Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.05.2010 13:52 - Инфекции водят до стерилитет
Автор: minchev Категория: Забавление   
Прочетен: 2074 Коментари: 1 Гласове:
0



 
Инфекции водят до стерилитет

 Д-р Петър Кътев - Първа частна клиника

Един от големите проблеми на българското общество е бездетието. Този проблем не е само личен, но и социален, тъй като води до демографски срив. През последните години населението на България е намаляло драстично, за което една от причините е стерилитета. Хората, които имат този проблем, са много потиснати и напрегнати. Несъмнено това им създава комплекси и в личен и в обществен план.

Какви са причините за стерилитет?

На първо място са инфекциите, които водят до възпаления при мъжа и при жената.

Най-важното е да се постави правилната диагноза. А за това са нужни подробни изследвания. Основните са микробиология и кръвни изследвания. Най-честите причини за инфекциите са микозата - гъбичките. Това са едни от най-упоритите за лечение инфекции. Борбата с тях може да продължи и над 6 месеца.  Обикновено най-популярните гъбички са кандида албиканс. Много по-тежки за лечение обаче са кандида глабрата, кандида круизей, кандида тропикалис и кандида нон албиканс. Затова и първо трябва да се започне с тяхното лечение, което да се проведе до край. 

 Другите причини за стерилитет са хламидиалните инфекции. Би трябвало да се внимава много, защото обикновено се прави кръвен тест само за един вид хламидия, а те са няколко. Друг проблем е, че когато хламидията е прясна, тя не може да бъде хваната с изследване на секрети. Третата най-сериозна причина за безплодие е хеликобактер. За нея досега не се говори, а тя може да се окаже, че е най-сериозната причина за инфекция. 

Друга група виновници са паразитните инфекции. Сред най-често срещаните е трихомонас вагиналис. Този вид инфекции също са много упорити и не трябва да бъдат подценявани.  Следващата група инфекции са причинени от стрептококи, което в последно време е много актуално. Не са изключени и стафиликоковите инфекции. Има и още една група - това са останалите бактерии. Те трябва да бъдат придружавани от тестове за микробиология и задължително амфидиограма. 

Много важно е да се знае, че всички тези инфекции се предават изключително по полов път. Другия начин, по който човек може да се зарази, е от басейни, необезопасени водоеми и липса на полова култура и лична хигиена. 





Тагове:   стерилитет,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. kamino - Източник: http://www. sexnature. ...
14.05.2010 16:28
Източник: http://www.sexnature.org; Сексология и природа да човека
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: minchev
Категория: Забавление
Прочетен: 3186318
Постинги: 949
Коментари: 1447
Гласове: 279
Архив