Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.08.2010 10:49 - Храни против Алцхаймер
Автор: minchev Категория: Забавление   
Прочетен: 6929 Коментари: 14 Гласове:
0



 Диети и Отслабване - Начало Интересно Храни против Алцхаймер Написано от Диета Диети Отс... на Sun, 04/18/2010 - 15:23. 

Едва ли има човек, който да се съмнява колко полезни са зеленчуците за здравето на човека, но според изследване на американски учени някои от тях осигуряват отлична профилактика против болестта на Алцхаймер. Такива зеленчуци са доматите, карфиолът, броколито,салатата (марулите). В списъка на превантивните храни са влючени още рибата и различните ядки.
Според учените консумацията тези храни редовно може да намали риска от болестта на Алцхаймер до 38%. Но изследователите категорично заявяват, че заболявания като затлъстяване, високо кръвно налягане, диабет увеличават риска от Алцхаймер дори ежедневно да се употребяват посочените храни.

»  Здрави зъби – по-малка опасност от инфаркт Написано от Диета Диети Отс... на Wed, 04/14/2010 - 17:05. 

Шведските учени публикуваха резултати от едно свое изследване, в което за първи път се прави връзка между състоянието на зъбите изаболяванията на сърцето, по-точно опасността от инфаркт.
В продължение на експеримента, който е протекъл в рамките на 12 години, те са наблюдавали 7674 души, които са страдали отпародонтит и други възпалителни процеси в устната кухина. По време на експеримента 629 човека починали, като 299 от тях от заболявания на сърцето.
Анализът на данните показал, че при тези, които са успели да съхранят около 10 зъба, рискът от инфаркт е седем пъти по-голям отколкото при хора, които са успели да запазят до дълбока старост около 25 зъба.

»  Прекратяване на диета за отслабване Написано от Диета Диети Отс... на Tue, 04/13/2010 - 16:47. 

Всеки, който се е борил с наднормено тегло, знае, че не е толкова трудно да се отслабне. По-трудната задача е да се запази по-ниското тегло, което е резултат от провежданата диета. Специалисти от Гьотеборгския университет смятат, че ще е много по-лесно да се запазиниското тегло, ако възвръщането към нормално хранене след диетата става постепенно и контролирано.
Те са провели експеримент с участието на 260 човека, които имали поставена диагноза - 
затлъстяване. На участниците била приложенанискокалорична диета, която се състояла основно от специално приготвени супи и млечни коктейли. Докато продължавала диетата, участниците в експеримента успели да свалят теглото си с 15-16% от началното.
През следващия етап на изследването участниците били разделени в 2 групи. Хората от първата група се върнали към стария си начин на хранене за една седмица, а втората група постепенно си възвръщала старите навици в рамките на два месеца. 

»  Зелен чай за здрави зъби Написано от Диета Диети Отс... на Sun, 04/11/2010 - 16:22. 

Според ново изследване на японските учени зеленият чай е от голяма полза за зъбите на човка, тъй като влияе благотворно на тъканите в устната кухина и е отлично профилактично средство срещу пародонтит (инфекциозно възпалително заболяване на зъбодържащия апарат;пародонтоза).
В експеримента са участвали 940 мъже, които са били проверени за наличие на пародонтит в различна степен на развитие. Доброволците са пили зелен чай ежедневно и са записвали промените в състоянието на устната кухина.

»  Вашето здраве – тест Написано от Диета Диети Отс... на Fri, 04/09/2010 - 20:23. 

Отговаряйте на въпросите само с "Да" или "Не".
1. Имате ли нарушения в съня?
2. Имате ли световъртеж или усещания за слабост?
3. Тенът ви блед ли е?
4. Устните ви безцветни ли са?
5. Косата ви лесно ли се къса, безцветна ли е?
6. Ноктите ви чупливи ли са, има ли по тях напречни и леко изпъкнали черти?
7. Безпокоят ли ви често кръвотечения от носа?
8. Над 50 години ли сте?            
9. Имате ли наднормено тегло ?
10. Прекалено слаби ли сте? 
11. Боледувате ли от простуда и (или) грип над 4 пъти годишно?
12. Преживели ли сте силен стрес наскоро?
13. Работите ли над 8 часа дневно?
14. Прекарвате ли над 2 часа пред компютъра дневно?
15. Пушите ли?

»  Сандалово масло Написано от Диета Диети Отс... на Thu, 04/08/2010 - 16:02. 

В Китай сандаловото дърво е познато под името чан-т"ан, което идва от санскритското чандана, оригиналното индийско име. „Тан" означава „истински" или „искрен" и има отношение към използването на дървото като тамян. В страните от Далечния изток тамянът от сандалово дърво е много популярен, макар че съдържа почти нищожна част от оригиналното сандалово дърво. Той е най-цененият тамян, който се използва на погребение, особено в Япония. В Китай сандаловият тамян също е на почит. В Индия сандалов тамян се изгаря по време на погребението. Колкото по-заможен е починалият, толкова по-голямо количество сандалово дърво се изгаря. 
Индусите са използвали от векове и лечебните свойства на това растение. Те отдавна са открили лечебното му въздействие при заболявания на отделителната и половата система. 
Сандаловото масло е добре известно със своя сладък, дървесен аромат. То е едно от най-трайните етерични масла и се употребява като „фиксатор". 
Маслото от сандалово дърво е мощно релаксиращо средство и често се прилага за лечение на проблеми, чиято причина е стрес. 
Ефикасно е и като антисептик, особено при инфекции на пикочните пътища и гърлото.

»  Сенна хрема Написано от Диета Диети Отс... на Wed, 04/07/2010 - 17:26. 

Медицинският термин за сенната хрема е „сезонен алергичен ринит" - сезонен, защото засяга хората само през определени месеци на годината. Думата „ринит” подсказва, че става дума за възпаление на лигавицата на носа.
Имате ли сезонен алергичен ринит, следователно сте алергичени към алерген, който е лек, а това дава възможност той  да се пренася по въздуха. Такива алергени се наричат „аероалергени”. Броят на алергените, които причиняват сенна хрема, е голям: тревен полен, полените на цветята, полени на дървета, а също така спорите на плесените. Ако проявявате алергия към повече от един алерген, сенната хрема може да се засилва и отслабва периодично.
Ако сенна хрема продължава през цялата година, това вече е постоянен алергичен ринит, а най-вероятен причинител са акарите. 
Симптомите на сенната хрема са следните: хрема, кихане, запушване на носа, сълзене, зачервяване и сърбежи на очите, сърбеж гърлото и носа, изменения в обонянието, нарушения в качеството на съня и др. Може да се стигне до постоянно чувство на умора, раздразнителност, дори депресия.  Може да се наблюдава сърбеж в ушите, причинен от раздразване на нерва,инервиращ горната част на гърлото и ушите.
Тъй като носът често е запушен, настъпилият оток на лигавиците на синусите може да предизвика тяхното хронично възпаление и да доведе до синузит. 

»  Закуска през пролетта Написано от Диета Диети Отс... на Mon, 04/05/2010 - 18:09. 

Пролетта дойде и както всяка година при много хора започват мъките за понижаване на теглото. Казваме „мъките”, тъй като практиката показва, че точно това се случва: глад, главоболие, отпадналост и накрая – нищо, кантарът отчита едно и също, дори понякога вместо надолу, теглото се покачва нагоре.
Може ли без такива нерадостни преживявания? Може, разбира се!
Много са причините, които възпрепятстват отслабването, но сега ще се спрем на една от тях - сутрешната закуска. Ако я пропускате, няма защо да се чудите, че не се увенчават с успех усилията ви за отслабване, а ако стигнете до някакъв резултат, той е нетраен или с цената на много лишения, физическа слабост, проблеми с храносмилането и не на последно място омразният целулит.
Никак не е случаен фактът, че и народът, и диетолозите смятат, че първото хранене трябва да даде на тялото необходимата енергия, витамини и микроелементи, тоест всичко, от което той ще се нуждае през целия ден. Това е особено важно за децата, но с пълна сила важи и за възрастните. Доказано е, че  пропускането на сутрешното хранене увеличава риска от инциденти по време на шофиране, намалява ефективността от физическата и умствената дейност, предизвиква умора и липса на способност за концентрация. Изводът е, че закускатаосигурява пълноценно функциониране на целия организъм, дори някои хора да не осъзнават това.
Второто важно нещо по отношение на закуската е нейният състав.

»  Маруля (Lactuca sativa) Написано от Диета Диети Отс... на Fri, 04/02/2010 - 10:33. 

Пролетта е времето, през което марулите могат да бъдат най-полезни за човешкия организъм, особено ако са отгледани по екологичен начин.
Мнозина уеднаквяват понятията „маруля” и „салата”, когато става дума за листни зеленчуци, но това не е толкова фатално.
Повечето сортове градинска салата имат леко закръглена форма, докато марулите са с по-издължени, а при някои сортове и с по-плътни листа. По-важно, че тези листни зеленчуци са с много полезен за организма ни състав и ползването им в ежедневното хранене през пролетта може да помогне на човек да се освободи от някои излишен килограм. Тъй като съдържат известно количество въглехидрати,
целулоза, макар и малко белтъчини, марулите насищат и могат да се прилагат успешно при диета за отслабване.
Богати са на микроелементите калций, фосфор, желязо, калий, което ги прави полезни за всяка възраст. Витамин С в листата може да достигне до 20-25 мг в зависимост от сорта и условията, при които се отглеждат листните зеленчуци.

»  Лечебна иглика Написано от Диета Диети Отс... на Thu, 04/01/2010 - 19:21. 

Лечебната иглика (Primula veris) е многогодишно растение, което може да бъде открито по ливадите и слънчевите места в гората из цялата ни страна.
За лечебни цели се използват корените, листата и цветовете на растението. Корените на игликата се изкопават в през лятото, когато листата започват да увяхват, или рано през пролетта – най-късно през март. След като се почистят и измият, те се сушат. Имат светлокафяв цвят, характерна миризма. 
Листата на 
билката се берат по време на цъфтежа през месеците април и май. Изсушават се на сянка. Трябва да запазят естествения си цвят, за да се съхранят полезните вещества в тях. 
В корените са налични сапонини, етерично масло (до 0,08%) и гликозидите примулаверин (примулаверозид) и примверин (примверозид), примулагенин А, примулагенин D и волемит, както и естери на салициловата киселина. В листата на игликата се съдържат сапонини (около 2%), а в цветовете са налични сапонини и флавоноиди. Във всички части на игликата има аскорбинова киселина , примулова киселина и каротин, който е най-много в листата - до 3 мг на 100 грама изсушени листа и подпомага 
имунната система.
http://www.dieti-otslabvane.com/Интересно?page=4

» 



Тагове:   алцхаймер,


Гласувай:
0



1. анонимен - Work From Your Car With the Ford Workstation Available at the Houston Ford Dealership
09.08.2011 13:14
Работната станция на Ford носи вашия офис на вашето превозно средство , което го прави по - лесно да се прави бизнес в Хюстън от всякога . Посъветвайте се с Вашия дилър на Хюстън Ford за наличните варианти за .rn   rnС компютър в таблото в пикап Ford или микробус , ти ще караш из Тексас , без да се налага да архивирате проследяване на офиса си в Хюстън , за да попълнят формуляр или да подадете поръчка за работа . Просто влезете на вашия компютър от вашата Ford и проверка на електронната поща , попълване на електронни таблици и информация от дневника . Вашият дилър на Ford Хюстън могат да обсъдят с вас предимствата на работното място Ford .

<a href=http://motoreviewnow.info/sandberg-volvo/>Sandberg Volvo</a>
цитирай
2. анонимен - buy viagra online 797 13542
18.10.2012 17:53
<a href=http://buyviagraonlinemall.com/#5720>buy viagra online</a> - <a href=http://buyviagraonlinemall.com/#8802>buy viagra online</a> , http://buyviagraonlinemall.com/#1020 buy viagra
цитирай
3. анонимен - payday loans online 887 18874
19.10.2012 12:29
<a href=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#7044>payday loans online</a> - <a href=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#15478>payday loans online</a> , http://usapaydayloansonlinetoday.com/#3072 payday loans online
цитирай
4. анонимен - buy viagra 412 8643
19.10.2012 15:24
<a href=http://buyviagraonlinemall.com/#11701>generic viagra</a> - <a href=http://buyviagraonlinemall.com/#13182>buy generic viagra</a> , http://buyviagraonlinemall.com/#21105 generic viagra
цитирай
5. анонимен - kamagra 100mg 5070
22.10.2012 01:36
<a href=http://orderkamagranow.com/#gkygg>kamagra online</a> - <a href=http://orderkamagranow.com/#xcvuh >buy kamagra cheap</a> , http://orderkamagranow.com/#bwxsz 100mg kamagra
цитирай
6. анонимен - cialis 40 mg 20495
22.10.2012 02:46
<a href=http://ordercheapcialishere.com/#ggovq>generic cialis</a> - <a href=http://ordercheapcialishere.com/#ycxdj >order cialis</a> , http://ordercheapcialishere.com/#rmvsk cialis online without prescription
цитирай
7. анонимен - cheap levitra online 8240
22.10.2012 03:04
<a href=http://orderlevitrahere.com/#glnjy>levitra online</a> - <a href=http://orderlevitrahere.com/#lwwff >levitra online</a> , http://orderlevitrahere.com/#jxaxc levitra online
цитирай
8. анонимен - viagra 25 mg 4847
22.10.2012 22:06
<a href=http://ordercheapviagrahere.com/#nrwho>buy viagra online</a> - <a href=http://ordercheapviagrahere.com/#ehhnm >generic viagra</a> , http://ordercheapviagrahere.com/#snfdf viagra 25 mg
цитирай
9. анонимен - payday loans 473 3438
24.10.2012 07:19
<a href=http://paydayloansveryquickly.com/#1473>payday loans</a> - <a href=http://paydayloansveryquickly.com/#17844>payday loans</a> , http://paydayloansveryquickly.com/#7839 payday loans
цитирай
10. анонимен - buy cialis online 838 9283
24.10.2012 16:38
<a href=http://buycialisonlinesafe.com/#6383>buy cialis online</a> - <a href=http://buycialisonlinesafe.com/#425>buy cialis</a> , http://buycialisonlinesafe.com/#17702 cialis online
цитирай
11. анонимен - viagra online 9716
25.10.2012 09:14
<a href=http://viagrastorehere.com/#memhp>buy viagra online</a> - <a href=http://viagrastorehere.com/#ioqkt >generic viagra</a> , http://viagrastorehere.com/#rooot buy viagra
цитирай
12. анонимен - generic levitra
25.10.2012 17:34
If you want to buy levitra use keywords http://onlinelevitrabuy.com/#5593 - buy levitra online, <a href=http://onlinelevitrabuy.com/#4636>buy generic levitra</a> or this link http://onlinelevitrabuy.com/#8737 online
цитирай
13. анонимен - cheap cialis 7187
25.10.2012 18:52
<a href=http://cialisstorehere.com/#dninw>generic cialis</a> - <a href=http://cialisstorehere.com/#rezhb >cheap cialis</a> , http://cialisstorehere.com/#vodtg buy cialis online
цитирай
14. анонимен - cheap kamagra 8633
25.10.2012 19:21
<a href=http://kamagrastorehere.com/#qymuz>generic kamagra</a> - <a href=http://kamagrastorehere.com/#wdwdj >buy kamagra online</a> , http://kamagrastorehere.com/#eevvm buy kamagra
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: minchev
Категория: Забавление
Прочетен: 3186463
Постинги: 949
Коментари: 1447
Гласове: 279
Архив