дума за трайно отслабване, а за временен ефект, но красотата изисква понякога да се приложи някой трик.
Мерая Кери например свежда да минимум приема на течности в навечерието на някакво събитие, когато трябва да се покаже в пълния си блясък.  Тя препоръчва да се използват препарати на основа на морски соли и водорасли, които да подпомогнат обезводняването на организма. Марая предупреждава, че след въздържанието от прием на течности не трябва да се поглъща голямо количество вода, не бива да се консумира много солено или сладко, защото това ще навреди на здравето. Приемът на 
вода според нея трябва да се увеличава постепенно, докато се достигне до обичайното количество за индивида, а колкото до солени и сладки храни, певицата съветва те да са в много ограничени количества въобще.

»  Сок от моркови Написано от Диета Диети Отс... на Tue, 12/15/2009 - 20:44. 

Не си харесвате нещо вида на лицето? Струва ви се бледо, уморено. 
А настроението ви как е? Уморени сте, обхваща ви някаква апатичност, чувствате се депресирани. Така е през зимата, когато няма слънце. 
Но пък има моркови, а сокът от моркови е много полезен, особено за жените. Той може да ви помогне да подобрите дейността настомашно-чревния тракт, да избистрите тена на лицето, да заздравите косата. Известна е способността му да тонизира организма благодарение на богатия си състав: каротин, витамин Е, ниацин, фосфор и желязо, магнезий и калий, както и много микроелементи.
Скоро са коледните празници, защо да не ги подготвите и посрещнете в добро настроение, без умора, с прекрасно и свежо лице. Неслучайно диетолозите казват: „ Не е важно само да знаеш какво да ядеш, а и кога точно да го ядеш (пиеш).”
За да може ефектът от приема на морковен сок да е стопроцентово положителен, трябва да се спазват няколко основни правила.
Един час преди неговото приемане, и 1 час след това, всички храни, съдържащи въглехидрати трябва да бъдат напълно изключени.
Пие се само прясноизцеден морковен сок. Забравете консервирания.

»  Цвекло за отслабване Написано от Диета Диети Отс... на Sun, 12/13/2009 - 20:41. 

Предлагаме ви стара народна рецепта за отслабване и прочистване на стомашно-чревния тракт.
Сурово 
цвекло се нарязва на средни по големина парчета.  Те се поставят в еднолитров буркан. Добавя се кора от черен хляб, накъсана на парчета. Цвеклото и кората хляб се разбъркват и се заливат с леко охладена, но вече завирала вода. 

»  Физически упражнения за здрави възрастни хора Написано от Диета Диети Отс... на Sat, 12/12/2009 - 11:18. 

Независимо от възрастта всеки човек, който се грижи за своето здраве и теглото си, трябва да си осигури достатъчна физическа активност. Настоящият комплекс от физически упражнения е предназначен за здрави възрастни хора. Може да се изпълнява в парка, в близката квартална градинка, в двора. Достатъчно е да се изпълнява 3 пъти седмично, за да се подобрят функциите на организма и човек да се чувства бодър и с добро самочувствие.
I. Разгряваща част  -  8 - 10 минути
1.  И. п. стоеж,  ръцете вкопчени пред тялото: последователни кръгови  движения с китките в двете посоки. Средно темпо, продължителност - 1 минута. Дишането е  свободно.
2.  И. п. стоеж: 1 - сгъване на ръцете в лактите, пръстите, свити в юмруци, докосват раменете (вдишване);  2 - връщане в И. п. (издишване). Средно темпо, повторения:  8-10 пъти.
3.  И. п. стоеж: 1 - едновременно повдигане на левия  крак, свит назад и нагоре, и на ръцете назад (вдишване); 2 - И.п. (издишване);  3-4 - противоравно. Средно темпо, повторения: 8-10 пъти.
4.  И. п. стоеж: 1 - повдигане на ръцете встрани (вдишване); 2 - кръстосване  на  ръцете  напред (издишване).  Средно  темпо, повторения: 7- 8 пъти.

»  Енергични през зимата Написано от Диета Диети Отс... на Thu, 12/10/2009 - 21:54. 

Известно е, че липсата на слънце през зимните месеци ни кара да се чувстваме уморени, изнервени и недостатъчно активни през работния ден. Когато вечер се приберем в домовете си, умората като че ли ни смазва и най-приятното забавление става телевизорът, който на практика ни доизморява.
По мнението на специалистите не е невъзможно да бъдем енергични и през зимните месеци, просто трябва да се спазват няколко прости правила.
На първо място естествено е начинът на хранене. Трябва да се увеличи консумацията на зеленчуци, плодове и на храни, богати набелтъчини: месо, 
риба, бобови храни. Не се заблуждавайте, че сладкото дава енергия – този ефект е кратковременен.
Могат да се приложат и някои дребни хитрости. На няколко места в къщата поставете красиви фруктиери с различни плодове. Известно е, че цветовете действат на нашето подсъзнание – в един съд сложете оранжевите плодове като портокали и мандарини, в друг – зелени ябълки, в трети – киви и т.н. Сами ще се убедите как очите се спират върху плодовете и вместо вафли, бисквити и солетки, ще се научите да посягате към плод. В хладилника сложете зеленчуците така, че щом отворите вратата, да ги виждате. Пак заложете на цветове – зелени марули, до тях червени домати и т.н. Вместо майонеза – салата от пресни зеленчуци.

»  Червено подъбиче (Teucrium chamaedris) Написано от Диета Диети Отс... на Tue, 12/08/2009 - 20:55. 

Червеното подъбиче е една недотам позната билка, но тя притежава много полезни за човешкия организъм вещества. 
Растението е многогодишно, достига височина до 30 см. Червеното подъбиче расте в полските и предпланинските райони, в смесените гори и по горските поляни с надморска височина до 1000 м.
С лечебни цели се използват стръковете на билката (Herba Teucrii).
Те се събират в периода на цъфтеж (юни – август). Стръковете се сушат на сянка или в сушилня при температура до 40°С. В изсушен вид са зелени, а цветовете са розови. Вкусът на изсушената билка е горчив. Няма миризма. Трябва да се съхранява на проветриво и сухо място.
Подъбичето съдържа етерично масло, горчиви и дъбилни вещества, азотни съединения, флавоноиди, витамин С, смоли и др.
http://www.dieti-otslabvane.com/Интересно?page=8

» 


Тагове:   отслабване,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: minchev
Категория: Забавление
Прочетен: 3185975
Постинги: 949
Коментари: 1447
Гласове: 279
Архив