Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.08.2010 10:44 - Диети и Отслабване - Начало
Автор: minchev Категория: Забавление   
Прочетен: 970 Коментари: 0 Гласове:
0




ИДиети и Отслабване - Начало нтересно Яжте череши Написано от Диета Диети Отс... на Sun, 06/06/2010 - 12:07. 

Консумацията на череши оказва положително въздействие върху здравето на хората с наднормено тегло. Това заключение е направено от биолози въз основа на изследвания върху гризачи. 
Първоначално храната на мишките се състояла от продукти с високо съдържание на мазнини и ниско съдържание на въглехидрати. След време експертите добавили към менюто им за деня череши под форма на прах. Изследванията  показват, че в резултат на това ново хранене у гризачите били отчетени резултати, показващи снижаване на рисковите фактори за сърдечно-съдовата заболявания.
Учените са открили още, че консумацията череши, включително вишни, помага за намаляване на възпалителните процеси в организма.

»  Упражнения за красиви рамене Написано от Диета Диети Отс... на Fri, 06/04/2010 - 18:44. 

Лятото настъпва и е време да се погрижите за раменете си. Те трябва да изглеждат великолепно. Ако ежедневно изпълнявате тези 4 упражнения, ще се радвате на изящни рамене. Този комплекс можете да съчетаете с други упражнения, например за отслабване.

Първо упражнение
От седнало или изправено положение изпънете двете ръце над главата, долепете дланите им една о друга и силно ги притиснете. Задръжте така, но не събирайте лактите. Гърбът трябва да е максимално изправен. Отпуснете и върнете в изходно положение. Повторете 20 пъти.

Второ упражнение
Кръстосайте ръце зад тила, лактите трябва да са изпънати и да сочат точно в страни.

»  За ягодите Написано от Диета Диети Отс... на Wed, 06/02/2010 - 18:08. 

В днешно време им различни нови сортове ягоди, които са по-издръжливи и не се повреждат, когато се транспортират на големи разстояния, така че на практика можете да си купите пресни ягоди през цялата година - променя се само цената. Има обаче някои неща, които трябва да знаете, за да се радвате на великолепния вкус на тези плодове.
Когато се берат за износ, ягодите се откъсват още зелени, и макар че продължават да почервеняват и омекват по време на транспорта, за съжаление не стават по-сладки. 
Естествено най-вкусните ягоди можете да откриете през пролетта (те са и първият пресен плод, който излиза през този сезон).
Най-сигурният начин да изберете ягоди е да се осланяте на обонянието си. Специалистите твърдят, че ако уханието им не предизвиква слюноотделяне, това най-вероятно означава, че плодовете не са напълно узрели, независимо че са червени. 
За разлика от някои други плодове, ягодите се държат в хладилника. Ако не са опаковани в пластмасов контейнер с отвори за вентилация, най-сигурният начин да ги запазите свежи е да ги държите в купа, покрита с пластмасово фолио. Пробийте няколко дупки в него - такаягодите ще могат да дишат, но няма да изгубят прекалено много влага.

»  Златист тен през лятото Написано от Диета Диети Отс... на Mon, 05/31/2010 - 17:14. 

Пак настъпва лято и пак става актуален въпросът как да постигнем здравословно хубав тен. Не е нужно да се стои часове наред на слънце – това вече е ясно на всеки. Едва ли всеки се досеща, че освен модерните козметични препарати, за великолепен летен загар могат да помогнат и някои храни.
Медицински изследвания, проведени в Англия, доказват, че идеален загар на кожата може да се добие, ако в ежедневното меню се включат подходящи зеленчуци и плодове. Какво трябва да се консумира, за да се получи латист равномерен и много приятен тен, без дълъг престой на слънце. Просто, вкусно и лесно: 
диня, пъпеш, кайсии, чушки, моркови и спанак.
Според учените трябва поне един месец преди почивката на море, край басейни или в планината да се увеличи консумацията на посочените храни, за да се отрази това на кожата положително.

»  Пъпеш Написано от Диета Диети Отс... на Sat, 05/29/2010 - 16:12. 

Пак сме в сезона на пресните плодове и по магазините вече се появиха дини и пъпеши.
Заедно с динята пъпешът е определян като кулинарен крал на лятно-есенния сезон.  И има защо. Пъпешът, освен че е вкусна и полезна храна, подобно на шоколада подобрява настроението и действа успокоително на нервната система. Той съдържа естествени вещества, които са мощни антиоксиданти и могат да помогнат значително за преодоляване на стреса.
Френски учени вече доказаха, че ензимът супероксид дисмутаза, който е силен антиоксидант и е изолиран от дини и пъпеши, може значително да облекчи много симптоми на хроничен стрес. Чрез експеримент с участието на 70 доброволци изводът за ползата от консумацията на дини и пъпеши е потвърден. 
Пъпешът съдържа голямо количество силиций, а този микроелемент е необходим за дейността на клетките на нервната система и мозъка. Силицият подобрява обмяната на веществата, дейността на мозъка, нервите и укрепва стените на вътрешните органи. Освен това съдейства в борбата с хронични възпалителни процеси. 

»  Гимнастика за добро самочувствие Написано от Диета Диети Отс... на Fri, 05/28/2010 - 17:22. 

Отдавна сте се убедили, че всичките ви опити да спортувате са обречени на провал? Какво да се прави, има и такива случаи. Поне се опитайте да направите нещо за своето добро самочувствие, като отделите само 10 минути от така ценното си време. 
10 минути в леглото, а ако стигнете до килима на пода, ще е още по-добре за тялото ви.

1. Легнали по корем, вдигате на ръце горната част на тялото, главата извивате назад, а краката обтягате с изпънати пръсти. 
Това упражнение помага да се подобрят походката и стойката на тялото.

2. Легнали по гръб, свивате последователно всеки крак в коляното и отново го изпъвате напълно.

»  Не отслабвате – помислете за алергия Написано от Диета Диети Отс... на Wed, 05/26/2010 - 15:39. 

Учени от университета в Дубай категорично твърдят, че много хора затлъстяват не защото ядат обилно, а защото страдат от алергия към дадена храна, но не подозират това. В хода на експеримента е установено, че когато се открие алергена и се изключи от храненето,теглото започва бързо да намалява. Главният проблем е във факта, че подобна алергия трудно се установява. 
В проведеният експеримент са участвали 27 доброволци с наднормено тегло. Успешно била доказана алергията им към определени продукти. В продължение на 12 седмици доброволците не консумирали съответната храна, като в същото време не спазвали специална диета за намаляване на теглото. 
Резултатите са много впечатляващи: участниците отслабнали средно с 16 килограма и  намалили мазнините в тялото си до 30% (от 12 до 30).
Според учените алергията към определени продукти става причина за  нарушения в работата на хормоналната и имунната система. Това довежда до покачване на теглото и увеличаване на мазнините, тоест до 
затлъстяване.

»  Десет най-полезни закуски Написано от Диета Диети Отс... на Mon, 05/24/2010 - 07:45. 

Закуската е едно от най-важните хранения за деня. Специалистите посочват 10 от най-полезните закуски, които осигуряват на организма енергия. Една правилно подбрана закуска може да допринесе значително за намаляване на наднорменото тегло, защото засища и човек приема по-малко калории до следващото хранене.

Закуска 1: Овесена каша с добавени боровинки, бадеми и мед. 
Закуска 2: Мюсли с прясно мляко, или с кисело мляко, или с чаша прясно изцеден сок. 
Закуска 3: Бъркани яйца или омлет с билки и пресни зеленчуци. 

»  Отслабване – сок или мляко на закуска Написано от Диета Диети Отс... на Thu, 05/20/2010 - 18:53. 

Според австралийски изследователи чаша обезмаслено мляко сутрин ще ви позволи да останете сити за целия ден. Те твърдят, че изпитото обезмаслено мляко на закуска позволява да се контролира чувството на глад и поддържа чувството за ситост. По този начин, за разлика от плодовите сокове, млякото помага за отслабване по косвен начин. Хора, които сутрин изпиват чаша мляко, приемат с 50 калории по-малко от хора, които на закуска пият плодови сокове. 
В експеримент диетолозите проверили ефективността на млякото и соковете за намаляване на чувството на глад.  В групата били включени мъже и жени на различна възраст, но всички с наднормено тегло Участниците трябвало да оценят своя апетит в период от 4 часа между закуската и обяда. През тези 4 часа имали право да консумират каквото им се яде. В количествата също не били наложени ограничения.  Изводите сочат, че всички, които на закуска изпили чаша обезмаслено и неподсладено прясно мляко, яли значително по-малко.

»  Сокове против целулит Написано от Диета Диети Отс... на Wed, 05/19/2010 - 17:31. 

Известно е, че прясно изцедените сокове от плодове и зеленчуци са полезни за организма, особено ако не се подслаждат допълнително. Те имат и голяма лечебна сила. 
Ако искате видимо да намалите целулита, можете да опитате предложената програма. Важно е соковете да са прясно изцедени и да не престояват повече от два часа. Те могат да се заменят един с друг, ако примерно не обичате някой от тях.
Соковете трябва да се включат към менюто за деня, което трябва да е нискокалорично.

Ден първи – сок от моркови (130 мл), сок от целина (75 мл).
http://www.dieti-otslabvane.com/Интересно?page=2

» 



Тагове:   начало,   отслабване,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: minchev
Категория: Забавление
Прочетен: 3185295
Постинги: 949
Коментари: 1447
Гласове: 279
Архив