Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.08.2010 11:03 - Закуска
Автор: minchev Категория: Забавление   
Прочетен: 1254 Коментари: 0 Гласове:
0



 Диети и Отслабване - Начало Интересно Закуска Написано от Диета Диети Отс... на Tue, 11/03/2009 - 21:02. 

Английските специалисти по хранене в съвместна работа с психолози и психиатри са доказали, че закуската може да повлияе не само на физическото състояние на човека, но и на неговото психическо равновесие. Известно е, че закуската не трябва да се пропуска, тъй като това влияе на цялостния метаболизъм на организма, зарежда с енергия за активна трудова дейност. 
Според специалистите  сутрешния прием на храна помага на организма да повиши своята устойчивост към стресови ситуации.
Проведени са наблюдения над хора от различна възраст, включително и над деца. Резултатите от експеримента доказват следното: тези хора, които закусвали всяка сутрин с храни, полезни за организма, показали с 59% по-ниска чувствителност към стресовите ситуации за денонощието спрямо незакусвалите хора.

»  Брош (Rubia tinctorum) Написано от Диета Диети Отс... на Mon, 11/02/2009 - 17:31. 

Брошът е растение с пълзящо коренище. Той достига височина 1,5 м, а стеблото му е значително здраво и устойчиво. Цветовете на броша са жълтозелени на цвят, дребни и събрани в китка. Плодовете са сочни, а на големина са колкото грахово зърно. Първоначално са червени, а след като узреят, придобиват черен цвят. Корените са дебели и възлести, имат много разклонения и са червеникавокафяви на цвят.
Брошът расте из храсталаците предимно в Източна и Южна България.
Корените на броша (Radix Rubiae) се събират през есента (септември, октомври), когато надземната част на растението вече завяхва.
Най-полезни са корените на растение, което е поне на 3-4 години. Събраните корени се почистват и измиват, после се сушат  и се съхраняват на сухо и проветриво място.
Дрогата от корените съдържа ди- и триоксиантрахинонови гликозиди – руберитринова киселина, галиозин и др. При разпадането на гликозидите могат да се добият багрилни вещества: ализарин, пурпурин, ксантопурпурин. Налични са още органични киселини, дъбилнии  
пектинови вещества, около 15% захар, белтъчини и елементи от тлъсто масло.
Брошът има изразено диуретично действие и участва в обмяната на фосфатите в организма.

»  Слушайте организма си Написано от Диета Диети Отс... на Sun, 11/01/2009 - 19:26. 

Понякога у човек възниква непреодолимо желание да хапне точно определена храна. Това не винаги е приумица, а подсказва определени нужди на организма. 
Фъстъчено масло -  богат източник е на витамини от В-групата. Причината да ви се иска точно фъстъчено масло може да бъде изпадане в стрес и намален прием на витамин В. В 50 г фъстъченото масло има 284 калории – така че ако сте на диета за отслабване, внимавайте с това удоволствие. За вас ще е по-разумно да вземете добавка от В-комплекс.
Банани – желание за банани подсказва, че се нуждаете от калий. Средно голям банан съдържа 555 мг от този минерал. 
Сирене – ненаситно желание да ядете сирене подсказва недостиг на калций и фосфор. Яжте повече броколи, които са с високо съдържание на фосфор, не съдържат сол и са нискокалорични.
Ябълки – ябълките доставят калций, магнезий, фосфор, калий, източник са на пектин, но ако постоянно ви се ядат ябълки, помислете дали не поемате много наситени мазнини.

»  Стомашни киселини Написано от Диета Диети Отс... на Wed, 10/28/2009 - 20:50. 

На много хора е позната парещата болка в средата на гръдния кош, която  най-често е симптом за киселини или диспепсия (лошо храносмилане). Киселините се дължат на „връщането" на киселина от стомаха в хранопровода. Най-честите причини са бързо ядене и пиене, преяждане, некачествено сдъвкване на храната и др . Симптомите са сходни с тези на язвата, хиатусната херния (заболяване при което, част от стомаха преминава през езофагиалния хиатус в гръдната кухина) и инфаркта, поради което не бива да се подценяват, докато не стане категорично ясно какво ги провокира, а то най-често е именно лошото храносмилане.
В домашни условия можете да си помогнете с
 ябълков оцет или лимонов сок, разтворен в гореща вода. Ако болките са силни и не се успокояват, продължете с 12-часово гладуване, като пиете само билков чай или ябълков сок, морковен сок. 

»  Вода – народът лекува Написано от Диета Диети Отс... на Sat, 10/24/2009 - 18:51. 

Няма човек, който да не знае колко полезна е водата за човека, но дали знаем всичко за лечебната й мощ. В многовековния си опит човечеството е открило, че водата притежава много голяма сила за лекуване на различни неразположения. 
Предлагаме ви няколко народни рецепти, които могат да ви помогнат да избегнете гълтането на хапчета.

1. При първите признаци на простуда, непосредствено преди сън, потопете краката си в леген с гореща вода за 4-5 минути, след това в леген с хладка вода, изтрийте с мека кърпа, като същевременно направите лек масаж с кърпата, и си легнете.

2. При главоболие направете няколко контрастни вани на краката, като ги потопите за 30 секунди в гореща вода, 30 секунди - в студена. Направете това няколко пъти.

»  Жълт кантарион (Hypencum perforation) Написано от Диета Диети Отс... на Thu, 10/22/2009 - 17:47. 

Жълтият кантарион  е една от най-полезните билки. Той е многогодишно тревисто растение, което се среща в нашата страна из тревистите места, храсталаците, редките гори, край пътищата и сред нивите. 
Стръковете от жълтия кантарион (Herba  Hyperici) се събират през периода на цъфтеж (юли - август). Те се обработват по следния начин: отрязва се горната част на стръка на около 20 см от върха. Стръковете се връзват на снопче и се сушат на сянка или в сушилня при температура до 45°С. Стъблата с листенцата са със зелен цвят, цветовете са жълти, миризмата е смолиста, а вкусът – леко нагарчащ.
Жълтият кантарион съдържа багрилните вещества хиперицин и псевдохиперицин, катехинови дъбилни вещества, флавоноидните гликозид и хиперозид, рутин и кверцитрин, зеленикаво оцветено етерично масло, аскорбинова киселина, фитонциди. Кантарионът е полезен и поради изобилието на смолисти вещества, каротин и следите от никотинова киселина.

»  Цистит Написано от Диета Диети Отс... на Mon, 10/19/2009 - 17:24. 

Циститът е често срещано заболяване, особено при жени в зряла възраст. От него обаче не са застраховани както мъже, така и деца.Циститът е възпаление на пикочния мехур в резултат на бактериална инфекция. Симптомите могат да се проявят с различна сила: болки или парене при уриниране, а понякога се открива и кръв в урината. В по-тежки случаи не са изключени висока температура и болки в различни части на гърба.
Причините за заболяването могат да бъдат от различно естество. На едно от първите места са недостатъчната хигиена, употреба на определени медикаменти, простуда или грип. Неправилната стойка на тялото, стресът, алергия към някои козметични продукти  или материи за бельо и дрехи също могат да са причина за цистит. Колкото и невероятно да ви звучи, неправилният хранителен режим също може да причини цистит.
Каква е точната причина може да установи само лекар специалист.
Вие можете да си помогнете, като поддържате отлична хигиена и като носите памучно бельо, което е препоръчително да гладите с гореща ютия. На изпирането на бельото също трябва да обърнете специално внимание, тъй като алергиите към перилни препарати са често явление. 

»  Шоколадова маска за лице Написано от Диета Диети Отс... на Thu, 10/15/2009 - 15:47. 

Маската е подходяща за нормална кожа.

Съставки:
75 г 
какао на прах
50 мл 
мед
3 с. л. гъста сметана
3 ч. л. овесена каша
2 ч. л. пресована извара

Процедура:
1. Всички елементи за маската се разбъркват, докато се получи еднородна смес. Маската се нанася върху добре почистено лице. 

»  Дяволска уста (Leonurus cardiaca) Написано от Диета Диети Отс... на Mon, 10/12/2009 - 19:18. 

Билката Дяволска уста е многогодишно тревисто растение, което достига 50 - 120 см. Растението обикновено цъфти през втората половина на лятото. Среща се из цялата страна в нивите, по тревистите слънчеви места. 
Надземната част на билката – стръковете – се събира в периода на  цъфтеж през месец август. Стръковете се сушат на сянка или в сушилня при температура до 40°С. Готовата билка има зелен цвят, няма специфична миризма и е с леко горчив вкус. Съхранява се на сенчесто, проветриво и сухо място. 
Дрогата от Дяволска уста съдържа горчивото вещество леонурин, леки следи от етерично масло, дъбилни вещества (5-8%), смолисти вещества, алкалоиди, холин, флавоноиди, гликозиди, органични киселини и др.
Билката проявява антиконвулсивно и успокоително действие върху централната нервна система и се използва за лечение на неврози,топли вълни и напрегнатост по време на климактериума, лека форма на Базедова болест.

»  Кожа - безсъние Написано от Диета Диети Отс... на Sat, 10/10/2009 - 18:10. 

Отдавна на всички е ясно колко важен е сънят за външния вид, но все пак има моменти, когато не сме се наспали добре. Това не е повод да се отчайваме и да разваляме настроението си, да нервничим нетолкова, че сме уморени, колкото от тъмните кръгове под очите, посърналата кожа и изморения поглед. Можем да приложим няколко златни правила, за да прикрием последиците от недоспиването. Да се спазват тези важни правила не е сложно, а въздействието им е забележително.
Правило първо: водни контрасти.
В банята трябва да се действа по схемата: гореща вода – хладка вода, гореща – хладка. Поне 5 пъти трябва да се направи промяна в температурата на водата, като се завърши с хладка вода. Не се щадете и не преминавайте от гореща към топла вода, а след това хладка. Говорим за водни контрасти.
Правило второ: заличаване на следите.
Важно е да се знае, че по време на сън нашата кожа не отдъхва, а работи сериозно – самопочиства се.
http://www.dieti-otslabvane.com/Интересно?page=10

» 


Тагове:   закуска,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: minchev
Категория: Забавление
Прочетен: 3186336
Постинги: 949
Коментари: 1447
Гласове: 279
Архив