Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.06.2010 10:48 - Важният баланс между работа и почивка
Автор: minchev Категория: Забавление   
Прочетен: 768 Коментари: 0 Гласове:
1



  ЗДРАВЕ И ЕКОЛОГИЯ | 25.04.2009 Важният баланс между работа и почивка     image За да сме добри в работата, трябва да умеем и да почиваме Днес се оказва по-трудно от всякога да съвместяваме успешно работата и личния живот. В разпространено от списание "Форбс" проучване откриваме съвети как да направим първата крачка във вярната посока.  

 

На средностатистическия трудещ се му се налага ежедневно да решава безброй задачи: да напредва в кариерата, да помага на децата с домашните, да прекарва известно време с по-добрата си половинка, да се грижи за родителите си, да се оправя с обичайните домашни задължения, а и да остави малко време за срещи с приятели.

imageОтделяйте време за почивка!

Животът може да се окаже непрестанна борба между служебния и личния живот, и то най-вече днес, когато икономическите проблеми в редица сфери носят със себе си все повече предизвикателства. Но преди да започнете да се самообвинявате, ако не можете да се справите с всичко - чуйте следващите няколко съвета, чрез които през тази година бихте могли да постигнете по-добър баланс между работата и личния си живот:

На първо място - определяйте си приоритети

Т.е. прегледайте всички онези неща, за които трябва да отделите време, и решете кое е наистина важно, и кое - не. Така например - вероятно не е задължително да членувате в цели три благотворителни организации и можете да изберете тази, която действително ви лежи на сърцето.

"Концентрирайте се върху наистина важното и не си губете времето с незначителни неща" - съветва Джуди Милър, основателка на агенция за набиране на кадри. Тя пояснява, че този дисциплиниран подход за повечето хора не се разбира от само себе си.

Едно от нейните предложения е например да поискате от шефа си в един от дните на седмицата да работите от къщи, ако паралелно трябва да се грижите и за родителите си. И не би било невероятно шефът да прояви разбиране - ако добре си вършите работата или ако той се намира в сходна ситуация.

imageПоне за час си починете от компютъра!

Компютърът не трябва да диктува живота ни

Не забравяйте, че техниката е предназначена да облекчи живота ви, а не да го определя. И можете да си изберете вечер по един "свободен от технологии" час, в който да не се пишат и-мейли и да не се вдига телефон.

Лорета Пен от консултантската фирма "Сферион" отива още по-нататък, твърдейки, че няма нужда на всяко електронно съобщение да се отговаря незабавно.

Ако нещо е приоритет за някого, то оттам ни най-малко не следва, че и за вас трябва да е така.

 

 

 

БМ/МИ/Форбс

   http://www.dw-world.de/dw/article/0,,4177223,00.html


Тагове:   между,   баланс,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: minchev
Категория: Забавление
Прочетен: 3185007
Постинги: 949
Коментари: 1447
Гласове: 279
Архив