Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.05.2010 10:33 - Грузинките масово възстановяват девствеността си
Автор: minchev Категория: Забавление   
Прочетен: 791 Коментари: 0 Гласове:
0



  Грузинките масово възстановяват девствеността си 14.05.2010 09:31 image 0 Добави в списък за четене   image

В Грузия под булото на широко скроения мироглед се крие дълбоко вкоренен консерватизъм. Източник: Getty Images / Guliver


 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

В Гърция образованието не е ключът
Когато Зои Зиндру завършила университета със специалност комуникации, най-добрата работа ...


Светоното по футбол в ЮАР - машина за пари, но за кого?
53-годишната Ирене Моквату носи найлонова торбичка, увита около кръста й, за да предпазва ...


Ия Сартаниа и Тамуна Бибинейшвили са стройни, 19-годишни блондинки. Те са студентки, обичащи популярната музика, скалното катерене и разговорите с приятели. Не са строго религиозни и се считат за относително либерални. И двете засега са необвързани, но се надяват да се омъжат в следващите години.

Въпреки това, лебералната фасада на момичетата се пропуква, когато заговорят за секса преди брака. Признават, че искат да правят секс преди да са се омъжили, но се страхуват от обществената критика. В Грузия е важно да си девствена преди да се задомиш, разясняват в един глас приятелките.

"Момчетата искат да правят секс, но не и с момичета, които не са девствени. Ако не си девствена, вече не си специална и те смятат за някакси омърсена", заявява Сартаниа.

Николоз Зазадзе, на 18 години, е типичен представител на грузинските момчета - обича купоните, футбола и компютърните игри, но смята себе си и за традиционалист, затова би приел да се ожени само за девствено момиче. Говорейки за предбрачния секс, той предлага решение, което може да спести срама на момичетата, че съпругът им няма да е първият им мъж в живота.

"Ако искаш да правиш секс с един, а да се омъжиш за друг - няма проблем! В крайна сметка, правят операции по възстановяване на девствеността", заявява той.

Мнозина в Грузия говорят с неохота за растящия брой желаещи да се възползват от интервенцията, която предлага Зазадзе. Тя представлява възстановяване на химена, или иначе казано - хименопластика. Една бърза процедура възстановява цялостта на химена и гарантира, че в първата брачна нощ съпругът ще види кръв. Услугата се извършва в много клиники в Тбилиси и от гинеколози, и от хирурзи. Официална статистика за жените, подложили се на хименопластика, няма, но четирима лекари, запитани за собствената си натовареност, заявяват, че правят процедурата по 3 - 4 пъти на седмица. Техни колеги - също.

Д-р Ива Кузанов единствен не се страхува да говори по въпроса открито. Той е хирург от 20 години и когато през 2004 г. отворил частна клиника в Тбилиси, процедурата не се предлагала, защото нямало търсене. След като споменал за нея в телевизионно шоу обаче, много жени поискали хименопластика. Днес той прави тази интервенция 5 до 7 пъти месечно.

Повечето от пациентите на Кузанов се възползват от услугата, струваща 400 долара, която възстановява девствеността само за няколко дни. За онези, които искат дълготраен и постоянен ефект, цената е 1000 долара.

imageПациентките в повечето случаи са на малко над 20 години. Процедурата не крие рискове и отнема около 30 - 40 минути.image

Няколко фактора обуславят желанието на жените да се подлагат на хименопластика. Въпреки че Грузия изпреварва съседите си по много показатели, страната все още е подвластна на строги традиции и опеката на църквата. Младите жени чувстват натиск от страна на обществото и на семействата си.

Психологът Нана Гогичашвили обяснява причините за бума на операциите: "Това е подсъзнателно чувство за вина... Вина, че правиш нещо в противовес на традициите, религията, семейството, очакванията на момчетата."

"Сексът преди брака се счита за стъпка към модерността и Европа, но вътрешно тези жени са традиционалисти. Те искат да са модерни, но в крайна сметка традицията надделява и те си правят операцията. Под булото на широко скроения мироглед се крие дълбоко вкоренен консерватизъм", допълва тя.

Източник: Globalpost

imageimage

image 0
източник  http://asia.actualno.com/news_298225.html


Тагове:   масово,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: minchev
Категория: Забавление
Прочетен: 3185198
Постинги: 949
Коментари: 1447
Гласове: 279
Архив