Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.05.2010 14:11 - Банда манипулирала електромерите
Автор: minchev Категория: Забавление   
Прочетен: 854 Коментари: 0 Гласове:
-1



  image

Банда манипулирала електромерите на над 300 домакинства в Сливен, за да отчитат занижено потребление на ток. В резултат на това месечните сметки били по-малки с 50%. Това съобщи директорът на ОД-МВР комисар Чавдар Божурски. Сред клиентите на престъпната група бил и инспектор от икономическата полицията. Срещу него е образувано дисциплинарно производство и вероятно ще бъде отстранен от длъжност. Това е първият сериозен удар срещу подобна група и некоректни платци на ток.

Операцията на криминалистите започнала в края на миналата седмица, когато в ареста били задържани Иван А. (42г.) и Никола С. (42г.). Те манипулирали електромерите или чрез шунтиране, или чрез поставяне на кондензатори и съпротивление. Посредник между “майсторите” и клиентите бил Йордан А. (39г.). Той уговарял деня и часа за “ремонтите”. За да заблудят бдителни съседи, единият от престъпниците се обличал с яке с логото на ЕВН. Таксата за “услугата” се заплащала еднократно, като варирала между 250 и 300 лева.

След като били задържани, бандитите сами посочили адресите, на които били викани. Започнали проверки из целия град съвместно със служители на ЕВН. Образувани са 27 досъдебни производства, три от тях срещу бандата, останалите - срещу граждани, възползвали се от услугата. Най-много некоректни платци имало в кварталите “Дружба”, “Сини камъни”, “Клуцохор” и “Даме Груев”.

Групата е действала от 2009 г., като оттогава са заработили незаконни доходи за близо 100 000 лева.
http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=484535



Тагове:   банда,   манипулирала,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: minchev
Категория: Забавление
Прочетен: 3181932
Постинги: 949
Коментари: 1447
Гласове: 279
Архив