Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.05.2010 12:35 - Тибетски тайни на младостта
Автор: minchev Категория: Забавление   
Прочетен: 3289 Коментари: 2 Гласове:
0



 
Тибетски тайни на младостта

Стареенето наистина ли това е фатална неизбежност? Трябва ли да приемем, че тялото ни постепенно се обездвижва, отпуска и разрушава? Не! Нашият организъм е бил създаден, за да се самовъзстановява непрекъснато. На практика той е неизползваем, ако не знаем как да се отнасяме грижливо с него. Това не означава, че няма да умрем! Но защо да умираме болни? Защо един ден да не напуснем здраво тяло в пълна форма, за да продължим да опознаваме нови и нови светове, да преживяваме нови приключения? Нищо не ни задължава да напуснем едно тяло в плачевно състояние, освен вредните навици, с които създаваме почва за болести и израждане. Тази книга разкрива някои от тайните, които позволяват да се възцари в ежедневния ни живот жизненост и радост,каквато и да е възрастта ни и където и да живеем.

Тази книга носи плодовете на един хилядолетен опит, напълно достъпни за всеки. В първата част, заедно с полковник Брадфорд ще откриете невероятните ритуали, които тибетските лами си предават от поколение на поколение и които изискват само по няколко минути на ден... Ще се уверите, както хиляди хора преди вас, как степента на енергията ви се повишава, ще изчезнат умората и неразположението, лошото настроение и всички дребни неприятности, които някои считат за неизбежна придобивка на съвременния живот.

Тези ритуали, които продължават линията на “Послания на Слънцето", се допълват, във втората част на книгата, от извадки на различни пасажи от книгите на Доктор Шалер, описващи други начини, техники и упражнения, позволяващи да се натрупва здраве и дълголетие. Ще изпитате удоволствие да откриете, че разрешаването на проблемите ни зависи, най-често от изключително прости неща. Всъщност от малки промени на ежедневието ни, достатъчни, за да прекратим малко по малко изнемощяването и стареенето и да натрупаме без пречки здраве, да разцъфнем и се подмладим.

Не е трудно да се научим да бъдем в добро здравословно състояние и да открием тайните на радостта и съзидателността. Достатъчно е само да се превърнем в строители на собствения си живот, вместо да се оплакваме от проблемите си, очаквайки някой друг да свърши работата. Практикувайте ритуалите на тибетските лами... осмелете се да промените начина си на живот... Вслушайте се в себе си... тялото ще започне да ви служи... Животът ви ще придобие нов смисъл. Динамизъм, добро настроение и радост от живота ще ви съпътстват непрекъснато и всички около вас ще бъдат изумени от превъплъщението ви!

Тази книга, макар и изключително достъпна, не е адресирана към всеки. Можете да навлезете в нея само, ако приемете на пръв поглед абсурдната идея, че процесът на стареенето може да бъде прекратен и ако се осмелите да вярвате , че "изворът на младостта" наистина съществува. Ако се вкопчите упорито в предположението, че тези неща са невъзможни, да се чете книгата, ще бъде губене на време. Напротив, ако приемете с открито сърце "невъзможното", очаквайте богата отплата. Доколкото ми е известно, книгата на Петер Келдер е единствения писмен извор, свързан с тази безценна информация: пет древни тибетски ритуала, които са ключ към продължителна младост, здраве и жизненост.

Хилядолетия наред тези очевидно магични ритуали, са били пазени в тайна в отдалечени хималайски манастири. За първи път са поднесени на западния свят в книгата на Келдер, публикувана преди около петдесет години. Впоследствие, тази книга, както и безценното й съдържание, са потънали в забвение. Целта на настоящето допълнено издание е да се възкреси посланието на Келдер с надеждата, че ще помогне и ще повлияе на мнозина. Невъзможно е да се потвърди, дали историята на полковник Брадфорд се основава на факти, на въображение или е смесица от двете, но това няма никакво значение за стойността на посланието.

Моят собствен опит, както и писмата и бележките на читателите от целия свят ми доказват, че за мое огромно задоволство, тези пет ритуала са наистина ефикасни! Не мога да ви гарантирам, че ще ви подмладят с петдесет години за една нощ или ще ви осигу¬рят живот до сто двадесет и пет години. Но знам, че могат да ви помогнат да се чувствате и изглеждате по-млади и с повишено самочувствие. Ако практикувате тези ритуали ежедневно, ще трябва да приемете необходимостта от привикване в продължение на най-малко тридесет дни.

След около десет седмици, със сигурност ще забележите най-важните промени. Но независимо от продължителността на развитието ви, неповторим е моментът, когато приятелите ви започнат да забелязват, че изглеждате по-млад и в пълна форма. Приемайки ефикасността на тези пет ритуала, можем да си зададем все пак въпроса, как действат те. Как едни толкова прости упражнения могат да имат толкова голямо въздействие върху процеса на стареене на човешкото тяло?

Интересно е да се отбележи, че обясненията на Келдер, с които ще се запознаете в книгата, вече се потвърждават с развитието на съвременната наука. Всъщност, фотографията на Кирлиан, която разкрива, че тялото е обвито от магнитно поле или "аура" подсказва, че се "захранваме" от някакъв вид енергия, произхождаща от космоса. Вярно е, че аурата на един млад и здрав чооек, изследвана с фотографията на Кирлиан, е различна от тази на възрастен и болен човек. В продължение на хилядолетия, източните мистици са твърдяли, че човешкото тяло има седем енергийни центъра, които съответстват на седем ендокринни жлези.

Хормоните, изпускани от тези жлези, регулират всички функции на тялото ни. Медицинските проучвания, напоследък разкриха важното значение на хормоните при процеса на стареене. Оказва се, че сълзната жлеза започва да произвежда "хормон на смъртта" още от началото на пубертета. Този "хормон на смъртта" постепенно намалява възможността на нашите клетки да използват други хормони. Като напри¬мер хормонът на растежа. В следствие на това, клетките и органите ни се разрушават малко по малко, за да умрат накрая.

С други думи, вие сте жертви на процеса на стареене. Дали всъщност, петте ритуала нормализират нарушеното равновесие на седемте енергийни центъра, както твърди г-н Келер и възможно ли е това да означава, че се нормализира и хормоналното равновесие? Това би позволило на клетките ни да продължат да се делят и развиват, така както са правили, когато са били млади. Така бихме могли наистина да се чувстваме и да изглеждаме по-млади ден след ден. Можете да не се съгласите с този възглед, но докато четете тази книга, ще откриете със сигурност и други елементи на съгласие или несъгласие.

Това, което е важно, е да не се разсейвате с разногласията в нея, а да приемете ползите, които ще извлечете от практикуването на петте ритуала. Има само един начин да се уверите в ефикасността им - опитайте! Изпробвайте ги и им дайте шанс. Като отплата, колкото повече усилия вложите, толкова по-голяма ще е ползата. Важно е да искате да инвестирате малко време и енергия и да изпълнявате петте ритуала ежедневно. Ако, след няколко седмици практика, интересът ви намалее и не ги практикувате редовно, не очаквайте съществени резултати.

За щастие, по-голя¬ма част от хората откриват в привикването към ежедневната практика не само лесно, но много приятно. Изпълнявайки петте ритуала, не забравяйте две много важни неща. Първо, знайте, че сте прекрасен и необичаен човек, който вижда отвъд предразсъдъците и огранченото мислене на другите, защото иначе нямаше да бъдете привлечен от тази книга. Освен това, знайте, че заслужавате напълно всичките ви най-съкровени желания да се реализират, дори и ако се отнася само до жизненост и една нова младост.

Тези, които са допуснали да бъдат лишени от себеуважение и достойно отношение към всичко, са хора, обречени никога да нямат шанс в живота. Ако цените себе си, ако се възприемате като човек, заслужаващ да получи от живота най-доброто, значи се обичате. Да обичаш себе си е нещо, което позволява да се чувстваш добре в кожата си, което само по себе си задейства процеса на обновлението. Тези, които не се обичат или се пренебрегват, носят непосилна тежест, която не може да не усили опустошенията на старостта и на болестите, но за тези, които притежават огромното съкровище на любовта към себе си, всичко е възможно.





Тагове:   младостта,


Гласувай:
0



1. анонимен - Източник: http://www. sexnature. ...
29.05.2010 20:04
Източник: http://www.sexnature.org ; Сексология и природа на човека
цитирай
2. анонимен - tibet
28.07.2010 11:01
прекрасни упражнения.....търся съмишленици по темата...пишете ми на скаип ivan_atanasov8
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: minchev
Категория: Забавление
Прочетен: 3186178
Постинги: 949
Коментари: 1447
Гласове: 279
Архив