Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.08.2010 10:51 - Сода бикарбонат за красота
Автор: minchev Категория: Забавление   
Прочетен: 2156 Коментари: 0 Гласове:
0



 Диети и Отслабване - Начало Интересно Сода бикарбонат за красота Написано от Диета Диети Отс... на Fri, 03/26/2010 - 18:20. 

Сода бикарбонат се използва от векове в готварството, но тя може да се прилага успешно и за козметични цели. На практика содата за хляб е един евтин, но ефективен продукт, който може да помогне в грижата за лицето, тялото и косата.
Ето няколко ефективни действия на содата, които могат да ви направят по-красиви.

Пилинг на лицето – просто добавяте една щипка сода за хляб в гела или пяната за измиване на лицето или правите микс на дланта си. С леки движения масажирате лицето няколко минути, след това изплаквате с хладка вода. Така се почиства кожата от мъртвите клетки, отварят се и се почистват порите. А резултатът е гладка и еластична кожа. Такъв пилинг е подходящ за чувствителна и раздразнена кожа, тъй като содата има успокояващо и противовъзпалително действие.

Лечение на акне – измиването с топла вода, в която е разтворена сода, облекчава кожата с акне.

»  Босилек Написано от Диета Диети Отс... на Wed, 03/24/2010 - 19:11. 

Босилекът (Ocimum  basilicum) е едногодишно тревисто растение, чиято родина е Азия.
За медицински цели се използват стръковете (Herba Basilici). Те се събират през време на цъфтежа – юли. Сушат се на сянка или в сушилня при температура до 35°С. Изсушената билка има ясноизразен зелен цвят, а цветовете са бели. Миризмата е специфична, вкусът е леко парлив. 
Босилекът в изсушен вид съдържа: 0,02-0,50% етерично масло, около 5% дъбилни  вещества, сапонини, флавоноиди и др. 
Трябва да се има предвид, че босилекът дразни стомашните жлези и възбужда 
апетита. Той има много полезни действия: бактерицидно и противовъзпалително срещу стафилококи и тифозни бактерии. Билката се прилага при заболявания на устната кухина, хроничен гастрит,хроничен колит, цистит, уретрит. Притежава антиспастично действие при хроничен бронхит с кашлица. Босилекът е много полезен за премахване на болки при метеоризъм. Укрепва сърдечната дейност при заболяване на миокарда.

»  Ябълка и за кожата Написано от Диета Диети Отс... на Mon, 03/22/2010 - 17:19. 

Всички знаят колко полезни са ябълките за човека като храна, но понякога забравяме, че повечето плодове могат да бъдат отлични козметични средства.
Масажът с парче  ябълка може да подмлади кожата на лицето, защото я почиства отлично и я прави мека и еластична.
Високото съдържание на витамини и 
пектин в ябълките трябва да се използва. Известно е, че пектинът има способност да извлича от кожата вредните токсини, а витамин С е много необходим след дългия престой през зимата в затворени помещения, поради което кожата изглежда бледа, уморена и много често е дехидратирана. 

»  Дарума тайсо - гимнастика за здраве и отслабване Написано от Диета Диети Отс... на Sat, 03/20/2010 - 20:42. 

Дарума тайсо е уникална гимнастика, която хармонично съчетава елементи на карате, йога и китайска гимнастика.
Комплексът упражнения Дарума тайсо е много стар. Според легендите той е създаден през V пр. н. е. Учителят Дарума (Бодхидхарма) пътувал от Индия до Китай, изучавал различни бойни изкуства и дихателни техники. Когато пребивавал в манастира Шао-Лин, той създал специална система от упражнения и обучавал в Дарума тайсо монасите от Шао-Лин. 
През 1977 г. комплексът Дарума тайсо е систематизиран от Тошио Тамано, който започва и да го популяризира. С помощта на упражненията от Дарума тайсо тялото укрепва и всички вътрешни органи на човека започват да функционират нормално, нормализира се жизнената енергия на човека. В Дарума тайсо хармонично се съчетават елементи на йога, шиатцу, гимнастика до-ин, елементи от бойните изкуства, масаж и упражнения, които съдействат за намаляване на теглото. 
Упражненията от Дарума тайсо могат да се правят ежедневно, могат да заменят ежедневната гимнастика или да се ползват като загряване преди по-тежки тренировки. Упражненията са такива, че включват всички мускулни групи. Няма възрастови ограничения за тези упражнения, нещо повече – те могат да се използват и за рехабилитация след тежки заболявания или операции. 

»  Храни, които пречат на отслабването Написано от Диета Диети Отс... на Wed, 03/17/2010 - 18:57. 

Според някои експертите по хранене, има няколко вида продукти, които не само съдействат за повишаване на теглото, а и пречат да се осъществи процеса на отслабване с нормални темпове. Тези продукти действат върху регулаторните центрове, отговорни за правилнияметаболизъм, като нарушават дейността им. 
Наличието на високо съдържание на мазнини или въглехидрати е характерно за повечето от тези продукти, които са: 
1. Хлебни и тестени изделия (хляб, бисквити, кексове, кифли и т.н.). 
В храненето си човек трябва да се ограничи до 1,2 филийки пълнозърнест хляб или порция 
макарони от твърда пшеница. 
2. Всички масла, включително и растителните. 
Според тази група учени и растителните масла могат да въздействат отрицателно на процесите за намаляване на теглото, ако са непоносими за конкретния организъм.
3. Сирене. 
Винаги е по-добре да се замени с извара.
4. Сладки напитки. 
Дори и с подсладител вместо със захар те пак могат да объркат процеса на отслабване. 
5. Маргарин и различни майонези. 
Тези храни са богати на мазнини и дори нискокалоричните версии от тях не са в състояние да намалят риска от покачване на теглото. 
6. 
Месо - някои видове.

»  Хипертензивна криза Написано от Диета Диети Отс... на Sun, 03/14/2010 - 12:25. 

Много хора са наясно с проблемите на кръвното налягане, когато става дума за хипертония или хипотония. Малцина обаче знаят какво означава така наречената хипертензивна криза и как трябва да реагират в случай, че човек получи такава.
Хипертензивна криза е последица от рязко повишаване на вътречерепното налягане. 
Такива кризи са по-чести през пролетта и есента, когато и времето е по-променливо. Те могат да са в резултат на резки промени в атмосферните условия: бързо захлаждане или затопляне, рязко падане на атмосферното налягане; на магнитни или на гръмотевични бури. Подобна криза се явява, тъй като артериите на главния мозък се разширяват, в резултат на което е нарушено нормалното изтласкване на кръвта по церебралните вени. Последицата от всичко това е рязко увеличено вътречерепно налягане. 
Хипертензивна криза може да настъпи и в резултат на рязко повишаване на артериалното налягане.
Доказано е, че покачването на вътречерепното налягане най-често настъпва в ранните часове, непосредствено след събуждане. Симптомите са силно главоболие, изпотяване, виене на свят, прилошаване. Ако се появи повръщане, настъпва временно облекчаване на дискомфорта.

»  Репей (Arctium lappa) Написано от Диета Диети Отс... на Tue, 03/09/2010 - 16:44. 

Репеят е двугодишно растение, което има силно разклонено стъбло, дълъг, месест и вретенообразен корен, чиято лечебна сила е известна. Репеят расте по влажните и мочурливи места навсякъде из нашата  страна.
Коренът на репея се събира, когато растението е на една година, двугодишните корени не се използват. Корените се изкопават през есента (октомври – ноември) или в ранна пролет (март). След изваждането им се измиват добре и се нарязват на 15-сантиметрови парчета. Сушат се на сянка или в сушилня при температура до 40°С. Сухите корени са отвън са тъмнокафяви, а сърцевината им е жълто-сива. На вкус са горчиви, нямат миризма.
Корените на репея имат богат химичен състав: полизахариди, инулин (до 45%), протеини (приблизително12%), етерично масло (до 0,17%), палмитинова и стеаринова киселина, слузни, дъбилни, горчиви и белтъчни вещества, ситостерини, смолисти вещества,  мазнини, сулфати и фосфати на калция, калия и магнезия и др. 
Билката има диуретично и потогонно действие.

»  Бързо отслабване Написано от Диета Диети Отс... на Sun, 03/07/2010 - 16:15. 

Искате бързо отслабване – това е грешка. Но пък понякога се налага. 
Бърза загуба на тегло е напълно възможно нещо и ако спазите няколко важни неща, можете да постигнете целта си. Не трябва да забравяте обаче, че това е  сложна система, която включва желание, диета и физически упражнения.
Възниква веднага въпросът, колко килограма можете да губите, без да има опасност от цялостно влошаване на здравословното ви състояние. Това е значително труден въпрос!
Много страшно звучат такива цели: 5 килограма за седмица, 10 килограма за месец и т. н. Поставяйте си реалистични цели и още по-важно, поставяйте си такива цели, които няма да унищожат самочувствието ви, защото няма да ги постигнете или ако ги постигнете по някакво чудо, това ще ви струва толкова много, че в един момент ще съжалявате. Целта ви все пак не е да се разболеете, да имате пожълтяла и сбръчкана кожа, коса без блясък, чупливи нокти и да нямате никакъв жизнен тонус.
Предлагаме ви един такъв вариант – от 2  до 5 кг за две седмици. 
Никак не е малко и никак няма да е лесно, но е възможно!
А няма да е лесно, защото вече казахме, че трябва да се придържате към определени правила.

1. Ограничете приема на калории до 1200-1300 на ден. 
Ако не промените нищо друго в начина си на живот, трябва да знаете, че намаляване на потреблението с 500 калории на ден се равнява на загуба от 500 грама тегло за седмица.

»  Дилянка (Валериана) Написано от Диета Диети Отс... на Thu, 02/25/2010 - 17:08. 

Дилянката (Valeriana Officinalis)  е многогодишно тревисто растение, което цъфти от началото на пролетта до средата на лятото. В нашата страна се среща навсякъде из храсталаците и поляните с надморска височина до 1500 м. 
С лечебни цели се използват корените и коренищата на 
билката.
Коренищата заедно с корените се изваждат през есента, когато стъблата започват да изсъхват. Почистени  и обработени по специална методика, те се нацепват надлъжно и се сушат на открито, проветриво място или в сушилня при температура до 35°С. Имат светлокафяв цвят, типична миризма и сладникаво горчив вкус. Типичната валерианова миризма се появява при сушенето. Съхраняват се на сенчесто, сухо и проветриво място. 
Готовата дрога от дилянка съдържа етерично масло (0,1-2%), което придава специфичния мирис на корените и осигурява седативното действие на билката. В състава на дрогата влизат и естер на алкохола борнеол с изовалериановата киселина, миртенол, лимонен, камфен, сесквитерпени.

»  Гимнастика с гумено въженце Написано от Диета Диети Отс... на Tue, 02/23/2010 - 18:20. 

Известно е, че скачането на въже може да допринесе за намаляване на личното тегло. Гимнастиката с въженце също е много полезна за оформяне на мускулите и постигане на една елегантна фигура. Нужно е гумено въженце и добре проветрена стая. Упражненията могат да се правят и в двора, на терасата, въобще където ви е удобно.

Въженцето се завързва за дръжката на вратата или на удобно място на стена.
1 упражнение
И. п. – Стоеж; ръцете, свити до гърдите, държат краищата на въжето: 1 – обтягане на ръцете до встрани и назад; 2– И. п. Тялото е изправено, погледът напред, а ръцете се разтварят максимално назад, за да се съкратят мускулите на гърба.
http://www.dieti-otslabvane.com/Интересно?page=5

» 



Тагове:   красота,   сода,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: minchev
Категория: Забавление
Прочетен: 3186170
Постинги: 949
Коментари: 1447
Гласове: 279
Архив