Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.03.2012 13:42 - Навиците, които ни пречат да станем богати
Автор: minchev Категория: Забавление   
Прочетен: 1392 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 07.03.2012 13:46


  Навиците, които ни пречат да станем богати Петък, 15 Януари 2010 22:57 image image image

imageБогатството не винаги означава успех или щастие, нито пък  бедността е порок., но именно парите обаче позволява на човека да се чувства свободен, влиятелен и значим, а бедността ограничава кръгозора му и действа зле на самочувствието му.

Има няколко характерни навика, които според учените пречат на човек да стане богат. Проверете дали нещо от този списък не ви пречи по пътя към успеха...

 

Самосъжалението

Хората, които живеят с мисълта, че са бедни, без да искат се самосъжаляват и предполагат, че не им е било писано от съдбата да станат богати. 
Някои се самосъжаляват заради това, че не изглеждат точно така, както си се виждат в своите мечти,  други пък оплакват ръста си,  трети своята националност, цвят на кожата, възрастта си и т.н.
Ако човек се съжалява заради някакъв маловажен факт и по цели дни се тюфка заради него, е нормално околните да го пренебрегват и да го избягват. Самосъжалението е камъкът, който го дърпа към дъното, тормози по пътя на развитието и всъщност е най- добрият метод за търсене на нископлатена работа и като правило води до жалко съществуване.

Икономисването от всичко.

Постоянното търсене на етикети с надпис "Намаление" и магазини с табели "Разпродажба", е признак на това, че във вас вече живее вторият навик на бедните хора. 
Стремежът към тотална  и постоянна икономия не е признак на мъдрост, а индикатор на това, че при вас е налице дисбаланс на доходи и разходи, а вие подхождате към решението на този проблем неправилно. Програмираният за богатство човек е готов да си плати реалната стойност на нещата и щедро възнаграждава труда на хората, с които си е имал работа.


Ненавиждате работата си.

Не е възможно да работиш с пълен капацитет работа, която презираш, която те подтиска  и вършиш с нежелание.
А когато работите с половината от възможностите си, е съвсем нормално да получавате малко пари. Това е навик, който е присъщ на бедния човек- насила да прави онова, което не харесва, а още по- зле, с всички сили да избягва да го прави. 
Тайната за спасението от третия навик на бедния човек е да прави не това, което смята за нужно, а онова, което му носи най- голямо удовлетворение. 
Само в тази област ще постигнете великолепни резултати!

 
Измерването на успеха с пари.

Бедният човек е дълбоко уверен, че само притежаването на пари е способно да му донесе  истинска радост. Само наличието на определена сума пари в банковата му сметка може да му даде възможност да се почувства истински щастлив, да има скъп костюм, красива вила, пътешествия, независимост от съпруг или родители или като напусне службата си. 
Практиката обаче дооказва, че в крайна сметка щастието така и не идва. Успешният човек измерва щастието в единици много по- значими от финикийските знаци.


Харчинето на повече пари, отколкото можете да си позволите.

Кредитните карти и банковите служители с радост помогнат да попаднете в капана на дълговете. Понеже човек, който не желае да стане успешен, не иска да разбере разликата между полезен кредит, взет за развиване на собствения бизнес и събарящата лихва при покупката на разкошна нова кола или огромно жилище с кредит от банката.


Избирате моментната изгода.

Желанието да получат всичко максимално и то веднага е типичният подход на бедните хора. Те не са способни да разберат, че постъпвайки на длъжност със средна заплата в солидна фирма, след няколко години могат да имат много повече, отколкото ако обръщат внимание само на това колко ще получат след месец.

Хленчите и мрънкате.

Животът е тежък. Ежедневието сиво. Просто  всичко е ужасно. 
Навсякъде цари дискриминация, корупция, простотия, криминални истории- за вас, нормалния човек, няма път към успеха? С всичко това може да се съгласи само всеки потенциален неудачник.

 
Сравнявате себе си с другите.

Това, че ти си единственият сред съучениците си, който е завършил университета с отлична диплома, не значи, че си най- умният студент в света. Това, че караш "мерцедес", още не е повод да презираш всички, които карат старите си брички. 
Винаги ще се намери някой, който ще е по- добър от вас. Навикът да се сравняваш с другите е в основата си неудачен- това е навикът на неудачника.


Измервате богатството с пари.

Истинското богатство е умението да привличаш парите, да ги създаваш на празно място, да организираш нови видове бизнес- и тогава няма защо да се страхувате от данъчни и прокурори, нито от кражби или отмъкнати номера на кредтните карти.
Истински успелият човек не зависи от обема на собствения си чувал със злато. 

Изолирате се от собственото си семейство.

Най- големите неудачници се получават от онези, които се откъсват от собственото си семейство. Те не разбират, че семейството всъщност е прекрасен източник на вътрешна подкрепа, към която можеш да се обърнеш, когато във всички останали сфери на живота нищо повече не ти е останало.
Само любовта на най- близките и тяхната подкрепа може да ни помогне да се изправим, когато не остава никаква надежда.

http://shashavo.net/index.php?option=com_content&view=article&id=2146:navicite-prechat-bogati&catid=54:zabava&Itemid=55 


 



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: minchev
Категория: Забавление
Прочетен: 3181831
Постинги: 949
Коментари: 1447
Гласове: 279
Архив