Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.08.2010 10:47 - Диети и Отслабване - Начало
Автор: minchev Категория: Забавление   
Прочетен: 938 Коментари: 0 Гласове:
0



 Диети и Отслабване - Начало Интересно Сухари Написано от Диета Диети Отс... на Mon, 05/17/2010 - 18:56. 

Сухарите се произвеждат от цели плътни зърна. Технологията на производство позволява да се съхранят необходимите на организма витамини и минерални вещества, на които са богати житните култури. В сухарите има голямо количество целулоза, която е важна за пълноценната работа на стомашно-чревния тракт.
Не е правилно сухарите да заменят хляба напълно, но те имат място в пълноценното здравословно хранене. Произвеждат се от едромлянобрашно. Зърната се смилат заедно с обвивките, които са богати на  витамини и целулоза, отстранявани при производството на бяло брашно. След което навлажнените зърна, под действието на високо налягане и температура, бързо се разваряват. Влагата се изпарява, а зърнената маса се раздува и втвърдява. Така се получават качествени сухари, които по състав могат да са: пшенични, ръжени, царевични, оризови, овесени, ечемични, от елда и от различни смеси.
Като продукт, приготвен от цели житни зърна, сухарите  затрудняват организма при извличането и усвояването на калории. Точно по-тази причина те се ползват при диети за отслабване и задържане на ниско тегло. 

»  Ароматерапия и стрес Написано от Диета Диети Отс... на Sun, 05/16/2010 - 11:08. 

Ароматерапията може да помогне на съвременния човек да се освободи от стреса. Вариантите за прилагането й са разнообразни, но за предпочитане е да се посети ароматерапевт специалист. Терапевтът умее да съчетава различни процедури за подпомагане на абсорбцията на масло в ключовите участъци, чрез стимулиране или релаксиране, където е необходимо, и чрез прилагане на различни масла върху различни части от тялото. Един добър ароматерапевт притежава „говорещи ръце: чрез умело докосване той подпомага оздравителния процес. Опитният терапевт не прилага едно и също лечение. Той знае какви масла да подбере, за да съответстват на индивидуалните нужди на пациента. 
Летливите масла и масажът трябва да бъдат в идеални съчетание. И двата фактора са в състояние да окажат релаксиращо въздействие и да намалят стреса. Те могат да действат стимулиращо и болкоуспокояващо, да въздействат върху кръвното налягане и да засилват имунната система. Чрез правилен подбор на масла и умели процедури е възможно да бъдат облекчени мускулните болки и различни форми на неразположение като менструални болки или главоболие.
Силата на ароматерапията е в съчетаването на тези два фактора. Тя е най-популярна именно с противодействието срещу стреса и многобройните състояния, в чиято основа стои стрес, представляващи вероятно около 90 % от всички здравни проблеми. 
Симптоми, които най-често са първите показатели, че нещо не е наред, са умствена напрегнатост, лош сън, физическо напрежение и слабост. Допълнителни предупредителни признаци могат да бъдат болка, липса на апетит, лесна раздразнимост и т.н.. Тези явления са част от всекидневния живот на повечето хора и ако можем да се справим с тях по правилен начин, причини за тревога няма. Повечето хора обаче търсят помощ, когато настъпи влошаване, когато собственият стрес-цикъл поеме командването на организма. Естествено това вече е момент, в който човек не може да си помогне сам. Не е задължително такова общо разстройство да бъде изразено драматично под формата на сърдечна атака или други ярки прояви. То по-често се проявява постепенно и неусетно.
Ароматерапията не е единствен начин за справяне със стреса, но е един от най-приятните, а същевременно достатъчно ефективен.
Как може да помогне ароматерапията? 

»  Главоболие и плоскостъпие Написано от Диета Диети Отс... на Fri, 05/07/2010 - 11:03. 

Много хора, когато ги връхлети главоболие, коментират: мигрена, шипове, простуда и т.н., но едва ли някой се досеща, че причината може да е плоскостъпие.
Да, обаче се оказва, че именно плоскостъпието е една значително сериозна причина за главоболие.
Английски учени от Лондонския център Foot & Ankle са стигнали точно до този извод. Според техните проучвания при плоскостъпиенатоварването на мускулатурата е много по-голямо, а това предизвиква различни реакции в човешкия организъм. В резултат на пренатоварването на бедрените, коремните и гръбните мускули  стойката се променя.  Д-р Марк Уезерал, невролог в Клиниката за мигрени „Принцеса Мери”, категорично твърди, че в четири от случаите на проявено главоболие причината е в неправилната стойка.
Особено характерно е това за жените, които въпреки налично плоскостъпие, ползват неудобни обувки в името на женската елегантност.

»  Копър (Anethum graveolens) Написано от Диета Диети Отс... на Thu, 05/06/2010 - 17:25.  Копърът е едногодишно тревисто растение, което се култивира почти в цялата ни страна. Неговата приспособимост към почви и климат го превръща в една от най-употребяваните подправки у нас. Положителен факт е, че от копъра могат да се използват и листата, и семената като подправка. Семената му имат сходен вкус с тези на кимиона, но освен, че са сладки и ароматни, те имат и леко горчив вкус.
Копърът е използван като кулинарно и лечебно растение още в дълбока древност. За древните гърци и римляни е бил символ на заможност. Още Хипократ го прилага като лечебно растение.
Плодовете (семената) на копъра съдържат етерично масло (2,4-4 %), което се състои от карвон, лимонен, феландрен, терпинен, миристицин, апиол, протеини и кумарини, кафеена, ферулова и хлорогенова киселина, тлъсто масло и др. Те са значителен източник накалций, манган и желязо. Семената на копъра тонизират лигавицата на стомаха и действат газогонно, диуретично, спазмолитично. Те имат значително седативно въздействие върху организма. Прилагат се при леки форми на артериална хипертония, безсъние, метеоризъм, колики в червата. Повишават леко апетита и подобряват действието на храносмилателната система. 
Копърът е полезен с антиоксидантното си въздействие, особено за хора, които живеят в градове и работят в недостатъчно проветриви помещения.
»  Болки в шията и стрес Написано от Диета Диети Отс... на Tue, 04/27/2010 - 16:31. 

Според изследване на немски учени, когато чувствате болки в шията, трябва да се замислите за психологическия стрес, на който сте изложени. Проведено проучване доказва, че по-рядко за болките в шията са виновни физически заболявания.
В проучването са участвали 448 пациента, които поне веднъж до този момент са имали оплаквания от болки в шията.
От общия брой участници 56% изпитвали болки по време на анкетирането, а 26% са страдали от такива през по-дълъг период, преди започването на експеримента.
Другият интересен факт, който специалистите установили е, че докато траела анкетата 20% от участниците били с депресия, а 28% изпитвали силна тревога. И двете състояния предизвиквали болки в областта на шията, предимно в задната част, а при няколко човека и в страничните области. 

»  Пигментни петна Написано от Диета Диети Отс... на Mon, 04/26/2010 - 17:23. 

Почти всички жени, които са преминали 35 години знаят какво означава понятието „пигментните петна”. Това са по-тъмно оцветени области от кожата, които не са типични за мъжете и за по-ранната възраст при жените. 
По форма и големина пигментните петна са разнообразни, повърхността им е гладка и са предимно с резки очертания. Цветът варира от светложълт, тъмнокафяв до сиво-кафяв. Най-често тези неприятни оцветявания се разполагат симетрично по бузите, слепоочията, областта на горната устна, по и около носа. По-рядко те се явяват по брадата, а с напредването на възрастта могат да се забележат до ушите и от двете страни на шията.
Тъй като през пролетно-летния сезон под влияние на редица фактори, един от които е престоят на слънце, пигментните петна стават по-забележими, а при някои жени и в такъв момент се явяват, предлагаме няколко начина за борба с тях в домашни условия.
Измиването с отвара от магданоз, глухарче и млечок може да помогне за избелването им до значителна степен. Този начин за почистване на лицето помага и за добрия тен на кожата.

»  Пъпки по гърба – лекувайте причината, а не следствието! Написано от Диета Диети Отс... на Sun, 04/25/2010 - 11:55. 

С проблемите на акнето са се сблъсквали много хора и то в различна възраст. Най-често акне се появява по лицето. За съжаление досадните пъпки  излизат и по други участъци на кожата. Понякога те са на места, на които не могат да се видят от другите хора, но това не ги прави по-малко досадни, а понякога и твърде неприятни. Например, пъпките по гърба. 
Трябва да се има предвид, че тяхното лечение никак не е лесно. Какво може да предизвика появата на пъпки на гърба? Колкото по-навреме се разберат причините за появата им, толкова по-малко време ще е нужно за лечението.
Ако ви се явят пъпки по гърба, трябва да действате незабавно. При положение, че пъпките са дребни и има видимо зачервяване на кожата, обикновено това е реакция към козметика или друга алергия. Такъв обрив не е нещо много сериозно. Една от най-честите причини за акнепо кожата на тялото е алергията, причинена от дрехи, изработени от синтетични материали. Обрив по гърба може да бъде предизвикан от небрежност в хигиената. Някои козметични препарати също са причинители на неприятните пъпки. 
Достатъчно е да се преустанови контакт с алергена и пъпките ще изчезнат скоро.

»  Зайча сянка (Asparagus officinalis) Написано от Диета Диети Отс... на Thu, 04/22/2010 - 15:57. 

Зайчата сянка е многогодишно тревисто растение, което цъфти през май – юни. У нас се среща из храсталаците, горите и тревистите места.
За медицински цели се използват коренищата и стръковете.            
Коренището се изважда през есента (октомври) или рано на пролет, през март (април). Стръковете се берат преди цъфтежа, обикновено през април. Сушат се на сянка или в сушилня и се съхраняват се на проветриво и сухо място.
Коренището на зайчата сянка съдържа 0,04% аспарагин, 
аргинин, аспарагоза, гликозида кониферин, холин, захари и протеини. В стръковете  са налични още флавоноиди, витамин С, тирозин и др. 
При употреба на извлеци от зайча сянка аспарагинът разширява кръвоносните съдове и предизвикват понижаване на артериалното налягане. Съставките на билката усилват съкращенията и забавят ритъма на сърцето. Билката действа диуретично и подобряват  функцията  на   черния дроб.

»  Анафилаксия Написано от Диета Диети Отс... на Tue, 04/20/2010 - 19:23. 

Анафилаксията е най-тежкият вид алергична реакция на организма спрямо определени алергени. Тя е потенциално фатална, защото организмът реагира бързо след контакт с алергена. Могат да бъдат засегнати различни системи на организма и ако няма лекарска намеса, последиците са фатални често пъти.
Статистиката сочи, че годишно един на всеки 3500 човека получава анафилактична реакция. Около 30 души умират в такъв случай, като по-голямата част са млади хора и такива в зряла възраст. Прави впечатление, че през последните години има седемкратно увеличение на пациентите с анафилаксия, които са постъпили в болница спешно.
Най-честите причинители на анафилактични реакции са следните: ужилване от пчела, оса или стършел; някои видове храни, предимноскариди, фъстъци, 
ядки, яйца и риба; някои лекарства и ваксини. 
Понякога алергена не може да бъде открит. Ако има съмнение, че алегенът е храна, може да се приложи 
Изключваща диета.
Важно е да се знае, че анафилактичните реакции засягат цялото тяло: кожата, дихателните пътища, храносмилателната и отделителната система, както и сърдечно-съдовата система. Хората, болни от астма и с други алергии, са с особено висок риск.

»  Маска за свежо лице от Дженифър Лопес Написано от Диета Диети Отс... на Mon, 04/19/2010 - 17:10. 

Актрисата Дженифър Лопес е известна с гладката си кожа, която е свежа и без петна. Тя споделя една от любимите си маски, благодарение на която лицето й изглежда младо и след дълъг и изморителен ден.
Според известната певица маската е подходяща за всеки тип кожа и се прави лесно, дори при твърде натоварен график от ежедневни задачи.
Продукти за маската: 1 ч. л. кисело мляко, 2 ч.л. мед и 3-4 капки прясно приготвен зелен чай.
По желание може да се добавят малко 
овесени трици или козметична глина.
Всички компоненти се размесват добре до получаване на хомогенна смес.


» 



Тагове:   начало,   отслабване,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: minchev
Категория: Забавление
Прочетен: 3181863
Постинги: 949
Коментари: 1447
Гласове: 279
Архив