Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.05.2010 14:03 - Причиняване на болки и садизъм
Автор: minchev Категория: Забавление   
Прочетен: 963 Коментари: 1 Гласове:
0



 
Причиняване на болки и садизъм

Регистрите на любовта се простират от нежното, спокойно галене на ръката или косата до диво, грубо обладаване на цялото тяло. Когато двойката бъде обзета от бурята на страстта, всичко се върши все по-буйно. Случва се да се щипят, драскат или хапят до болка. Всеки дава на любовта си различен израз, но почти у всички темпераментни хора чувствата от време на време вземата тази форма. Садизъм ли е това? Естествено не. В горещината на своето любовно сражение пламенните партньори могат да се пораздърпат и дни на ред след това да носят драскотини и синини като любовни белези, които говорят за часове на бурна страст. Повечето жени искат от мъжа известна агресивност, т.е. охота за нападение. Съвършено правилно те я считат за доказателство, че са желани.

А какво е садизъм? – Когато измъчването, причиняването на болка, унижаването, малтретирането на партньора е висша наслада и замества коитуса. По-голяма част от садистите не се интересуват от оргазма. Психичната нагласа да покори някого и да се радва на възбудата от това, за садиста е по-силно удоволствие от него. Терминът садизъм, който се е наложил в говоримия език, произлиза от името на френския благородник маркиз дьо Сад (1740 – 1814). Девиантната кариера на Сад започнала, като примамил от улицата едно момиче във вилата си. Там го завързал и заклал. По-късно той убил две проститутки, като им дал големи дози отровно, полово възбуждащо средство. Това му струвало 27 години затвор.

По това време той написал серия романи (без литературна стойност), в които описал почти всички ужаси, родени от отклонената му фантазия. Садистичните актове съществуват във всички възможни нюанси и степени. Често пъти те са така умело прикрити, че е трудно стоящите зад тях сексуални мотиви да бъдат прозрени дори от самия актьор. Малтретирането на деца и поведението на някои педагози побойници от старата школа често пъти не е нищо друго освен плод на садистичен порив. Други отреагират с измъчване и убиване на животни.

Преминаващата всяка граница на здравия разум крайност на тази девиация е сексуално мотивираното убийство. Става дума не за убийство на жертва на изнасилване например, за да се отстрани свидетел, а за убийство с цел полово задоволяване. Криминалните престъпления, извършени по девиантни садистични мотиви, са сравнително редки, вероятно поради това, че причиняването на физически болки не е главна цел на садиста, а само средство за постигането и. Той изпитва наслада от духовното унижение, „хвърлянето в калта” на „партньора”, комуто налага своята воля и когота желае да види безпомощен и зависим от милостта си.

Съществува и един чисто душевен садизъм, който се състои в съчиняването на опозоряващи анонимни писма, съдържащи оскърбления и клевети. Спрямо себе си често пъти садистите са мекушави, сантиментални, чувствителни, лишени от твърдост и издръжливост. С унижаването на партньора те се опитват да си създадат чувство за превъзходство. Въпреки, че садизмът се среща предимно при мъже, не са изключени и жените. Повечето от тези жени са фригидни. Някои от тях намират удовлетворение, когато възбудят мъжа до крайна степен и след това не му се отдадат. Неудовлетворената сексулност на жената може да се превърне също в омраза, отмъстителност, жажда за разруха, дори до садизъм.




image  Бъди първия оставил коментар image
image


Тагове:   садизъм,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. kamino - Източник: http://www. sexnature. ...
14.05.2010 16:21
Източник: http://www.sexnature.org; Сексология и природа да човека
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: minchev
Категория: Забавление
Прочетен: 3185961
Постинги: 949
Коментари: 1447
Гласове: 279
Архив