Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.03.2012 16:36 - Дългове принудили Боевски да пренася кокаин?
Автор: minchev Категория: Забавление   
Прочетен: 1625 Коментари: 0 Гласове:
1



 Начало / У нас / Криминално / Дългове принудили Боевски да пренася кокаин? Дългове принудили Боевски да пренася кокаин? 09.03.2012, 10:11 (обновена 09.03.2012, 10:18)
news.bg
Коментари (4)  

imageПри всички положения става дума занякакви дългове в случая със заловения на летището в Сао Пауло с кокаин Гълъбин Боевски.

Такова предположение изказабившият шеф на сектор "Наркотрафик" в ГДБОП Калин Михов, цитиран от БНР.

По принцип ролята на българските участници в международния наркотрафик се мени динамично. В определени моменти има по-сериозно участие, появяват се групи, които осигуряват не само транспорта, но и за финансирането, обясни Михов. Той подчерта, че финансирането е много важен момент и даде за пример финансирането на няколкостотин килограма кокаин от Южна Америка до Европа, което по думите му е доста труден момент.

Бившият шеф на антимафиотите добави, че в други моменти българските наркотрафиканти са отговаряли предимно за транзитния транспорт през страната на по-ниско ниво. 
Михов допусна, че и в момента продължава да е по същия начин.

Наркотрафикантските организации си избират най-различни маршрути и използват всички възможности за трафикиране на какъвто и да е било наркотик. Най- честият път на трафикиране от Южна Америка към Европа е разбира се през Испания, през Амстердам, но имаме и много случаи, при които наши мулета са били използвани за трафик на наркотици през България, обясни Михов.

По думите му едно муле може да пренесе до максимум 900 грама, като за това се заплаща около 1000 евро плюс билета и престоя в съответната страна. Михов обясни, че при пренасяне на големи количества кокаин с яхти няма начин самите капитани да не знаят, че превозват наркотици.

Дълговете са основният мотив за участие в трафика на наркотици, като изключваме гълтачите с по 700-800 грама, каза още той.
http://news.ibox.bg/news/id_624070168




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: minchev
Категория: Забавление
Прочетен: 3184924
Постинги: 949
Коментари: 1447
Гласове: 279
Архив