Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.03.2012 15:42 - Крем със стволови клетки ни подмладява с 10 години
Автор: minchev Категория: Забавление   
Прочетен: 1309 Коментари: 0 Гласове:
0



  Крем със стволови клетки ни подмладява с 10 години 7 март 2012 15:16 | Коментари: 0 Сподели  image  

Уникален индивидуален крем за лице, обогатен със собствени столови клетки, ще бъде патентован до няколко седмици в ЕС. Това съобщи на специална пресконференция в Солун проф. Джордж Колиакос, президент на тъканната банка „Биохеленика“, предаде агенция Cross.


Революционното на този крем е, че ще е обогатен съсстволови клетки, извлечени от конкретния човек, и ще носи логично името My Cream. Този крем ще е предназначен единствено и само за човека, от когото са взети клетките, обясни пластичният хирург д-р Страхил Ефремов от „Биохеленика“, Солун. Технологията, по която ще се извличат стволовите клетки, е чрез липосукция. Много хора, включително и българи, вече са тествали експерименталното мазило. Д-р Страхил Ефремов разказа, че стойността на крема чудо все още не е ясна, но най-вероятно цената ще е под 5000 лв., като в нея ще влиза липосукцията, както и лабораторното извличане на клетките за изработка на крема.

България е една от първите европейски страни, в които вече се прилага извличане и криоконсервиране на мезенхимни стволови клетки от пулпата на млечни зъби при деца. В най-скоро време предстои такава опция да се реализира и при възрастни. Това съобщи на пресконференцията в Солун денталният лекар д-р Венелин Алексиев, първият наш стоматолог, обучен за работа по тази технология. Вече се приема като безспорен научен факт, че стволовите клетки, извлечени от мъдреци, могат с успех да се прилагат за лечение на тежки дегенеративни заболявания на черния дроб. Това е поредната крачка напред по пътя към утвърждаването на регенеративната медицина като едно модерно направление, което предлага изключително големи възможности в много области на клиничната медицина“, подчерта ръководителят от българска страна на международния екип от специалисти д-р Страхил Ефремов. Той допълни още, че в последните години благодарение на огромния напредък на биотехнологиите стволовите клетки се прилагат с успех при лечението на заболявания, за които доскоро се е мислело, че са нелечими по този способ. Това са различни травмени увреди на костно-ставния апарат и гръбначния стълб дори със засягане на гръбначния мозък, болест на Крон, ендометриоза, незадържане на урина, увреждания на корнеята и редица други.

  Етикети: крем за лицестволови клетки
http://doctoronline.bg/articles/6484/Krem-sas-stvolovi-kletki-ni-podmladyava-s-10-godini



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: minchev
Категория: Забавление
Прочетен: 3181944
Постинги: 949
Коментари: 1447
Гласове: 279
Архив