Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.03.2012 15:31 - За теглото на една нация
Автор: minchev Категория: Забавление   
Прочетен: 983 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 07.03.2012 15:32


  За теглото на една нация Автор: Боряна Бъчварова    image

Автор: Shutterstock

Битката с килограмите изглежда мъчително лично дело. Успехът й зависи от множество неща: вкусове и навици, наследственост и начин на живот, воля и информираност и пр. Зависи и от покупателната способност. Пълните хора в България купуват средно с 8% по-евтини продукти от останалите, показват данните на GfK. Как и от какво се правят някои от най-нискобюджетните продукти е отделен въпрос, но очевидно резултатите не закъсняват.

Когато личните загуби във войната с килограмите зачестят, това създава и обществени проблеми - от намалена трудоспособност до повишени разходи за здравеопазване. Така че въпросът с "теглото на нацията" е хем личен, хем обществен. Хем състоянието на обществото влияе върху личните успехи и неуспехи. Занимаваме се с темата и защото производителите на храни и напитки, а и търговските вериги имат своя дял от отговорността. Според изследване на "Ноема" българите масово избират храната си по това да е засищаща, да e вкусна и евтина и много рядко се грижат да е здравословна. Така че хората от бизнеса избират дали да трупат дивиденти на гърба на масовите нагласи за хранене, дали да се опитват да ги манипулират в своя полза. Или, както се надяваме, да произвеждат продукти, които да подкрепят развиващите се тенденции към здравословно хранене.

Не открихме цялостни, задълбочени и периодични изследвания за храненето и влиянието му върху здравословния статус на българите. Затова пък напоследък излязоха различни проучвания в тази посока на или по поръчка на фирми и организации. В броя представяме някои от тях - с какво се хранят най-пълните, как хората избират храната си, какво предпочитат да има и да няма в нея, какви са разликите в хранителните режими на мъжете и жените. Макар и фрагментарни, тези данни все пак са някакъв ориентир. 
http://www.regal.bg/show.php?storyid=1175191 










Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: minchev
Категория: Забавление
Прочетен: 3186135
Постинги: 949
Коментари: 1447
Гласове: 279
Архив