Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.03.2012 17:57 - Как жените правят бизнес?
Автор: minchev Категория: Забавление   
Прочетен: 1066 Коментари: 0 Гласове:
0



  Как жените правят бизнес?

26.02.2012

Жените правят бизнес с външността си, а мъжете – с умствения си потенциал. Така казват мъжете. А ние, жените, казваме, че правим бизнес с чувство, мисъл и хитрост, докато мъжете решават, че всичко се случва с много мускули в бизнеса.

image
Наистина има съществена разлика между това как мъжете се издигат в йерархията и как жените градят кариера.
 Но това не е повод задискриминация и спор между двата пола.

Да започнем първо от факта, че има абсолютно неприсъщи, а в някои случаи и  непосилни, за жените професии и такива, които са типично женски и несвойствени за мъжете. Освен това:
  • Жените поставят бизнес и семейство на едно ниво, а често везните клонят към семейство. И на практика хармонията между кариера и деца е трудоемка задача, която понякога отказва жените да гонят висините в бизнес сферата. Други пък успешно жонглират и с двете, водейки децата си на работа , тръгвайки си по-рано да ги вземат, викайки на помощ роднини, приятели и детегледачки. На кратко, жените не се впускат да гонят успеха току така – обмислят ползите и негативите, вземат под внимание рисковете, преценяват как кариерата ще се отрази на личния им живот и въобще заслужава ли си и мъжът, и жената в семейството да просперират в кариерата. А и на бременна колежка или такава с деца, незнайно защо не се гледа много сериозно (предимно става въпрос за български работодатели), което отново изправя жените пред избора кариера или семейство.
  • Когато женimageа реши да основе своя фирма и да започне собствен бизнес, тя не се впуска с главата напред в бездната, а е по-предпазлива от мъжете, премисля риска от неуспеха, има дълъг пробен период, оставя си отворени вратички за спешна евакуация (занимава се с freelance Отделно от новия си бизнес или пък има уговорка да се върне на предишната си работа след няколко месеца).  
  • В сравнение с мъжете, жените по-бавно се издигат, тъй като поемат по-малко рискове, но за сметка на това се сдобиват със стабилен бизнес.
  • Жените често повишават тон сред колегите си, за разлика от мъжете, които сдържат негативните си емоции. Крясъците обаче не водят до печелене на нечие одобрение, а напротив.
  • Що се отнася до шефа, мъжете излагат доводите си ясно и конкретно, изразяват собственото си мнение и отстояват позицията си, докато жените са склонни да увъртат, да имат няколко мнения, в зависимост от това кое е угодно на шефа, и всячески се опитват да се харесат на шефа и се стараят той да им угоди, използвайки женски хитрини.
27.02.2012/Ели Йорданова
http://karieri.rozali.com/interesno/p18376.html 



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: minchev
Категория: Забавление
Прочетен: 3185218
Постинги: 949
Коментари: 1447
Гласове: 279
Архив