Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.03.2012 17:47 - Лекарството лимонова вода
Автор: minchev Категория: Забавление   
Прочетен: 1554 Коментари: 0 Гласове:
1



 а медицина Лекарството лимонова вода Лимоновата вода е лекарство за много болежки. Кога и как да я приемате и как лимоновата вода ще се отразяи на здравето ви? Ето го и отговорът.

Лимоновата вода съдържа в себе си значително количество полезни вещества. Заради наличието на калий напитката помага при хипертония, проблеми със сърцето и с нервната система, а калцият в нея я прави полезна за костите и зъбите. Съдържанието на фосфор пък е от значение за деленето на клетките и за правилното фукнциониране на бъбреците.Лимоновата вода зарежда организма и с нужната доза магнезий. Да не забравяме и най-голямото предимство на лековитата напитка – наличието на витамин С.
image
Как да приемате лимоновата вода

Най-добре е да пиете лимоновата вода два пъти дневно (сутрин със закуската и вечер преди сън), за да се възползвате максимално от лечебните й свойства. Важно е лимоновият сок да бъде от пресни лимони, тъй като бутилираният, който продават в магазините, губи голяма част от полезните си вещества по време на производствения процес. 

Обикновено за приготвянето на магическото лекарство се използва хладка вода, за да не бъде стресиран организма с резки температурни промени. Акакво количество лимонов сок да използвате, зависи от предназначението на лековития „коктейл“. Някои рецепти изискват съотношение 1:1, докато за други са достатъчни няколко капки от плодовия сок.

Внимание! Лимоновата вода не се препоръчва за хора, които имат язви или алергии към цитрусовия плод.

Лимонова вода като лекарство

imageЛимонова вода действа като лекарство срещу сезонни неразположения, тъй като подсилва имунната система и я прави по-устойчива при нападките на различни бактерии. Известно е, че сокът на един лимон побира в себе си завидно количество витамин С. Ето защо, примесен с вода, той се превръща във витаминозен коктейл, който предпазва организма от настинка, грип и други сезонни заболявания през целия ден. Ако пък вече сте се поддали на вирусната атака и гърлото не спира да ви боли, тогава си направете гаргара с топла лимонова вода. Тук е желателно съотношението между лимоновия сок и водата да е 1:1.

Лимонова вода действа като лекарство при стомашни проблеми. Тя не само подобрява метаболизма, но се бори и с проблеми, които притесняват храносмилателната ви система. От една страна, лековитата напитка стимулира черния дроб и по този начин той произвежда повече жлъчка, която стимулира перисталтиката. От друга, лимоновата вода лекува гадене, подувания на корема, намалява риска от запек или диария, като възстановява нарушения баланс в организма. Ако пък се оплаквате от стомашни кисели, тогава разтворете 1ч.л. лимонов сок в половин чаша вода, за да облекчите неприятното усещане.

Лимонова вода е скрито оръжие срещу токсините. Тя повишава уринирането, като по този начин прочиства организма от вредни вещества и поддържа здрави пикочните пътища. Освен това лимоновата вода може да предизвика изпотяване, за да помогне на тялото да се освободи от натрупаните токсини.

Лимонова вода съдейства и при проблеми със зъбите. Тя има способността да облекчава зъбобол и едновременно с това ви носи свеж дъх. В случай, че се оплаквате от кървящи венци, изплакнете хубаво устата си с лимонова вода и в същото време масажирайте болните участъци. 
image
Други полезни действия на лимоновата вода:
  • Лимоновата вода се отразява благотворно на нервната система, като прогонва стреса и напрежението и стимулира мозъка.
  • Магическото лекарство помага на болни от астма, като намалява риска от пристъпи. За целта болният трябва да пие топла лимонова вода преди всяко хранене.
  • Ако се оплаквате от силна менструация, разтворете сока на един лимон в чаша с вода (този път по-студена).
  • В случай, че се изгорите, поставете върху раната памук, напоен с лимонова вода, за да не остане белег. Освен това лимонът действа като антисептик и предпазва от образуване на гной.
  • Освежаващата напитка балансира нивото на pH в организма.



Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: minchev
Категория: Забавление
Прочетен: 3186503
Постинги: 949
Коментари: 1447
Гласове: 279
Архив