Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.08.2010 10:53 - Киви
Автор: minchev Категория: Забавление   
Прочетен: 1488 Коментари: 0 Гласове:
0



 Диети и Отслабване - Начало Интересно Киви Написано от Диета Диети Отс... на Sun, 02/21/2010 - 16:21. 

Кивито е един от плодовете, които се отличават с високо съдържание на витамин С (0,15 - 0,30%). Това е значително повече от съдържанието в лимона и касиса, които са едни от най-богатите източници на витамин С. Много стойностен е и минералният състав на кивито: калий, калций, натрий, желязо, фосфор, хлор и сяра.
Плодовете се използват в диетолечението и поради присъствието в тях на ензима актинидин, съдействащ за усвояването на месото, с което се храним. 
Плодовете трябва да се консумират добре узрели, тоест омекнали. При термична обработка кивито губи както своя богат витаминен и минерален състав, така и типичния си приятен вкус. По тази причина плодовете се ядат в сурово състояние самостоятелно или в комбинация, например с морски дарове.

»  Калории от напитки Написано от Диета Диети Отс... на Thu, 02/18/2010 - 11:50. 

Всеки човек има свои предпочитания по отношение на храните и напитките, които приема, но не всеки е наясно колко калории събира за деня от тях. Доказано е, че хората повече се интересуват от калоричността на храната, а по отношение на напитките проявяват известно безразличие, без да си дават сметка, че това е изключително погрешно.
Мнозина си забраняват десерти, но с удоволствие изпиват през деня няколко чаши плодов сок, подсладен чай, газирани 
подсладени напитки. Не става дума да не се консумират така наречените „течни” калории, а да се прави това с вещина, защото именно те могат да са причина за наднормено тегло. 
Цифрите достатъчно ясно показват колко опасни могат да бъдат някои напитки, ако човек не е наясно колко калории приема с тях. Например голяма чаша кафе с мляко е равна на 265 - 300 калории. Едно стандартно капучино е около 155 калории. Да не говорим за чаша  горещ шоколад с бита сметана, с който се поглъщат около 450 калории. А ако човекът обича тези напитки и „по-сладички”, положението става много по-сложно. 

»  Спортни тренировки, диета, отслабване Написано от Диета Диети Отс... на Tue, 02/16/2010 - 16:16. 

Много жени смятат, че могат да отслабнат само с диети, отказват да посещават фитнес зали, да спортуват въобще. Това си е тяхно право, но им предлагаме да прочетат откъс от книгата „С правилно хранене към високи постижения”на Глен Д. Кънингам, известен фитнес гуру, основател на C.O.R.F.I.T. USA (Континенталната организация за регистрирани Персонални треньори по фитнес), подготвил много световни спортисти, които са спечелили титлите Мистър Америка, Мистър Свят, Мистър Про Вселена, Мистър Канада, Мис Канада и др.

Това е историята на Санди Сарагоса. 
Госпожица Сарагоса е тежала 75 кг, преди да се включи в групата за силова тренировка. След един триместър (три месеца) редовнасилова тренировка и занимания по 
аеробика по точно определен график, съчетани с правилен режим на хранене, госпожица Сарагоса успява да намали значително процентното съдържание на мазнини в организма си, а теглото й спада до 53 кг. Важното е, че тя успява да задържи постоянно теглото си на желаното ниво ”без никакви отклонения” през следващите три години и чак до настоящия момент!
Санди Сарагоса разказва:
Когато ме попитат: "Как ти помогна тренировката с тежести?", първо отговорът ми е:"Откъде да започна?". Тя ми помогна толкова много и психически, и физически, че да ме питате каква е ползата от нея за мен, е все едно да ме питате каква е ползата да дишам чист въздух! Ако тръгна да изброявам, списъкът ще бъде безкраен по отношение на различните аспекти на тренировката с тежести, включително и стабилния режим на хранене като най-важен компонент в нея. Тъкмо реша, че съм изтъкнала всичко, с което тя ми е помогнала, и ми хрумва още нещо.

»  Авокадо за храна и красота Написано от Диета Диети Отс... на Sat, 02/13/2010 - 13:36. 

Отдавна вече у нас авокадото не е непознатият екзотичен плод. Богатият му витаминен състав, в това число тиамин и рибофлавин, високото съдържание на минерали като желязо и фосфор го правят полезно за хора от различна възраст. Известно е, че по съдържание на калий авокадото превъзхожда дори банана. Интересен е и фактът, че този плод, чиято една трета се състои от полезни мазнини, не съдържа въглехидрати и помага срещу лошия холестерол. Плодът нормализира и дейността на щитовидната жлеза. 
Авокадото е много полезно и за кожата на човека именно заради високата концентрация на полезни вещества.

»  Ранилист (Betonica Officinalis) Написано от Диета Диети Отс... на Thu, 02/11/2010 - 21:03. 

Растението Ранилист е многогодишно и е разпространено у нас навсякъде из нивите, храсталаците, по сухите места. Успешно се култивира.
С лечебна цел се използват стръковете и коренът на ранилиста. 
Надземната част на билката се събира в периода на цъфтежа (юни – август). Отрязваните стръкове се сушат се на сянка или в сушилня при температура до 40°С. Корените се изваждат през септември, изчистват се и се измиват, след което се сушат.
Изсушената билка има специфична миризма и горчив вкус. Съхранява се на сухо място.
Химичният състава на стръковете съдържа стахидрин, веществата бетоницин и турицин, етерично масло, дъбилни вещества (10-15%), горчиви вещества, нишесте, флавоноиди и др.
Дрога от  надземната част действа противовъзпалително при стомашни и чревни заболявания, диария, възпаление на бъбреците и пикочния мехур. 

»  Ходене и упражнения за отслабване Написано от Диета Диети Отс... на Sun, 02/07/2010 - 10:09. 

Отдавна е доказано, че ходенето, особено ако е с по-висока интензивност, е един от най-добрите начини за поддържане на мускулния тонус и за сваляне на излишни килограми. Ходенето може да се съчетае с подходящи упражнения и така ползата ще бъде много по-голяма за цялата мускулатура, за гръбначния стълб, не на последно място – за доброто ви самочувствие, когато изчистите мазнини от тялото си. 
Когато сте решили да се разходите из парка, можете да си изберете по-усамотена и приятна за вас алея, да ускорите малко темпото на ходене, а след като загреете добре, да изиграете следния комплекс от упражнения:

Упражнение 1
И. п. – Застанете на място. Тялото е изправено, погледът напред.
Разтворете ръцете встрани: 1–3 – ходене на пръсти; 4 – направете хоризонтален мах напред с ръцете и плеснете с дланите пред тялото; 5–7 – ходене на пръсти; 8 – хоризонтален мах назад и плеснете с длани зад гърба. 
При пляскането зад тялото ръцете трябва се докоснат на нивото на гърба.
< Първоначално правете маховете по-плавно. Резките движения могат да причинят травми. След време ще ускорите темпото. Започнете с по-малко повторения в първите тренировки.
Повторения: 8-12

Упражнение 2
И. п. – Стоеж, ръцете са на хълбоците. 

»  Мускулна памет и здраве Написано от Диета Диети Отс... на Thu, 02/04/2010 - 18:50. 

На всички е известно, че човек не може да създаде нови мускули, но може да ги поддържа стегнати, в отличен тонус, да увеличи размера им чрез подходящо физическо натоварване.
За да е в добро състояние, един мускул трябва да се натоварва постоянно, в противен случай той скоро загубва силата и тонуса си. За да бъдат издръжливи мускулите, трябва да им се осигурява и достатъчно гориво, и кислород, а това означава здравословна храна идвижение. 
Какво става с мускулите на хората, които извършват постоянно еднообразни движения или още по-лошо – движат се много малко, а  движенията се свеждат до еднообразие на стола в офиса, пред телевизора или компютъра и т.н.
Трябва да е ясно, че благодарение на постоянно повторение човек изгражда програмиран модел на движенията. Този стереотип за движенията се нарича мускулна памет (енграми). Енграмите благодарение на постоянното повторение на едно и също движение, могат да се развият дотолкова, че за реакцията на мускулите да не бъде необходима съзнателна мисъл, всичко става механично. Често и постоянно работещите на компютър отлично знаят до каква степен могат да овладеят някои действия, например писането, което за начинаещия често е една мъка в началото. Пианистът няма нужда да гледа клавишите, шофьорът не гледа педалите и т. н.

»  Невробика – втора част Написано от Диета Диети Отс... на Wed, 02/03/2010 - 19:37. 

В първата част на статията „Невробика” ви представихме няколко начина да поддържате паметта си и да активизирате дейността на своя мозък. Предлагаме още няколко метода.

1. Нови издания и сайтове
Всеки има любими списания и вестници, но когато ги чете постоянно, той запомня разположението на рубриките, тематиката му е позната, тоест свикнал е с традиционните неща. Купете си някакви интересни, но непознати до този момент за вас издания. Сменяте темата, сменяте визуалните възприятия, а може би си създавате и нови интереси.

»  Невробика Написано от Диета Диети Отс... на Sun, 01/31/2010 - 18:13. 

Невробика (Neurobics) е термин, който означава умствена гимнастика, аеробика за мозъка. Невробиката има за цел подобряване на интелектуалната дейност на човека, като стимулира паметта и активизира способностите на мозъка. Терминът е въведен от Лорънс Катц и Меннинг Рубин  от Института по неврология в САЩ. Учените са разработили специален комплекс от упражнения, но според тяхневробика може да се прави и при съвсем обикновени ежедневни дейности.
Противно на мнението, че само възрастните се нуждаят от упражнения за 
паметта, Лорънс Катц и екипът му смятат, че всички хора трябва да намират време за подобен род занимания: децата – за да се научат да се съсредоточават и да възприемат по-лесно нови знания; хора на всяка възраст – за да поддържат мозъка си в тонус и за да предотвратят влошаването на паметта си с течение на годините.
Известно е, че в миналото се е смятало, че увредените мозъчни клетки не се възстановяват, но това твърдение вече е отхвърлено. Оказва се, че нервните клетки и мозъчните клетки, могат да бъдат възстановени с редовни умствени тренировки. Именно за тези цели е разработена и невробиката, която предлага много и разнообразни занимания, от които ви предлагаме упражнения, лесни за ежедневието и дори забавни като игра.
Упражненията не изискват специална подготовка и време, те могат да правят навсякъде и по всяко време. Те могат да бъдат част от живота на човека и от това ще има само полза.
Ако специалистите преценят, могат да предложат на болен човек да посещава специализирани занимания, където ще работи под ръководството на обучени хора.

Упражнения за стимулиране на мозъка
1. Нова среда
Отидете на мястото, където никога не са били или където ходите много рядко. Трупате нови впечатления, възприемате различни от познатите ви образи, ситуации.

»  Кокосов орех за отслабване Написано от Диета Диети Отс... на Wed, 01/27/2010 - 11:31. 

Отдавна е известно, че има храни, които подпомагат процеса на отслабване. Специалисти по храненето от Сидни обръщат внимание на едно интересно проучване, което причислява кокосовия орех към храните, които са в помощ на отслабващите.
По-точно кокосовото масло може да ви помогне, ако го включвате редовно в храната си. Според учените то подпомага процесите на преработка на мазнините в човешкия организъм.
Доказано е вече, че кокосово масло има свойството да ускорява метаболизма, поради което организмът се зарежда по-бързо с енергия, а това повишава жизнеността на човека.

» 


Тагове:   начало,   отслабване,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: minchev
Категория: Забавление
Прочетен: 3181896
Постинги: 949
Коментари: 1447
Гласове: 279
Архив