Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.05.2010 13:01 - 12 животни на силата
Автор: minchev Категория: Забавление   
Прочетен: 991 Коментари: 1 Гласове:
0



 
12 животни на силата

Земна магия

Автор: Кенет Медоуз

Рождените (животински) тотеми са Сокол, Бобър, Елен, Кълвач, Сьомга, Кафява мечка, Гарван, Змия, Бухал, Гъска, Видра и Вълк и се определят от вашия рожден ден. Има тотеми, свързани, с посоката (Орел, Мишка, Мечка гризли и Бизон) и елементни тотеми (Ястреб, Жаба, Костенурка и Пеперуда).

Информацията  е структурирана по следния начин:

1. Месец на раждане: Той бележи началната и крайната дата на приблизително тридесетдневния период.

2. Земно влияние: Основно влияние, което засяга дадения период от време. Обяснява се начинът, по който природата обикновено се проявява през тази част на годината. Например: Времето на пробуждането (21 март–19 април) е периодът, когато природата се надига от зимния сън за нов живот.

Времето на растежа (20 април–20 май) е когато растителността пуска корени и започва бързо да се показва над повърхността на почвата. Времето на дългите дни (21 юни–21 юли) е периодът на дългите дни и късите нощи, а Времето на бушуващите ветрове (19 февруари–20 март) обхваща периода на най–силните ветрове и бури. Земното влияние не отразява физически сили, а нематериални същности, които активизират и одушевяват всяко материално проявление. Земното влияние дава форма на тези същности и сили.

 
3. Слънчево влияние: То бележи сезонния характер на слънчевата енергия, която расте или намалява и начина, по който тя се отразяват върху здравословното състояние на хората. Посочен е съответният слънчев знак от слънчевата астрология, за да можете да се позовете на допълнителна информация.

4. Влияещ вятър: Определя силата на съответната посока и се разглежда нейното вероятно влияние.

5. Влияещи елементи: Става дума за четирите елемента, свързани както с циклите, така и с посоките и се отбелязват влиянията им върху хората.

6. Елементния клан: Разглежда се елементният клан – земя, вода, въздух и огън – с който индивидът се свързва чрез раждането си.

7–10. Тотеми: Определят се рожденият (животинският), растителният, минералният тотеми, както и този на полярността, като се дискутират подробно тяхната цел, значение и стойност и влиянието им върху човешкия живот.

11. Изяви на личността. Подробен анализ на начините, по които лицата, родени под определено земно влияние се проявяват спрямо другите, на техните характерни черти и вероятни пътища за развитие. Обяснява се вероятното проявление на човек в детството, като възрастен и като родител. Разгледани са и дарбите и възможните таланти, дадени са указания за професионално насочване в области, където човек може да намери пълно удовлетворение.

12. Любов и секс: Оценяват се вероятните романтични перспективи и възможното сексуално поведение. Дадена е и най–вероятната съвместимост между половете.

13. Здраве: Във вид на резюме се описват тенденциите в здравословното състояние и се посочват областите, в които могат да възникнат проблеми.

14. Подходящ цвят: Обяснява се на какво се дължат предпочитанията към определени цветовете и тяхното значение. Дадената информация е полезно въведение към темата за цветната хармония и цветната терапия.

15. Благоприятни периоди: Посочва се месецът, денят и часовете от деня, когато космическите енергии влизат в хармония, за да осигурят най–благоприятния период за развитието на дадения човек.

16. Външна цел и вътрешно желание: Външната (съзнателната) цел определя посоката, която следваме и впечатлението, което създаваме у околните; вътрешното (подсъзнателно) желание е “скритата” тенденция, която ни ръководи. Прави се анализ и на двете начала.

17. Духовна алхимия: Прави се оценка на екстровертните (мъжките) и интровертните (женските) насоки в поведението на личността, породени от съответното земно влияние и е даден ключ за балансиране на вътрешната динамика.

18. Предизвикателства: Разкриват се изпитанията, с които навярно ще се сблъскате, и поуките, които те носят. Те дават възможности за укрепване на характера и за отработване на кармични уроци.

19. Жизнен път и основна функция: Посочва се къде да се търси истинската цел в живота.

20. Идзин: посочва се подходящата триграма, в съответствие с енергията, която действа в периода на даденото земно влияние. Нейното познаване ще ви бъде полезно, ако вървите по пътя на мистичното знание.

21. Как да се отнасяме към хора с определен рожден тотем. Ако прочетете написаното внимателно, ще разберете повече неща за конкретен човек, когото познавате и ще откриете най–правилния подход към него.




Тагове:   животни,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Източник: http://www. sexnature. ...
03.06.2010 18:04
Източник: http://www.sexnature.org ; Сексология и природа на човека
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: minchev
Категория: Забавление
Прочетен: 3184955
Постинги: 949
Коментари: 1447
Гласове: 279
Архив